«Βροχή» οι αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης

Ξεπέρασαν τις 800.000. Οι δικαιούχοι πρέπει να τις υποβάλουν έως τις 9 Δεκεμβρίου, με την πρώτη πληρωμή να πραγματοποιείται στις 21 Δεκεμβρίου

Must Read

Πάνω από 800.000 αιτήσεις έχουν υποβληθεί έως σήμερα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα myΘέρμανση για το φετινό επίδομα θέρμανσης, δείγμα ότι οι καταναλωτές έχουν άμεση ανάγκη από χρήματα για την αγορά πετρελαίου για τον φετινό χειμώνα.

Οι δικαιούχοι πρέπει να υποβάλουν τις αιτήσεις έως τις 9 Δεκεμβρίου, ενώ η καταβολή του επιδόματος θα γίνει σε τρεις δόσεις, με την πρώτη πληρωμή να πραγματοποιείται στις 21 Δεκεμβρίου και να αφορά τους παλαιούς δικαιούχους, οι οποίοι θα λάβουν ως προκαταβολή το συνολικό ποσό επιδόματος που τους είχε καταβληθεί κατά τη χειμερινή περίοδο 2021/2022. Φαίνεται ότι αρκετοί δικαιούχοι έσπευσαν να προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης, καθώς η τιμή του έχει υποχωρήσει σε σχέση με τα μέσα Οκτωβρίου, όταν ξεκίνησε η διάθεσή του στα 1,40 ευρώ το λίτρο και σήμερα κινείται στα 1,226 ευρώ το λίτρο, ως μέση πανελλαδική τιμή. Η συγκράτηση της τιμής φυσικά οφείλεται στην κρατική επιδότηση των 0,25 ευρώ το λίτρο απευθείας στην αντλία, που θα ισχύσει έως το τέλος του έτους και δεν αποκλείεται να επεκταθεί και στους πρώτους μήνες του 2023, αλλά και της επιδότησης που προσφέρουν τα διυλιστήρια έως το τέλος Νοεμβρίου.

Η φετινή επιδότηση

Το ελάχιστο ποσό της φετινής επιδότησης αρχίζει από τα 100 ευρώ και φτάνει έως τα 800 ευρώ, ενώ τόσο οι νέοι δικαιούχοι όσο και εκείνοι που αποφάσισαν να γυρίσουν φέτος στο πετρέλαιο θα λάβουν διπλάσιο επίδομα, που φτάνει έως τα 1.600 ευρώ. Σε περιοχές με πολύ κρύο το ύψος του επιδόματος προσαυξάνεται κατά 25% και δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό των 1.000 ευρώ, κατ’ ανώτατο όριο.

Οι πληρωμές

Φέτος το αυξημένο επίδομα θα πληρωθεί σε τρεις δόσεις. Να σημειωθεί ότι οι δικαιούχοι υποχρεούνται να προσκομίσουν συνολικά παραστατικά αγοράς καυσίμων αξίας διπλάσιας του επιδόματος. Συγκεκριμένα, πέρα από την προκαταβολή έως την 21η Δεκεμβρίου στους περσινούς δικαιούχους, οι υπόλοιπες πληρωμές θα γίνουν έως την 28η Φεβρουαρίου 2023 για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως την 31η Ιανουαρίου 2023 και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως την 15η Φεβρουαρίου 2023. Έως την 28η Απριλίου 2023 για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως την 31η Μαρτίου 2023 και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως την 15η Απριλίου 2023.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This