Οικογενειακή υπόθεση η «Κιβωτός του Κόσμου»: «Φύλλο και φτερό» χορηγίες και οικονομική διαχείριση της ΜΚΟ

Η δομή φέρεται να διαχειριζόταν εκατομμύρια ευρώ - Στα 25 χρόνια δεν έχει δημοσιεύσει ισολογισμό

Must Read

Η μία αποκάλυψη πίσω από την άλλη έρχεται καθημερινά για να ανατρέψει κάθε εικόνα που είχε ο κόσμος για την «Κιβωτό του Κόσμου». Ωστόσο, μετά τις καταγγελίες για ασέλγεια και κακοποίηση, οι αστυνομικές Αρχές επικεντρώνονται πλέον και σε ένα άλλο κομμάτι της ΜΚΟ, αυτό της οικονομικής διαχείρισης. 

Άνω-κάτω ετοιμάζονται να κάνουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς τόσο του Πατέρα Αντώνιου όσο και της πρεσβυτέρας, αλλά και κοινών τους, ώστε οι έρευνες να αναδείξουν και πιθανές άγνωστες και ύποπτες κινήσεις της Διοίκησης της Κιβωτού. Η δομή φέρεται να διαχειριζόταν εκατομμύρια ευρώ δίχως ποτέ να έχει δημοσιεύσει ισολογισμό. Αυτό που προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση είναι πως, οι διοικούντες της Κιβωτού υποστήριζαν ότι η μόνη πηγή εσόδων ήταν οι δωρεές, ωστόσο μετά από καταγγελίες, αποκαλύφθηκε χρηματοδότηση από το υπουργείο Οικονομικών – που πάγωσε μετά τις τελευταίες εξελίξεις.

Το… περίφημο διοικητικό συμβούλιο!

Η σύζυγος του πατέρα Αντώνιου, δύο αλλοδαποί πρώην τρόφιμοι, ένας προπονητής μπάσκετ και μία κοινωνική λειτουργός αποτελούσαν το διοικητικό συμβούλιο της Μ.Κ.Ο.. Κάποιοι κάνουν λόγο για ένα «οικογενειακό»-ελεγχόμενο διοικητικό συμβούλιο με την σύζυγο του πατέρα Αντώνιου Παπανικολάου, να έχει «προεδρική» εποπτεία και εκπροσώπηση. Ένας 35χρονος πρώην τρόφιμος από το Ιράκ, το 2017 απέκτησε την ελληνική ιθαγένεια καθώς είχε ολοκληρώσει την παρακολούθηση έξι τάξεων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ελληνικού σχολείου στην Ελλάδα την 30/06/2006. Αυτός ο πρώην τρόφιμος έγινε μέλος του διοικητικού συμβουλίου, όπως και ένας ακόμη με την ίδια διαδικασία. Ακόμη ένα μέλος του Δ.Σ. είναι προπονητής μπάσκετ, όπως επίσης και μία κοινωνική λειτουργός, η οποία εκτός των άλλων φαίνεται να οργάνωσε το 2019 τη δομή της Μ.Κ.Ο., στην Καλαμάτα, σε χώρο που είχε παραχωρηθεί από δωρεά επιχειρηματία. Γενικός διευθυντής της Μ.Κ.Ο., είναι αλλοδαπός πρώην τρόφιμος της, και υπεύθυνος επικοινωνίας, επίσης πρώην τρόφιμος της «Κιβωτού».

 






Διαβάστε ακόμα:

Καταθέτουν σήμερα τα παιδιά που έχουν καταγγείλει κακοποίηση στην Κιβωτό του Κόσμου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This