Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2023

«Το Χαμόγελο του Παιδιού»: Διεθνές Συνέδριο για τη σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών

Η σιωπή των σεξουαλικά κακοποιημένων παιδιών κάνει τον πιο εκκωφαντικό θόρυβο

Συντάκτης: Newsroom

Δημοσίευση:

Σε στενή και ουσιαστική συνεργασία με την ελληνική και διεθνή επιστημονική κοινότητα και ενώνοντας δυνάμεις με 800 φορείς σε όλο τον κόσμο, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» διοργάνωσε το 2o Διεθνές Συνέδριο με τίτλο «Σεξουαλική Κακοποίηση Παιδιών: Μένει Μυστικό. Ας γίνουμε η Φωνή τους», χθες Πέμπτη 24 Νοεμβρίου, στη Μεγάλη Αίθουσα Τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με την υποστήριξη του International Society for the Prevention of Child Abuse & Neglect (ISPCAN), του National Center for Missing & Exploited Children (NCMEC) και του National Children’s Advocacy Center (NCAC), και εντάσσεται στις δράσεις που υλοποιεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για την πρόληψη και αντιμετώπιση του φαινομένου της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών, στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Εκστρατείας «Μένει Μυστικό», η οποία τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο Οργανισμός, εδώ και 27 χρόνια, δίνει έναν καθημερινό αγώνα, καταγράφοντας σε 24ωρη βάση τη σιωπή των σεξουαλικά κακοποιημένων παιδιών που μπορεί να κάνει τον πιο εκκωφαντικό θόρυβο. Μόνο το Α’ Δεκάμηνο του 2022, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έλαβε αναφορές για την κακοποίηση και παραμέληση 1.854 παιδιών. ΜΟΝΟ για 37 παιδιά οι αναφορές αφορούσαν σε σεξουαλική κακοποίηση. Γιατί … η κακοποίηση των παιδιών συνεχίζει να Μένει Μυστικό!

Το Συνέδριο εγκαινίασε ο Πρύτανης ΕΚΠΑ κ. Αθανάσιος Μελέτιος Δημόπουλος, δηλώνοντας: «Στις μέρες μας επιβάλλεται να δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στις πρωτοβουλίες και τα Συνέδρια, όπως το σημερινό, στο οποίο αποκομίζονται πολύτιμα συμπεράσματα, τα οποία αξιοποιούνται και μεταφράζονται σε νομοθετικές ρυθμίσεις για την καλύτερη προστασία των παιδιών». (αναλυτικότερα εδώ: https://www.livemedia.gr/video/474060)

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις εργασίες του Συνεδρίου συμμετείχαν δυναμικά οι μαθητές-εθελοντές της Ομάδας Δικαιωμάτων του Παιδιού του Ευρωπαϊκού Εθελοντικού Μαθητικού Δικτύου «YouSmile» του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», καταθέτοντας τις θέσεις τους ενάντια στη σεξουαλική κακοποίηση: «Το 2022, 14 σεξουαλικά κακοποιημένα παιδιά… και πόσα ακόμα; Δεν είμαστε εδώ για να πούμε τι πρέπει να γίνει, αλλά για να τονίσουμε την ανάγκη να αναδειχθούν οι φωνές των παιδιών που υφίστανται σεξουαλική κακοποίηση. Συχνά, ένα περιστατικό σεξουαλικής κακοποίησης αποτελεί κοινό μυστικό. Κάθε παιδί που βρίσκεται στη θέση αυτή χρειάζεται ένα στήριγμα. Σήμερα, σου λέμε ότι υπάρχει ΠΑΝΤΑ κάποιος στον οποίον μπορείς να απευθυνθείς για υποστήριξη, κατανόηση και καθοδήγηση. Η Εθνική Γραμμή SOS 1056 του “Χαμόγελου” είναι πάντα εδώ για εσένα, όποτε τη χρειαστείς, δωρεάν, ανώνυμα, 24 ώρες το 24ωρο, 365 μέρες τον χρόνο. 14… και κανένα ακόμα!»

