Ιωάννα Κολοβού: Αστυνομικοί διέλυσαν την πόρτα του σπιτιού της για να την πετάξουν έξω!

Η δημοσιογράφος καταγγέλλει πως ο κλητήρας την τράβηξε και τη χτύπησε στο χέρι  - «Η τράπεζα είναι παντοκράτωρ και μαφία»

Must Read

Η διαδικασία της έξωσης της δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού από τη μοναδική κατοικία της στα Ιλίσια προχώρησε τις πρώτες πρωινές ώρες με τρόπο απάνθρωπο και βίαιο.

Για ένα χρέος σε πιστωτική κάρτα ύψους  15.000, που με τους τόκους της τράπεζας ανήλθε στις 45.000 ευρώ, η συνταξιούχος δημοσιογράφος είδε το σπίτι της να βγαίνει σε πλειστηριασμό.

Όπως είχε εξηγήσει προ εβδομάδος για το τι ακριβώς συνέβη:

«Δεν έχω πάρει ποτέ δάνειο, ο πατέρας μου δεν με άφησε ποτέ. Ήταν μια πιστωτική κάρτα της Εθνικής και ακόμη μια μικρή και μου λένε, δεν τις ενώνεις και τις δύο για να μην κουράζεσαι; Και τις ένωσα. Αυτή λοιπόν η κάρτα θεωρήθηκε αργότερα και τώρα το έμαθα εγώ, εθνοδάνειο, το οποίο είναι καταναλωτικής φύσης. Δεν είχα ούτε εγγυητή, ούτε υποθήκη, ούτε τίποτα και ξαφνικά ήρθε το χαρτί. Αφού πρώτα μου ζήτησαν 5.000 ευρώ και τα έδωσα, για να κάνουμε διακανονισμό μετά από 2-3 μήνες ήρθε το χαρτί που λέει θα γίνει πλειστηριασμός. Την πρώτη φορά που έγινε υπήρχε τόσος κόσμος από κάτω και τόσοι αλληλέγγυοι. 90.000 το αγόρασε ένα κύριος. Η αντικειμενική του αξία είναι 145.000. Είναι μια παλιά πολυκατοικία κακής κατασκευής, 50 ετών, αλλά 200 μέτρα από εδώ γίνεται στάση του μετρό της γραμμής 4».




«Με χτυπήσανε, με τράβηξε ο κλητήρας, τραβώντας με, με έβγαλε έξω και με χτύπησε στο χέρι»

Σήμερα νωρίς το πρωί, η αστυνομία μαζί με κλητήρα και κλειδαρά έσπασαν την πόρτα με ηλεκτρικό πριόνι, μπήκαν στο σπίτι και προχώρησαν στην καταγραφή (παρόντες ήταν και άνθρωποι μεταφορικής εταιρείας) και πέταξαν έξω την Ιωάννα Κολοβού, με λίγα ρούχα, τον υπολογιστή της, τις δύο γάτες της και τα προσωπικά της έγγραφα.

«Δεν μπορώ να μπω μέσα και φοβάμαι ότι μπορεί να κλαπούν και πράγματα, είμαι σίγουρη δηλαδή γιατί θα τα μαζέψουν αυτοί τα πράγματα. Δεν με αφήνουν καθόλου, μιλάμε για αποτρόπαιη κατάσταση, δεν το περίμενα τόσο πολύ. Ούτε στην τουαλέτα δεν με αφήνουν να πάω, να πας δίπλα μου λένε, στον ενικό μου μιλάνε. Με χτυπήσανε, με τράβηξε ο κλητήρας, τραβώντας με, με έβγαλε έξω και με χτύπησε εδώ», είπε στο Open η δημοσιογράφος, η οποία βρίσκεται όπως είναι λογικό σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

«Η τράπεζα δεν το έδωσε σε fund, αλλά σε φίλους της, γιατί 20 μέτρα από εδώ ετοιμάζεται σταθμός του μετρό»

Και πρόσθεσε καταγγέλλοντας και τις πρακτικές της Εθνικής τράπεζας, η οποία όπως είπε, έδωσε το σπίτι, όχι σε fund, αλλά σε κάποιον «φίλο» της, εξαιτίας της κατασκευής του μετρό πολύ κοντά στο σπίτι:

«Δεν είχα πάρει ποτέ δάνειο, δάνειο δεν υπήρξε ούτε καν καταλανωτικό (…). Η τράπεζα το πλειστηρίασε δεν το έδωσε καν σε fund και το έδωσε σε κάποιος φίλους της, γιατί 20 μέτρα από εδώ ετοιμάζεται σταθμός του μετρό. Καταλάβατε τώρα τι γίνεται. Το πήρε ο κύριος και ήρθαν σήμερα και έσπασαν την πόρτα και με χτύπησε στο χέρι ο κύριος κλητήρας …  Η τράπεζα είναι παντοκράτωρ και μαφία… Δεν ξέρω τι θα κάνω, θα μένω στο δρόμο … ».




«Να υπάρχει ένα κράτος δικαίου το οποίο θα διασφαλίσει αυτούς τους οφειλέτες»

«Θα κρατήσουν τα πράγματα για ένα χρονικό διάστημα, μέχρι να τα πάρει η κ.Ιωάννα Είναι λυπηρό γεγονός να βγάζουν στο σφυρί σπίτι οφειλετών για 15.000 ευρώ. Θα πρέπει αυτό να το δούμε πολύ σοβαρά γιατί για πρέπει να υπάρχει ένα κράτος δικαίου το οποίο θα διασφαλίσει αυτούς τους οφειλέτες, δεν μπορούμε να βγάζουμε έτσι σπίτια σε πλειστηριασμό για την πρώτη κατοικία», είπε με τη σειρά της η δικηγόρος της κ. Κολοβού.

Σε ερώτηση για το αν μπορεί από δω και πέρα να γίνει κάτι για να σωθεί το σπίτι, η δικηγόρος απάντησε: «Μόνο αν υπάρχουν νομικά ελαττώματα και ακυρωθεί ο πλειστηριασμός».




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This