«Καταδρομική» Ρουβίκωνα στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Στο κείμενο που ανάρτησαν αναφέρουν τον Πιερρακάκη ως υπουργό των αναθέσεων και της ρεμούλας

Must Read

Μέλη του «Ρουβίκωνα» πριν λίγη ώρα πέταξαν τρικάκια και έγραψαν συνθήματα στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αναφέροντας στο κείμενό τους ότι ο Πιερρακάκης «μπορεί πλέον επάξια να διεκδικήσει τον τίτλο του υπουργού των αναθέσεων και της ρεμούλας».

Η παρέμβασή τους, όπως αναφέρουν, οφείλεται στην υπόθεση των ΕΛΤΑ, που βρίσκονται υπό την πολιτική εποπτεία του Κυριάκου Πιερρακάκη, υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης. «Και, όπως αποδεικνύεται, επί των ημερών του λαμβάνει χώρα ένα όργιο απευθείας αναθέσεων σε εταιρείες άνω των 25 εκ., ένα όργιο ληστρικής επέλασης και μάσας του δημόσιου πλούτου. Πολλές από αυτές τις απευθείας αναθέσεις, χωρίς διαγωνισμό, με απευθείας διαπραγμάτευση του Υπουργείου με τα εκάστοτε αδηφάγα τρωκτικά του κεφαλαίου, και χωρίς καμία δημοσίευση», συνεχίζουν στο κείμενο που ανάρτησαν.

Και συνεχίζοντας κάνουν λόγο για «δεξιές ακρίδες»:

«Η δε PwC είναι μέρος της γενικότερης απάτης των συμβουλευτικών εταιρειών, που κονομάνε εκατομμύρια ευρώ πουλώντας αέρα κοπανιστό, κάτι που αποτελεί ένα πανευρωπαϊκό φαινόμενο. Στο πλαίσιο, λοιπόν, του ευρωπαϊκού Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (RRF), ένα σχέδιο που σκαρφίστηκε η Κομισιόν μετά τις αναταράξεις που δέχτηκε το καπιταλιστικό σύστημα επί πανδημίας, εκπονούνται εθνικά σχέδια δημοσιονομικής μεταρρύθμισης, στα οποία τεράστιο ρόλο παίζει ο δούρειος ίππος της ψηφιακής μετάβασης. Στο όνομα αυτής, λοιπόν, και με μπροστινή τη δημόσια εταιρεία “Κοινωνία της Πληροφορίας”, υπό την εποπτεία του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Πιερρακάκης και Σκυλακάκης έβαλαν υπογραφή στη ζούλα στην κοινοπραξία των εταιρειών PwC, UniSystems και Real Consulting, με διευθύνοντα σύμβουλο των δύο τελευταίων, τον Νίκο Βαρδινογιάννη, γιο του Βαρδή. Μια σύμβαση ύψους περίπου 50 εκ., για την υλοποίηση του προγράμματος Gov-Erp. Άρα, πάμε στα 100 εκ.

Και δεν τελειώνει εκεί το πανηγύρι της διαφθοράς. Ο διευθυντής μάλιστα της PwC, Πάρης Μπάγιας, συμμετείχε και ο ίδιος στην εκπόνηση του εθνικού σχεδίου υλοποίησης του παραπάνω προγράμματος, ως ιδιώτης κάνοντας δουλειά του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, για την οποία η εταιρεία του τσέπωσε πολλά λεφτά, ενώ είναι μια δουλειά που θα μπορούσαν κάλλιστα να την κάνουν δημόσιοι υπάλληλοι.

Όπως καταλαβαίνετε, το βαρέλι δεν έχει πάτο, και οι δεξιές ακρίδες έχουν κάνει μακροβούτι».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This