Στην εναρκτήρια ομιλία του, ο κ. Κώστας Γιαννόπουλος, Πρόεδρος Δ.Σ. του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», Πρόεδρος Δ.Σ. του «Ευρωπαϊκού Δικτύου Κατά της Σχολικής Βίας» και Επίτιμος Διδάκτωρ του Τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης & Κοινωνικής Εργασίας του Πανεπιστημίου Πατρών, τόνισε ότι η ουσία της πρωτοβουλίας είναι η σύζευξη των δυνάμεων για την καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης, καθώς και η ανάγκη για θωράκιση του θεσμικού συστήματος, εκφράζοντας παράλληλα τον προβληματισμό ότι «σήμερα τα φώτα της δημοσιότητας δεν εστιάζουν στην πραγματική δουλειά των θεσμών της παιδικής προστασίας».

«Νιώθω ιδιαίτερα περήφανος για τα παιδιά του YouSmile που μόλις έδωσαν ένα πολύ πιο σημαντικό μήνυμα από εμάς τους μεγάλους, δίνοντας το στίγμα του τι πραγματικά πρέπει να γίνεται για το καλό τους. Τα παιδιά αυτά εκπροσωπούν ένα 10χρονο παιδί που πριν από 27 χρόνια ίδρυσε “Το Χαμόγελο του Παιδιού”. Εκπροσωπούν τη γνήσια άποψη της κοινωνίας και των φωτεινών ανθρώπων που πάντα υπάρχουν στην κατά τα άλλα υποστελεχωμένη δημόσια διοίκηση. Είναι καιρός, εμείς οι μεγάλοι, να ακούσουμε τις ανάγκες και τη φωνή των παιδιών αν θέλουμε να σημειώσουμε πρόοδο», σημείωσε.

Όπως είπε ο κ. Γιαννόπουλος «“Το Χαμόγελο του Παιδιού” χαιρετίζει και υπηρετεί το Εθνικό Σχέδιο Δράσης της Κυβέρνησης ενάντια στην κακοποίηση των παιδιών. Υποβάλαμε τις δικές μας προτάσεις με βασικότερη τη στελέχωση και θωράκιση των Περιφερειών και των Δήμων με εξειδικευμένο προσωπικό, το οποίο θα είναι σε θέση να προλαμβάνει καταστάσεις, αλλά και να υποστηρίζει τις οικογένειες με ευαλωτότητα. “Το Χαμόγελο του Παιδιού”, με όλες του τις δυνάμεις, θα συμβάλλει στο να πετύχει αυτό το Εθνικό Σχέδιο Δράσης. Γιατί αν πετύχουν οι θεσμοί του κράτους, τους οποίους εμείς καθημερινά υπηρετούμε, τότε κι εμείς ως Εθελοντικός Οργανισμός θα έχουμε πετύχει τους στόχους μας.» (αναλυτικότερα εδώ https://www.livemedia.gr/video/474078)

Χαιρετισμούς απηύθυναν η Υφυπουργός Υγείας, αρμόδια για θέματα Ψυχικής Υγείας, ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης, η Πρόεδρος του Οργανισμού Missing Children Europe, η Διευθύνουσα Σύμβουλος του Οργανισμού International Society for the Prevention of Child Abuse and Neglect (ISPCAN) και η Εκτελεστική Διευθύντρια του National Center for Missing and Exploited Children (NCMEC).

Η κα Ζωή Ράπτη, Υφυπουργός Υγείας, αρμόδια για θέματα Ψυχικής Υγείας χαιρέτισε το Συνέδριο, σημειώνοντας: «Θέλω να δώσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στον Οργανισμό “Το Χαμόγελο του Παιδιού” για την πολυετή εθελοντική προσφορά του στις υπηρεσίες για την προστασία, τη φύλαξη και τη φιλοξενία των παιδιών. Το Υπουργείο Υγείας, και εγώ προσωπικά, έχουμε μία εξαιρετική συνεργασία με το “Χαμόγελο” σε εξειδικευμένες δράσεις για την προστασία των παιδιών από την κακοποίηση. Χωρίς αυτές τις συνεργασίες, δεν μπορούμε να έχουμε αποτελεσματικές υπηρεσίες.» (αναλυτικότερα εδώ: https://www.livemedia.gr/video/474056)

