Ειδικό δικαστήριο: Εισαγγελέας γκρέμισε το κατηγορητήριο Παπαγγελόπουλου – Τουλουπάκη!

Must Read

Κατά την 19η ημέρα της δίκης στο Ειδικό Δικαστήριο όπου δικάζεται ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, κατέθεσε ο επίκουρος εισαγγελέας διαφθοράς Στέλιος Μανώλης.

Μετά τις καταθέσεις του Ηλία Ζαγοραίου (εισαγγελέας Εφετών και πρώην προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών), του Χρήστου Ντζούρα (εισαγγελέας) και του Δημήτρη Παπαγεωργίου (αντιεισαγγελεας του Αρείου Πάγου), ένας ακόμη λειτουργός της δικαιοσύνης απαλλάσσει με την κατάθεσή του τον κ.Παπαγγελόπουλο και την κ.Τουλουπάκη!

Ο κ. Μανώλης, σχετικά με τις τρεις αναφορές των βουλευτών του ΚΙΝΑΛ προς την Εισαγγελία Διαφθοράς, κατέθεσε ότι είχε λάβει γνώση του περιεχομένου των δυο μόνον αναφορών, ενώ η 3η δεν είχε περιέλθει σε γνώση του.

Κατά την άποψή του, οι αναφορές δεν αποτελούσαν μηνύσεις, δεν είχαν τα στοιχεία μήνυσης, δεν ανέφεραν συγκεκριμένο πολιτικό πρόσωπο και είχαν ενημερωτικό χαρακτήρα και στοιχεία προς διερεύνηση. Κατά την άποψη του μάρτυρα, δεν έπρεπε άμεσα να διαβιβαστούν οι επίμαχες αναφορές στη Βουλή.

Σε ερώτηση της Πρόεδρου του Ειδικού Δικαστηρίου, Βασιλικής Ηλιοπούλου, εάν το όνομα του πολιτικού προσώπου που καταγγελλόταν με τις αναφορές των βουλευτών θα μπορούσε να βρεθεί, ο κ. Μανώλης απάντησε «ναι», αλλά δεν είχαν οι αναφορές αυτές το χαρακτήρα μήνυσης.

Πρόεδρος: Σας πήγε στο μυαλό ότι έπρεπε να στείλετε την αναφορά αμελλητί στη Βουλή;

Μάρτυρας: Όχι, δεν είχε τα στοιχεία εκείνα που απαιτούνταν για να σταλεί αμελλητί στη βουλή. Είχε στοιχεία εγγράφου που έπρεπε να διερευνηθεί συνολικά με τη δικογραφία όπως και έγινε.

Πρόεδρος: Είπατε ότι δεν προέκυπτε πράξη. Το όνομα θα μπορούσατε να το βρείτε.

Μάρτυρας: Ναι θα μπορούσε αλλά και με τα στοιχεία αυτά δεν καταγγέλλονταν συγκεκριμένη αξιόποινη πράξη ούτε όνομα.

Επίσης, ανέφερε ότι τα στοιχεία για τα δέκα πολιτικά πρόσωπα που στάλθηκαν τελικά στην Βουλή, ανέκυψαν μετά την ολοκλήρωση των καταθέσεων των προστατευομένων μαρτύρων, προηγουμένως δεν μπορούσε να διαβιβαστεί η δικογραφία στο κοινοβούλιο.

Σε σχετική ερώτηση της Προέδρου του Ειδικού Δικαστηρίου, ο κ. Μανώλης απάντησε ότι τον κ. Παπαγγελόπουλο τον συνάντησε δυο φορές μόνο. Η μία ήταν όταν υπήρξε μια εθιμοτυπική επίσκεψη του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης μαζί με την τότε πρόεδρο του Αρείου Πάγου στο γραφείο της κυρίας Τουλουπάκη και η δεύτερη ήταν κατά την κοπή της πίττας της Πρωτοχρονιάς.

Πρόεδρος: Το διάστημα που ήσαστε επίκουρος είχαν υποπέσει συχνές επισκέψει επαφές με τον κατηγορούμενο Παπαγγελόπουλο;

Μάρτυρας: Απολύτως καμία.

Πρόεδρος: Δεν έχετε κάποια τέτοια αίσθηση.

Μάρτυρας: Ποτέ.

«Στην υπηρεσία ο Παπαγγελόπουλος ήρθε δύο φορές. Η μια στα μέσα του 201,  μια ολιγόλεπτη εθιμοτυπική επίσκεψη μαζι με την πρόεδρο του Αρείου Πάγου, παρουσία όλων των επίκουρων εισαγγελέων και άλλη μία στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας», είπε ακόμα.

Σε ότι αφορά τα έγγραφα του FBI για το σκάνδαλο της Novartis, ο Στέλιος Μανώλης ρωτήθηκε για το αν υπήρχε η αίσθηση πως υπάρχουν στοιχεία για πολιτικά πρόσωπα όταν ξεκίνησε την έρευνα.

«Υπήρχαν ενδείξεις. Σε δύο έγγραφα των αμερικανικών αρχών που δεν μπορούσαμε να τα χρησιμοποιήσουμε», ήταν η απάντησή του.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This