Λιμενικό: Έσωσε 94 μετανάστες σε μία μόνο επιχείρηση!

Το σκάφος στο οποίο επέβαιναν ήταν σε δυσχερή θέση

Must Read

Συνολικά 94 μετανάστες κατάφερε να διασώσει το λιμενικό σώμα σήμερα στο πλαίσιο επιχείρησης που έγινε νωρίτερα σήμερα στη θαλάσσια περιοχή περί τα 55 ναυτικά μίλια δυτικά της Πύλου υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ.

Σε ανακοίνωσή του το Λιμενικό αναφέρει ότι ιστιοφόρο με δεκάδες μετανάστες που βρισκόταν σε δυσχερή θέση ζήτησε συνδρομή από το Ενιαίο Κέντρο. Το σημείο βρίσκεται εντός της ελληνικής περιοχής ευθύνης έρευνας και διάσωσης.

Άμεσα δεσμεύτηκαν τρία παραπλέοντα πλοία για παροχή συνδρομής στο εν λόγω σκάφος, ένα εκ των οποίων, το «Lausa Bassi», με σημαία Ιταλίας, έχει περισυλλέξει τους επιβαίνοντες του ιστιοφόρου, στο σύνολο 94 άτομα.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, όλοι είναι καλά στην υγεία τους και το πλοίο κατευθύνθηκε στο λιμάνι της Καλαμάτας. Να σημειωθεί ότι στη θαλάσσια περιοχή επικρατούσαν νότιοι άνεμοι 6 μποφόρ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This