Ο κ. Γεώργιος Κώτσηρας, Υφυπουργός Δικαιοσύνης απηύθυνε χαιρετισμό, λέγοντας: «Πρόσφατα, με συγκεκριμένες παρεμβάσεις αυστηροποιήθηκαν οι ποινές που αφορούν σε ζητήματα προστασίας των ανηλίκων και κυρίως, δώσαμε μέσω νομικών δυνατοτήτων τη θεσμική δυνατότητα στα παιδιά να καταγγέλλουν πιο εύκολα τέτοιες συμπεριφορές. Οφείλω να πω ότι στα θέματα που αφορούν ειδικά την πρόσβαση των ανηλίκων στη δικαιοσύνη, στο πρόσφατο παρελθόν, είχαμε μία πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση με την Ομάδα Δικαιωμάτων του Παιδιού του “Χαμόγελου”, όπου παιδιά τα οποία συμμετείχαν στη διαβούλευση μάς έθεσαν πολύ ωφέλιμους προβληματισμούς και προτάσεις, προκειμένου να μπορέσουμε να συνδιαμορφώσουμε το τελικό σχέδιο νομοθέτησης.» (αναλυτικότερα εδώ: https://www.livemedia.gr/video/474058)

Η κα Anna Maria Corazza Bildt, Πρόεδρος της Missing Children Europe (MCE) παρουσίασε τη συνεισφορά του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην αποστολή της προστασίας και στήριξης των κακοποιημένων παιδιών και εξήρε την ενεργή δράση και δικτύωσή του ως μέλος της MCE. (αναλυτικότερα εδώ: https://www.livemedia.gr/video/474080)

Η κα Pragathi Tummala, Διευθύνουσα Σύμβουλος του Οργανισμού International Society for the Prevention of Child Abuse and Neglect (ISPCAN) επεσήμανε τη σπουδαιότητα της συνέργειας όλων των φορέων προς όφελος των παιδιών, ευχαριστώντας «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για το ποιοτικό και αφοσιωμένο έργο που επιτελεί, σε καθημερινή βάση. (αναλυτικότερα εδώ: https://www.livemedia.gr/video/474062)

Η κα Lauren Coffren, Εκτελεστική Διευθύντρια του National Center for Missing and Exploited Children (NCMEC) τόνισε ότι «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κάνει εξαιρετική δουλειά, ενδυναμώνοντας τις φωνές των παιδιών επιζώντων κακοποίησης. (αναλυτικότερα εδώ: https://www.livemedia.gr/video/474065)

Στη συνέχεια, η κα Έλενα Ράπτη, Εθνική Συντονίστρια, παρουσίασε το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την προστασία των παιδιών από τη σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση, επισημαίνοντας: «Με την πεποίθηση ότι τα ενημερωμένα παιδιά είναι ασφαλή, θέλουμε κοινωνία και πολιτεία να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για την ασφάλεια των παιδιών μας. Θεωρούμε “Το Χαμόγελο του Παιδιού” συμπαραστάτη μας σε αυτή τη θεσμική πρωτοβουλία για την προστασία των παιδιών μας, και θα πορευτούμε μαζί σε αυτή την προσπάθεια». (αναλυτικότερα εδώ: https://www.livemedia.gr/video/474087)

Στο πλαίσιο του επιστημονικού σκέλους του Συνεδρίου, που διήρκησε μέχρι αργά το απόγευμα, εισηγήθηκαν διακεκριμένοι επιστήμονες και ειδικοί στον τομέα της παιδικής προστασίας, και συγκεκριμένα:

