Δόμνα Μιχαηλίδου για «Κιβωτό του Κόσμου»: «Κακώς δεν μίλησαν νωρίτερα όσοι λένε πως γνώριζαν»

«Δεν υπήρξε επίσημη καταγγελία» - «Πρέπει όλα να βγουν στη φόρα»

Must Read

«Μας έχει σοκάρει», σχολίασε η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, για την υπόθεση με τις καταγγελίες κακοποίησης και ασέλγειας στην «Κιβωτό του Κόσμου» και πρόσθεσε στην ΕΡΤ πως «πρέπει όλα να βγουν στη φόρα».

Η κ.Μιχαηλίδου τόνισε στον ΑΝΤ1 ότι «κακώς δεν μίλησαν νωρίτερα όσοι λένε πως γνώριζαν. Εφόσον γνώριζαν έπρεπε να μιλήσουν», και πρόσθεσε πως υπάρχει 24ωρη γραμμή καταγγελιών για περιστατικά παιδικής κακοποίησης.

Η Υφυπουργός επεσήμανε ακόμα ότι «δεν υπήρξε επίσημη καταγγελία για την ‘Κιβωτό του Κόσμου’» και πως «η μόνη καταγγελία που γνωρίζουμε είναι εκείνη που έχει προωθήσει στις Αρχές ο Συνήγορος του Πολίτη».




«Η ανάγκη είναι να πιέσουμε την αποϊδρυματοποίηση»

Μιλώντας και στο Open, η Δόμνα Μιχαηλίδου στάθηκε στην ανάγκη για αποϊδρυματοποίηση:

«Προφανώς έχω όσο το επιτρέπει ο νόμος επικοινωνία και με την Αστυνομία και την Εισαγγελία για τη συγκεκριμένη περίπτωση. Ξέρω πως κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να λάβουν τις καταθέσεις όσο πιο ολοκληρωμένα και γρήγορα γίνεται από όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι δεν φοβάμαι καθόλου γιατί εάν αληθεύει αυτή η περίπτωση είναι άλλη μία τρανή απόδειξη της ανάγκης που υπάρχει για αποϊδρυματοποίηση. Τα παιδιά δεν πρέπει να μεγαλώνουν σε δομές. Πρέπει να είναι σε ανάδοχες οικογένειες όταν δεν μπορούν να είναι με την ευρύτερη βιολογική τους οικογένεια. Η ανάγκη είναι να πιέσουμε την αποϊδρυματοποίηση. Ένα ίδρυμα όσο καλές και να είναι οι συνθήκες διαβίωσης μέσα σε αυτό είναι κακοποιητικό. Πρέπει να καταλάβουμε ότι η δομή δεν είναι η λύση».

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This