Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2023

«Χείμαρρος» ο Bαξεβάνης στη νέα κατάθεσή του στο Ειδικό Δικαστήριο

Τσατάνη και Ράικου δέχτηκαν τα πυρά του γνωστού δημοσιογράφου και εκδότη

Συντάκτης: Newsroom

Δημοσίευση:

Νέα πυρά κατά της Εισαγγελέα Εφετών, Γεωργίας Τσατάνη, εκτόξευσε ο Kώστας Βαξεβάνης, στο πλαίσιο της δεύτερης ημέρας της κατάθεσής του στο Ειδικό Δικαστήριο, όπου έχει κληθεί ως μάρτυρας στη δίκη με κατηγορούμενους τον πρώην Υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και την πρώην Εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

Αυτή τη φορά, ο καταξιωμένος δημοσιογράφος και εκδότης του «Documento» αποκάλυψε σημαντικές λεπτομέρειες τόσο για την κα Τσατάνη, σχετικά με τους χειρισμούς της στην υπόθεση του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου, όσο και για την πρώην εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Ράικου και την αναφορά της ανακρίτριας Ηλιάνας Ζαμανίκα σχετικά με τα «ξεχασμένα» έγγραφα στην υπόθεση του επιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκου. Όπως κατέθεσε ο Κ. Βαξεβάνης «υπάρχει ένα άλμα λογικής για την κα Ράικου. Ενώ η κα Ζαμανικά κάνει την αναφορά, η κα Ράικου υπερπηδάει το ενδεχόμενο να ήρθε στην κατοχή μας από οποιονδήποτε άλλο στην Ευελπίδων και πάει απευθείας στον Παπαγγελόπουλο».

Ερωτηθείς από την πρόεδρο της έδρας Βασιλική Ηλιοπούλου, ο κ. Βαξεβάνης υποστήριξε πως «ουδέποτε έχω επικοινωνήσει ούτε με την κα Ράικου, ούτε με την κα Τσατάνη», ενώ σημείωσε πως «δεν έχω πάει ποτέ στο γραφείο του κ. Παπαγγελόπουλου». Στη συνέχεια ο εκδότης και δημοσιογράφος αναφέρθηκε στον Πίτερ Κόλεριτζ, μάρτυρα στην υπόθεση Λιακουνάκου και τα μηνύματα που είχε λάβει από τον έμπορο όπλων Θωμά Λιακουνάκο. Πρόκειται για τα μηνύματα που είχε δημοσιεύσει το «Documento», μέσω των οποίων ο Λιακουνάκος ενημέρωνε τον Κόλεριτζ για κινήσεις της Εισαγγελίας Διαφθοράς, την περίοδο που επικεφαλής της Εισαγγελίας ήταν η Ράικου.

«Ποιος διοικεί αυτή την εισαγγελία;», αναρωτήθηκε ο Κ. Βαξεβάνης αναφερόμενος στην περίοδο που επικεφαλής ήταν η εισαγγελέας Ελένη Ράικου. Επίσης ο Κ. Βαξεβάνης ανέφερε ακόμη πως «αυτό που συνέβη με την κα Ζαμανίκα και την κυρία Ράικου έχει συμβεί και με άλλη ανακρίτρια, την κα Μπράτη. Η Εισαγγελία της Διαφθοράς ξέχασε να στείλει ένα σημαντικό έγγραφο, με το οποίο φαινόταν ιδιοκτήτης offshore εταιρείας ο Λιακουνάκος». «Έχουμε λοιπόν δύο περιστατικά που φαίνεται ότι η κα Ραικου δεν έκανε καλά τη δουλειά της», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο κ. Βαξεβάνης αναφέρθηκε στη συνέχεια στον εξωδικαστικό συμβιβασμό μεταξύ Novartis και ΗΠΑ και συγκεκριμένα στο πρόγραμμα Exactly όπου υπάρχει ρητή αναφορά στο κείμενο του εξωδικαστικού συμβιβασμού. Όπως είπε ο Βαξεβάνης, ο σύζυγος της κας Ράικου εντοπίστηκε να λαμβάνει εμβάσματα για το φάρμακο Diovan το οποίο εντασσόταν στο πρόγραμμα Exactly.