 • ο Ernesto Caffo, Καθηγητής, Ιδρυτής και Πρόεδρος της Οργάνωσης SOS Il Telefono Azzurro Onlus και Fondazione Child, Πρόεδρος και Καθηγητής του Τμήματος Ψυχιατρικής Παιδιών και Εφήβων στο Πανεπιστήμιο της Modena και στο Reggio Emilia, ο οποίος παρουσίασε τα συμπεράσματα του έργου CARE, αναλύοντας τη σημασία της οικοδόμησης ενός διαρθρωμένου δικτύου για την προώθηση της ψυχικής υγείας των παιδιών. Αναλυτικότερα εδώ: https://www.livemedia.gr/video/474085
 • η Βασιλική Αρτινοπούλου, Καθηγήτρια Εγκληματολογίας Παντείου Πανεπιστημίου και Διεθνής Εμπειρογνώμων Ο.Η.Ε., η οποία παρουσίασε τις στρατηγικές πρόληψης και αντιμετώπισης της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών ανά τον κόσμο. Αναλυτικότερα εδώ: https://www.livemedia.gr/video/474097
 • ο Γιώργος Νικολάου, Καθηγητής – Αντιπρόεδρος του Τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης & Κοινωνικής Εργασίας Πανεπιστημίου Πατρών, ο οποίος ανέλυσε πώς η αποδόμηση του κοινωνικού κράτους και τα φαινόμενα σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανηλίκων συνδέονται χωρίς αμφιβολία. Αναλυτικότερα εδώ: https://www.livemedia.gr/video/474107
 • ο Παναγιώτης Αναστασιάδης, Καθηγητής Νέων Τεχνολογιών στη Δια Βίου και Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δ.Ε του Πανεπιστημίου Κρήτης και Διευθυντής του Ε.ΔΙ.Β.Ε.Α., ο οποίος παρουσίασε τα ευρήματα του προγράμματος «ΟΔΥΣΣΕΑΣ, 2017-2022», τεκμηριώνοντας πώς το εργαλείο της ψηφιακής αφήγησης έδωσε ξεκάθαρα τις απαντήσεις των παιδιών που συμμετείχαν στη σχετική έρευνα για τον διαδικτυακό εκφοβισμό (Cyberbullying) και την αποπλάνηση (Grooming). Αναλυτικότερα εδώ: https://www.livemedia.gr/video/474121
 • η Ιωάννα Νούλα, Διδάκτωρ Παιδαγωγικής, Διευθύνουσα Έρευνας και Ανάπτυξης, The Internet Commission, Επισκέπτρια Ακαδημαϊκός του Τμήματος Μέσων και Επικοινωνιών, του London School of Economics and Political Science, η οποία εισηγήθηκε για τα δικαιώματα των παιδιών στα ψηφιακά τους περιβάλλοντα, καθώς και τον ρόλο, την ευθύνη και τη λογοδοσία των παρόχων ψηφιακών υπηρεσιών, όπως το Facebook ή το TikTok, και την ευημερία των νέων ανθρώπων στην ψηφιακή εποχή. Αναλυτικότερα εδώ: https://www.livemedia.gr/video/474147

Καθώς το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου «Leaving with Care – Living with Care – CARE», που συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα για τα Δικαιώματα, την Ισότητα και την Ιθαγένεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης (2014-2020), τοποθετήθηκαν σχετικά οι εκπρόσωποι των φορέων υλοποίησης από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Ιταλία και την Κροατία, και ειδικότερα:

 • ο Στέφανος Αλεβίζος, Ψυχολόγος και Συντονιστής του Εθνικού Κέντρου για τις Εξαφανίσεις και τα Παιδιά Θύματα Εκμετάλλευσης, εκ μέρους του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», εστιάζοντας στο τραύμα της απομάκρυνσης και τις καταγεγραμμένες εμπειρίες παιδιών που απομακρύνθηκαν. Αναλυτικότερα εδώ: https://www.livemedia.gr/video/474204
 • η Άντρια Αγκαστινιώτου, Αναπληρώτρια Διευθύντρια Ανθρωπιστικού Τομέα του Οργανισμού “Hope for Children” του CRC Policy Center της Κύπρου, η οποία μίλησε και για το πρόγραμμα αναδοχής του φορέα. Αναλυτικότερα εδώ: https://www.livemedia.gr/video/474152
 • η Selma Nametak, Συντονίστρια της Υπηρεσίας της Φλωρεντίας της Οργάνωσης SOS Il Telefono Azzurro Onlus της Ιταλίας σχετικά με τη συνεισφορά του έργου “CARE” στο ιταλικό σύστημα πρόληψης και θεραπείας του τραύματος κατά τη διαδικασία απομάκρυνσης, αλλά και μετά το πέρας αυτής. Αναλυτικότερα εδώ: https://www.livemedia.gr/video/474159
 • η Andrea Gerčar, Συντονίστρια Προγραμμάτων εκ μέρους του Οργανισμού «Brave Phone» της Κροατίας, καταθέτοντας τις βασικές προτάσεις για αποτελεσματική διεπιστημονική προσέγγιση της διαδικασίας απομάκρυνσης ανηλίκων εκτός οικογενειακού περιβάλλοντος. Αναλυτικότερα εδώ: https://www.livemedia.gr/video/474166

Στο τελευταίο μέρος του συνεδρίου, επιστήμονες από την Κροατία, την Κύπρο, με δράση στη Μεγάλη Βρετανία, και τις Ηνωμένες Πολιτείες κλήθηκαν να απαντήσουν σε εξαιρετικά σημαντικά ερωτήματα και συγκεκριμένα:

