Δικηγόρος μητέρας 8χρονου που κακοποιήθηκε στην «Κιβωτό του Κόσμου»: «Είχε γίνει καταγγελία από την άνοιξη»

Μυστήριο αποτελεί γιατί δεν υπάρχει καμία εξέλιξη για το θέμα

Must Read

Έντονο προβληματισμό προκαλούν όσα είπε ο δικηγόρος της οικογένειας του 8χρονου ο οποίος, σε μια σοκαριστική μαρτυρία του, δήλωσε πως τον είχαν κλείσει στο «κλουβί», τον είχαν χτυπήσει και του έδιναν να φάει φαγητό πολλών ημερών στην δομή της «Κιβωτού του Κόσμου» στον Βόλο.

Όπως ανέφερε ο κ. Στυλιανός Σμπώκος στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι», η καταγγελία από τη μητέρα του αγοριού έγινε την περασμένη άνοιξη. Στη συνέχεια, ακολούθησε μήνυση την οποία συνοδεύουν φωτογραφίες από ιατροδικαστική εξέταση που δείχνουν ότι ο 8χρονος αλλά και ο αδερφός του κακοποιήθηκαν. Ωστόσο, από τότε η υπόθεση δεν έχει καμία εξέλιξη, αν και έχει περάσει καιρός.

Δείτε επίσης: 8χρονος για «Κιβωτό του Κόσμου»: «Με έκλεισαν στο κλουβί, μου έδιναν το ίδιο χαλασμένο φαγητό κάθε μέρα»

«Τα παιδιά μέχρι και σήμερα δεν έχουν κληθεί από την Αστυνομία να καταθέσουν. Το ότι δεν έχει κληθεί ουδείς να καταθέσει για το θέμα μετά την μήνυση, είναι αν μη τι άλλο, μυστήριο σαν γεγονός, ενώ το ότι υπάρχουν φωτογραφίες κι έγγραφα από ιατροδικαστές στο φάκελο της μήνυσης, μεγαλώνει περισσότερο το μυστήριο», αναφέρει, προβληματισμένος, ο κ. Σμπώκος.

Ο ίδιος μίλησε με λεπτομέρειες για την κακοποίηση των παιδιών που έγινε το περασμένο καλοκαίρι.

«Τα τρία παιδιά αυτής της γυναίκας μπήκαν στην Κιβωτό μετά από εισαγγελική παρέμβαση εξαιτίας δήθεν παραμέλησης προς αυτά κι έτσι με μια διάταξη που έβγαλε η εισαγγελέας ανηλίκων το καλοκαίρι του 2022 τα δύο αγόρια κακοποιήθηκαν.

Τα αγόρια χτυπήθηκαν με συνέπεια να υποβληθούν μηνύσεις σε αστυνομικό τμήμα. Ενώ και το κορίτσι της οικογένειας που είναι 4 ετών παρουσίασε μία συμπεριφορά να τρομάζει, να ξυπνάει τα βράδια, σύμφωνα με τον δικηγόρο. Μετά τις μηνύσεις τα παιδιά μεταφέρθηκαν στην δομή του Βόλου με την αιτιολογία έλλειψης χώρου».

Δείτε επίσης:Κιβωτός του Κόσμου: Σοκάρει η μαρτυρία πρώην φιλοξενούμενου της δομής – Τι κατήγγειλε πατέρας άλλου παιδιού

Ο κ. Σμπώκος είπε πως στην κακοποίηση των παιδιών αναφέρθηκε σε δική της, ξεχωριστή καταγγελία υπάλληλος της δομής του Βόλου που παραιτήθηκε.

Δείτε επίσης: Άγιος… Νώε: Ο πατέρας Αντώνιος έφτιαξε τον εαυτό του σε αγιογραφίες – Και η παπαδιά με βιβλική μορφή

Ο δικηγόρος είπε πως τελικά τα παιδιά επέστρεψαν στην μητέρα τους μετά από ένα πραγματικό αγώνα. «Έγιναν επανειλημμένες αιτήσεις στην Εισαγγελία του Βόλου για να επανεξεταστεί το θέμα και το αποτέλεσμα ήταν η κ. Εισαγγελέας Ανηλίκων να πιστέψει την μητέρα, αγνόησε τις εκθέσεις των κοινωνικών υπηρεσιών και των δομών,  Στις 17 Οκτωβρίου με νέα διάταξη τα παιδιά επέστρεψαν στην μαμά τους» κατέληξε.

 




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This