«H κα Ράικου κατηγόρησε ανθρώπους που την ήλεγχαν», σημείωσε ο δημοσιογράφος, εννοώντας την κριτική που της ασκούσε για τους χειρισμούς της. Αναφέρθηκε επίσης και στο κατηγορητήριο που είχε στηθεί σε βάρος του, για το οποίο απηλλάγη από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο με βούλευμα που εξέδωσε τον περασμένο Ιούνιο. «Τελικά είναι μια σκευωρία ή μια συνωμοσία απέναντι σε αυτούς που αποκάλυψαν ό,τι ανακάλυψαν;», αναρωτήθηκε.

Το σκάνδαλο Βγενόπουλου και η Τσατάνη

Στη συνέχεια, ο Κώστας Βαξεβάνης αναφέρθηκε στο σκάνδαλο του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου και τις αποκαλύψεις του «Hot Doc» από το 2012.

«Το 2012 στο περιοδικό “Hot Doc” είχαμε δημοσιεύσει και αποκαλύψει με στοιχεία, έγγραφα κτλ. ότι ο Βγενόπουλος είχε αποκτήσει μία Τράπεζα στην Κύπρο. Ο κ. Βγενόπουλος δανειοδοτούσε offshore δικών του εταιρειών και πήγαιναν και έκαναν αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στη MIG», ανέφερε ο Κ. Βαξεβάνης.

  • Πρόεδρος: Εσείς από πότε ασχολείστε με αυτό το σκάνδαλο
  • Βαξεβάνης: Από το 2008. Ο Βγενόπουλος χορήγησε δάνεια 145 εκατ. ευρώ σε δύο offshore εταιρείες που είχε η Μονη. Με αυτά το Βατοπέδι αγόρασε ακίνητα που είχαν ανταλλαχθεί με ακίνητα του Δημοσίου αλλά και μετοχές του ΟΤΕ.
  • Πρόεδρος: Ο Παπαγγελόπουλος ανέλαβε το 2015
  • Βαξεβάνης: Ναι, σωστά

Στη συνέχεια ο κ. Βαξεβάνης αναφέρθηκε αναλυτικά πώς έφτασε η υπόθεση Βγενόπουλου στην σκανδαλώδη αρχειοθέτηση από την πλευρά της εισαγγελέως Τσατάνη. «Το 2012 ο Βγενόπουλος ξεκίνησε μία βιομηχανία μηνύσεις και μια αγωγή σε βάρος μου. Αθωώθηκα σε όλα και κατέθεσα σε βάρος του αγωγή. Το 2014, αφού έχω συγκεντρώσει ένα φάκελο στοιχείων, πάω και τον καταθέτω στην Εισαγγελία για να ερευνηθεί. Ο Βγενόπουλος λίγο πριν έχει κάνει το εξής κόλπο: έχει αυτομηνυθεί, με σκοπό να κλείσει ο φάκελος στην Ελλάδα, όπερ και εγένετο», είπε σχετικά.

«Από το 2008 μέχρι που ψηφίστηκε ο νόμος που κουκουλώνει τα εγκλήματα του λευκού κολάρου, η εφημερίδα συνέχισε να γράφει για αυτό το σκάνδαλο. Μια δημοσιογραφική έρευνα σχεδόν 10 χρόνων», πρόσθεσε.

Ο Κώστας Βαξεβάνης συνέχισε την κατάθεσή του, περιγράφοντας το πώς η εισαγγελέας Τσατάνη αρχειοθέτησε με διάταξή της την υπόθεση Βγενόπουλου. «Σε τρεις μέρες η κα Τσατάνη μελετά, γράφει συρράπτει και παραδίδει 821 σελίδες. Ένας άνθρωπος θα μπορούσε να γράψει αυτή την δακτυλογράφηση. Λέγεται Νόρμαλ Πέρεζ – παγκόσμιο ρεκόρ δακτυλογράφησης!», σημείωσε ο Κ. Βαξεβάνης και πρόσθεσε: «Γιατί το έκανε η κα Τσατάνη; Γιατί την κρίσιμη ημερομηνία που κατέθεσε αυτή τη διάταξη, ήταν να εξεταστεί ο Ανδρέας Βγενόπουλος από Κύπριους. Όταν φτάνει η ανακριτική ομάδα των Κυπρίων, εμφανίζεται ο δικηγόρος του Βγενόπουλου και λέει δεν μπορείτε να μας κάνετε τίποτα».