 • η Ana Marija Spanic, Κλινική Ψυχολόγος του Κέντρου Προστασίας Παιδιού και Νέων του Ζάγκρεμπ εισηγήθηκε με θέμα «Κατανόηση των αναγκών των παιδιών και των νέων με προηγούμενες τραυματικές εμπειρίες». Αναλυτικότερα εδώ: https://www.livemedia.gr/video/474171
 • η Φαίδρα Κωνσταντίνου, Λειτουργός Κοινωνικής Υπηρεσίας στις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας -ΥΚΕ του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας της Κυπριακής Δημοκρατίας, τοποθετήθηκε για την εφαρμογή ασφαλών συστημάτων αναδοχής και την έννοια της συνηγορίας για τα παιδιά που έχουν εκτεθεί σε κακοποίηση με θέμα «Η διαδικασία της απομάκρυνσης και το σύστημα αναδοχής στην Κύπρο». Αναλυτικότερα εδώ: https://www.livemedia.gr/video/474173
 • ο Chris Newlin, Εκτελεστικός Διευθυντής του Κέντρου Συνηγορίας για Παιδιά (National Children’s Advocacy Center) ανέλυσε το θέμα «Η Προστασία των παιδιών που εκτίθενται σε κακοποίηση στις Ηνωμένες Πολιτείες: Ξεκινά με ένα ασφαλές περιβάλλον». Στη συνέχεια, μάλιστα, τιμήθηκε από τον κ. Γιαννόπουλο με το βραβείο «ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ» για την πολύτιμη συνεισφορά του ως εταίρος, συνεργάτης και πολύτιμος φίλος του Οργανισμού, στο πλαίσιο της πολυετούς στενής τους συνεργασίας για τη δημιουργία του Κέντρου Ημέρας «Το Σπίτι του Παιδιού» του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», εμπνεόμενο από το αμερικανικό μοντέλο των Κέντρων Συνηγορίας για Παιδιά «Το Σπίτι του Παιδιού» στις Η.Π.Α. Αναλυτικότερα εδώ: https://www.livemedia.gr/video/474211
 • ο Ernie Allen, OBE, Πρόεδρος της Παγκόσμιας Συμμαχίας WePROTECT, του οποίου «Το Χαμόγελο του Παιδιού» είναι ενεργό μέλος, με θέμα «Κρυμμένα θύματα», αναφορικά με την αναγκαιότητα μίας παγκόσμιας συντονισμένης προστασίας των παιδιών από υλικό σεξουαλικής φύσεως στον παγκόσμιο ιστό. Αναλυτικότερα εδώ: https://www.livemedia.gr/video/474220

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την οικογένεια του 29χρονου υποσμηναγού στην Αρκαδία επισκέφθηκαν Φλώρος-Μπουρολιάς

Στο πλάι της οικογένειας του 29χρονου Μάριου-Μιχάηλ Τουρούτσικα βρέθηκαν ο αρχηγός του ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος...

«Ο Στάθης ετοιμαζόταν να κάνει οικογένεια» – Τι λένε οι φίλοι του 31χρονου σμηναγού

«Δεν μπορώ να το χωνέψω» λέει ο πατέρας του συγκυβερνήτη Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα

Το μήνυμα του Ευάγγελου Αποστολάκη στην Άγκυρα: «Καλώς να ορίσουν οι Τούρκοι και εμείς...

Στο Πρώτο Πρόγραμμα μίλησε ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος...

«Δεν το αντέχουμε!» – Ραγίζει καρδιές ο πατέρας του νεκρού υποσμηναγού

Συγκλονίζει για άλλη μια φορά ο πατέρας του 29χρονου υποσμηναγού Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα ο οποίος...

Μυστήριο οι συνθήκες πτώσης του Phantom F-4: Επικίνδυνη άσκηση σε χαμηλό ύψος ή βλάβη;

Την ώρα που η αγωνία κορυφώνεται στο πανελλήνιο καθώς ακόμα δεν έχει εντοπιστεί ο...

Κατερινόπουλος: «Αυτός που μίλησε να προσέχει για να μη βρεθεί σε κανένα χαντάκι…»

Την αθώωση των κατηγορουμένων της υπόθεσης Greek Mafia σχολίασε με «καρφιά» ο Θανάσης Κατερινόπουλος.Πρόκειται...

Απίστευτο! Πέντε άνθρωποι χωρίς προβλήματα έχουν «ξεμείνει» στο Αττικόν γιατί δεν έχουν που να...

