«Αν μιλήσεις, θα τα δώσουμε για υιοθεσία»! Απειλές και ξύλο στην Κιβωτό του Κόσμου

Τι αποκαλύπτει μητέρα παιδιών της ΜΚΟ

Must Read

Δεν έχουν τέλος οι σοκαριστικές καταγγελίες πρώην τροφίμων της «Κιβωτού του Κόσμου» αλλά και συγγενικών τους προσώπων σχετικά με όσα φρικιαστικά συνέβαιναν πίσω από τις κλειστές πόρτες της ΜΚΟ.

Αυτή τη φορά στο φως έρχεται η καταγγελία μιας μητέρας παιδιών που φιλοξενούνταν στην οργάνωση, σύμφωνα με την οποία τα παιδιά εργάζονταν, αντί να πηγαίνουν στο σχολείο. Η ίδια, μάλιστα, είπε, μιλώντας στο Οpen, πως για να εξασφαλίσουν τη σιωπή της την απειλούσαν λέγοντάς της «δεν θα ξαναδείτε τα παιδιά σας» και «θα τα δώσουμε για υιοθεσία».

«Δεν άφηναν τα παιδιά να μας δουν. Ημουν η μόνη που κατάφερα έπειτα από τρεις μήνες να βλέπω τα παιδιά και, όταν τους έλεγα ότι θέλει να τα δει και η γιαγιά, θέλει να τα δει και η νονά, δεν τα άφηναν. Τα αποκόπτουν από το οικογενειακό τους περιβάλλον» είπε η μητέρα για τη συμπεριφορά που αντιμετώπισε και συνέχισε: «Δυστυχώς, το κοριτσάκι μου βρισκόταν στον Κολωνό, τα αγόρια ήταν σε μια άλλη δομή, την Ανοιξη. Είχαν χωρίσει τα παιδιά μεταξύ τους γιατί -λέει- είναι αγόρια και το άλλο κορίτσι και δεν μπορούν και δεν έχουν χώρο για να παρευρίσκεται και η μικρή με τα αγόρια. Με απειλούσαν ότι αν μιλούσα, όχι μόνο θα μου αφαιρούσαν τη γονική μέριμνα, αλλά δε θα τα “ξαναδείτε ποτέ”, θα τα “δώσουμε για υιοθεσία”».

Στη συνέχεια, η μητέρα δεν δίστασε να αναφέρει πως στη δομή υποχρέωναν τα παιδιά να εργάζονται, με αποτέλεσμα να λείπουν από το σχολείο. «Ο μεγάλος μας γιος, που ήταν στον Βόλο, μου λέει ότι ο παιδαγωγός τούς έδινε πέντε ευρώ τη μέρα για να δουλεύουν. Σηκώνονταν στις 6 το πρωί και τα ανάγκαζαν σε παιδική εργασία. Καταλαβαίνεις τι σημαίνει αυτό; Τους στερούσαν ακόμα και το σχολείο. Επαιρναν απουσίες για να δουλέψουν» υπογράμμισε.




Στην ερώτηση, τέλος, αν τα παιδιά της έχουν μιλήσει για κακοποιητικές συμπεριφορές, απάντησε: «Ο γιος μου ο μεγάλος μού περιγράφει ότι ο … τον είχε χτυπήσει. Του είχε ρίξει μπουνιές, κλοτσιές και σφαλιάρες. “Εγώ ήμουν πιο μεγάλος και μπορούσα να υπερασπιστώ τον εαυτό μου” μού λέει, ενώ “τον μικρό μου αδελφό, που τον χτυπούσαν και του φέρονταν άσχημα, δεν μπορούσα να τον βοηθήσω. Μόνο μια φορά κατάφερα να τον βγάλω από το κλουβί”».

Την ίδια ώρα, ακόμη μια συγκλονιστική μαρτυρία για υψηλόβαθμο στέλεχος της «Κιβωτού του Κόσμου» έρχεται στο φως της δημοσιότητας. Μια 18χρονη είδε με τα μάτια της τον εν λόγω άνδρα να κάνει άσεμνες χειρονομίες στον 19χρονο πρώην τρόφιμο. «Τον ίδια στη θάλασσα… να πιάνει τον … και να τον πετάει σαν παιχνίδι. Στο σημείο που τον έπιανε, του είχε βάλει το χέρι μέσα από το μαγιό. Το έχω δει με τα μάτια μου» εξήγησε η Χριστίνα, τονίζοντας πως μετά ο 19χρονος την προσέγγισε και της αποκάλυψε όσα βίωσε. «Ο 19χρονος μετά μου εξομολογήθηκε ό,τι συνέβη και μου είπε να μείνει μεταξύ μας» επισήμανε. Μάλιστα, είπε πως είχε παρατηρήσει μια «αδυναμία» στελέχους της «Κιβωτού» στο πρόσωπο του 19χρονου. «Ζητούσε από τον … άσχημα πράγματα. Να του βάλει και να του βγάλει τα παπούτσια, να του βάλει να φάει, να σηκώνει βαλίτσες. Μόνο ο …, κανένα άλλο παιδί» υποστήριξε.




Τέλος, η Χριστίνα επισήμανε πως τα πρόσωπα της εμπιστοσύνης του πατρός Αντωνίου ήταν στην πραγματικότητα ο φόβος και ο τρόμος των παιδιών. «Ο … ήταν κακός, ψυχρός, απότομος, άκουγαν το όνομά του και κρύβονταν πίσω από τους τοίχους, τους μείωνε. Στον Βόλο, νομίζω, είχε χτυπήσει τρία παιδιά» περιέγραψε, μεταξύ άλλων.
Σε ό,τι αφορά την απόφασή της να βγει και να μιλήσει ανοιχτά, η 18χρονη είπε: «Αποφάσισα να μιλήσω γιατί ο πατέρας Αντώνιος έκανε λόγο για παραβατικά παιδιά. Την πρεσβυτέρα την είχα ψηλά. Είπε ότι έχουμε συμφέρον να τους κάνουμε κακό. Εγώ δεν έχω κανένα συμφέρον. Εχω φύγει και δεν τους έχω ανάγκη. Το συμφέρον μου είναι να προστατέψω τα παιδιά που είναι ακόμη εκεί και τους συμπεριφέρονται σαν σκουπίδια».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This