  • Πρόεδρος: Αυτό που θέλετε να πείτε είναι ότι εσπευσμένα βγήκε αυτή η διάταξη, για να αθωωθεί ο Βγενόπουλος

Στο σημείο αυτό ο κ. Βαξεβάνης ζήτησε από το Δικαστήριο να διαβιβαστούν όλα τα έγγραφα που κατέθεσε στο δικαστήριο σε εισαγγελέα, προκειμένου η Εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη να ερευνηθεί και από ποινικής πλευράς. «Η κα Τσατάνη ελέγχθηκε πειθαρχικά, αλλά όχι ποινικά. Ζητώ από το Δικαστήριο να διαβιβαστούν όλα τα έγγραφα σε εισαγγελέα, για να ερευνηθεί ποινικά», τόνισε.

«Γιατί δεν είναι κατηγορούμενος κανείς από το “Πρώτο Θέμα”, που δημοσίευσε την αναφορά της Τσατάνη; Δεν μιλάμε για ένα δημοσίευμα ανυπόστατο, που στοχοποιεί την Τσατάνη σαν κακή εισαγγελέα», συνέχισε, ενώ, ερωτηθείς για το αν γνώριζε για το τι συνέβη μεταξύ Παπαγγελόπουλου και Ράικου, ο Κ. Βαξεβάνης σημείωσε: «Ούτε γνωρίζω, ούτε έχω αποδείξεις τι διεμήφθη μεταξύ Παπαγγελόπουλου και Ράικου. Γνωρίζω όμως ότι είχε μια πάρα πολύ καλή σχέση με τον κ. Παπαγγελόπουλο. (Η Ράικου) ήταν το αγαπημένο του παιδί».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νικολούλη για Ρούλα Πισπιρίγκου: «Ό,τι και να λέμε εμείς, τον τελευταίο λόγο τον έχει...

Η Αγγελική Νικολούλη επιστρέφει για να ρίξει εκ νέου «Φως στο Τούνελ», αυτή τη...

Λεωφορείο του ΚΤΕΛ συγκρούστηκε με αγέλη αγριογούρουνων

Ένα απίστευτο τροχαίο συνέβη στο Σαραντάπορο Λάρισας, όταν λεωφορείο του ΚΤΕΛ Κοζάνης συγκρούστηκε με...

Μετεωρολόγοι σε «κόντρα» για τον Φεβρουάριο: «Έρχονται χιόνια και στα πεδινά» – «Είναι νωρίς...

Όλα τα 'χαμε, οι κόντρες ανάμεσα σε μετεωρολόγους για το πόσο και τι... είδους...

Σαντορίνη: Βρετανός γεωφυσικός προειδοποιεί για πιθανό καταστροφικό «ξύπνημα» υποθαλάσσιου ηφαίστειου!

Σοβαρή απειλή για την ευρύτερη περιοχή του Αιγαίου και όχι μόνο αποτελεί το ενεργό...

Κτηνωδία στο Μεσολόγγι: Πυροβόλησαν και σκότωσαν φλαμίνγκο

Αδίστακτοι σκότωσαν δύο σπάνια είδη ορνιθοπανίδας και μάλιστα μέσα στην προστατευόμενη περιοχή Natura 2000...

Χειροπέδες σε δύο 24χρονες Βραζιλιάνες που πιάστηκαν με σχεδόν 14 κιλά κοκαΐνη πάνω τους

Μια σημαντική ποσότητα κοκαΐνης προσπάθησαν να περάσουν στα κρυφά δύο 24χρονες κοπέλες από τη...