Μέσα στα υπόλοιπα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει το νοσοκομείο «Αττικόν» όπως την υποστελέχωση...

«Ήξεραν ότι θα πεθάνουν, αλλά πήγαν»-Τι λένε οι χήρες των τριών αξιωματικών που «έπεσαν»...

Ήταν 31 Ιανουαρίου του 1996, όταν το πανελλήνιο «πάγωσε» από μια πρωτοφανή αεροπορική τραγωδία...

«Δίνει» την Πισπιρίγκου ο Δασκαλάκης: «Αντί να ψάξει τι έπαθαν τα παιδιά μας, ρωτούσε…»

«Eίπε στον πατέρα μου ''για να μη με κατηγορήσουν θα τον πάρω μαζί μου''» κατέθεσε ο πατέρας των νεκρών κοριτσιών

Συνελήφθη γυναίκα στην Αμαλιάδα για παράνομο διαδικτυακό τζόγο

Μια ακόμη σημαντική επιτυχία σε βάρος του παράνομου διαδικτυακού τζόγου σημείωσε η Ελληνική Αστυνομία,...

«Λύγισε» ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ: «Κάθε παιδί είναι και της Πολεμικής Αεροπορίας»- Τι λένε...

Ο κυβερνήτης του μοιραίου αεροσκάφους είχε συμμετάσχει σε αεροπορική έκθεσε με Phantom το 2017

Συγκλονίζει ο πατέρας του νεκρού υποσμηναγού Τουρούτσικα: «Μου έλεγε δεν με ενδιαφέρει αν πεθάνω»

Θρήνο και δάκρυα στο πανελλήνιο έχει προκαλέσει το τραγικό δυστύχημα στην Πολεμική Αεροπορία με...

Ρούλα Πισπιρίγκου: Δάκρυσε όταν άκουσε το κατηγορητήριο- Κρατούσε φωτογραφία της Τζωρτζίνας – «Η κεταμίνη...

Φορώντας μαύρα ρούχα, καθώς πέρασε ένας χρόνος από τον θάνατο της κόρης της, Τζωρτζίνας...

Greek mafia: Κηρύχθηκαν όλοι αθώοι για τα πλημμελήματα!

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου μειοψήφησε σε δύο περιπτώσεις κατηγορουμένων  

Η ακρίβεια «γονατίζει» τα νοικοκυριά: Επιμένουν οι αυξήσεις των τιμών στα τρόφιμα

«Κόβει» ταχύτητα ο πληθωρισμός, αλλά ταυτόχρονα έρχονται υπέρογκες ανατιμήσεις στα είδη πρώτης ανάγκης

Σχολιαστε το αρθρο

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κραυγή αγωνίας από τον Τέρη Χρυσό: «Θέλω να πεθάνω για να λυτρωθώ»

Κραυγή απόγνωσης και απελπισίας από τον τραγουδιστή Τέρη Χρυσό...

Σείστηκε η Λάρισα από την παρουσίαση του βιβλίου του Άρη Πορτοσάλτε

Δεν ήταν επεισόδιο από τα Looney Tunes, αλλά παρουσίαση...

«Πιάστηκε» με ναρκωτικά ο γιος του Τάκη Θεοδωρικάκου

Την ώρα που βρίσκεται στα άκρα η κόντρα ΣΥΡΙΖΑ-Θεοδωρικάκου,...

Σοκ στη Φλώρινα: 48χρονος πατέρας κατέρρευσε και πέθανε σε χιονοδρομικό κέντρο!

Tεράστια αναταραχή επικράτησε χθες στο χιονοδρομικό κέντρο Βίγλας Πισοδερίου,...

Oλυμπία Γλύξμπουργκ: Τα χρήματα που ξοδεύει για την εμφάνισή της ζαλίζουν

Ο Παύλος Γλύξμπουργκ και η Μαρί Σαντάλ Μίλερ έχουν...

Βούλωσε… στόματα η «αμόρφωτη τραγουδιάρα»

Η «αμόρφωτη τραγουδιάρα» πήρε πτυχίο και, μάλιστα, με βαθμό...

Νεκρός ο 29χρονος υποσμηναγός Μάριος – Μιχαήλ Τουρούτσικας – Ήταν συγκυβερνήτης του μοιραίου Phantom

Τραγωδία στην Ανδραβίδα - Συνεχίζονται οι έρευνες για τον 31χρονο κυβερνήτη
spot_img

NEWSROOM