Τηλεοπτικές άδειες: Αθώοι Κρέτσος και μέλη της επιτροπής

Ομόφωνα αθώοι κρίθηκαν από το ΣΤ' Τριμελές Πλημμελειοδικείο ο πρώην γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και...

Παραλίγο τραγωδία στις Λιβανάτες, όταν δυο εργάτες εγκλωβίστηκαν σε φρεάτιο

Ένα πολύ σοβαρό περιστατικό συνέβη στις Λιβανάτες Φθιώτιδας, όταν δυο εργάτες εγκλωβίστηκαν σε φρεάτιο,...

Καταγγελία με βίντεο: Οδηγός λεωφορείου έδωσε το τιμόνι σε 15χρονο κορίτσι

Σάλο έχει προκαλέσει η καταγγελία ότι οδηγός λεωφορείου έδωσε το τιμόνι του οχήματος σε...

Παρανάλωμα του πυρός έγινε αυτοκίνητο στην Πειραιώς

Κάηκε ολοσχερώς ένα αυτοκίνητο στην Πειραιώς, που είχε σταθμεύσει στο ύψος των Πετραλώνων, μόλις...

Κρήτη: 15χρονη προφασίστηκε ότι τη βίασαν, για να «δικαιολογηθεί» που… άργησε να γυρίσει σπίτι!

Την ώρα που τα τελευταία χρόνια η κατάσταση με τους βιασμούς και τις κακοποιήσεις...

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ο Λαγός τσακώθηκε με τη συνήγορο του Κασιδιάρη

Σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν κατά την διάρκεια της δίκης της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο,...

Παρέμβαση εισαγγελέα για τους μαθητές που πέρασαν ποτάμι με αυτοσχέδια γέφυρα

Αδιανόητες εικόνες στο Θερμό Αιτωλοακαρνανίας - «Δεν ενημερώθηκε η περιφέρεια», λέει ο δήμαρχος

Ξάνθη: Στην φυλακή ο 62χρονος πα-τέρας που βίαζε κατ’ εξακολούθηση την 28χρονη κόρη του!

Στην φυλακή θα οδηγηθεί ο 62χρονος πατέρας από την Ξάνθη, ο οποίος κατηγορείται ότι...

Χωρίς ηλεκτρικό για τρεις ώρες την Πέμπτη η Αθήνα

«Χειρόφρενο» θα τραβήξει ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος για τρεις ώρες την ερχόμενη Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου.Συγκεκριμένα,...

Σχολιαστε το αρθρο

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ψυχρολουσία στα ΑΤΜ για τους συνταξιούχους!

Σχεδόν 1.000.000 δεν είδαν αυξήσεις λόγω ατολμίας της κυβέρνησης να καταργήσει την προσωπική διαφορά που είχε θεσπιστεί επί ΣΥΡΙΖΑ

Αγνώριστος o Βασίλης Καρράς μετά την περιπέτεια της υγείας του

Αγνώριστος ο Βασίλης Καρράς στην πρώτη του δημόσια εμφάνιση...

Mαρί Κωνσταντάτου: Δημόσια εμφάνιση με τον σύντροφό της και την κόρη του

Η Μαρί Κωνσταντάτου έκανε μια δημόσια εμφάνιση μαζί με...

Πένυ Παπουτσή: Δείτε την επίσης ηθοποιό σύζυγο του Τάσου Χαλκιά

Ο ηθοποιός Τάσος Χαλκιάς έχει υποδυθεί μερικούς από τους...

«Τέρατα» βίασαν φοιτήτρια! Την άφησαν στον δρόμο και τη σκότωσε διερχόμενο Ι.Χ.

Χειροπέδες σε τέσσερις νεαρούς πέρασε η αστυνομία της Λουιζιάνα...

Η κατάρρευση μιας (Προέδρου της) Δημοκρατίας

Εδώ και χρόνια, οι δημοσκοπικές εταιρείες αποφεύγουν τεχνηέντως να...

Συνταξιούχοι: Στα «κάγκελα» για τις δήθεν αυξήσεις

Την οργή των συνταξιούχων προκάλεσε η αποκάλυψη της πραγματικότητας...
spot_img

NEWSROOM