«Βόμβες» Ξένης Δημητρίου για Ράικου: Εξυπηρέτησε το πολιτικό αφήγημα περί «σκευωρίας Novartis»

«Η Ράικου εμφανίζεται να μιλάει οκτώ μήνες μετά ότι υπήρξε σκευωρία και 10 μήνες μετά ο Ιωάννης Αγγελής»

Must Read

Στο Ειδικό Δικαστήριο κατέθεσε η πρώην Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, και εξαπέλυσε «βόμβες» μεγατόνων κατά της πρώην εισαγγελέως Διαφθοράς, Ελένης Ράικου.

Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι τόσο η Ελένη Ράικου όσο και ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γιάννης Αγγελής, «εξυπηρέτησαν το αφήγημα των πολιτικών προσώπων περί σκευωρίας».

«Στις 05 Φεβρουαρίου του 2018 ήρθε σε μένα αντίγραφο της δικογραφίας που αφορούσε τα 10 πολιτικά πρόσωπα συν ένα το 11ο που ήταν του κ. Κουρουμπλή σχετικά με τη Novartis. Oι τότε επίκουροι εισαγγελείς πράγματι μου παρέδωσαν ένα πολυσέλιδο πόρισμα. Το διάβασα είδα και τις αναφορές που υπήρχαν και στη συνέχεια το διαβίβασα στον υπουργό Δικαιοσύνης προκειμένου να το διαβιβάσει στη Βουλή» ανέφερε αρχικά η Ξένη Δημητρίου και συνέχισε:

«Έξι μέρες μετά βλέπω ένα δημοσίευμα στο altsantiri με τίτλο σε συνεχή επικοινωνία η Τουλουπάκη με Παπαγγελόπουλο λέει ο Χαράλαμπος Αθανασίου σε δηλώσεις του. Ότι δηλαδή ήταν σε συνεχή επικοινωνία από το Νοέμβριο του 2017 μέχρι και τη μέρα που κατατέθηκε η δικογραφία στη Βουλή ζητώντας να ανοίξουν οι τηλεφωνικές επικοινωνίες τους. Ακολούθησαν τρεις εγκλήσεις από τους Δημήτρη Αβραμόπουλο, Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελο Βενιζέλο όπου μιλούσαν για σκευωρία στη Novartis».

Μάλιστα όπως είπε στην κατάθεσή της, 8 μήνες μετά τις εγκλήσεις από τα πολιτικά πρόσωπα, η Ράικου άρχισε να κάνει λόγο και αυτή για σκευωρία, ενώ μέχρι τότε δεν είχε αναφέρει τίποτα: «Η Ράικου εμφανίζεται να μιλάει οκτώ μήνες μετά ότι υπήρξε σκευωρία και 10 μήνες μετά ο Ιωάννης Αγγελής. Δηλαδή έχουμε ένα πολιτικό αφήγημα του Φεβρουάριου του 2018 που έρχονται πάρα πολύ μετά και το ενισχύουν οι εισαγγελείς».

Αν οι εισαγγελείς Ελένη Ράικου και Γεωργία Τσατάνη είχαν «μιλήσει ότι δεχόντουσαν πιέσεις θα είχα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες», τόνισε η Ξένη Δημητρίου τονίζοντας ότι δεν το έκαναν και ξαφνικά μετά από μήνες εμφανίζονται και ενισχύουν το αφήγημα των πολιτικών προσώπων και σημειώνοντας ότι «η χρονική αυτή αλληλουχία έχει σημασία για το δικαστήριο σας».

Η Ξένη Δημητρίου σημείωσε επίσης ότι η Ράικου θα έπρεπε να κληθεί και να κατονομάσει πρόσωπα και πράγματα, μετά την αναφορά παραίτησης που κατέθεσε. Ερωτηθείς δε για το αν καθυστέρησε, όπως κατηγορείται η εισαγγελέας Τουλουπάκη, να διαβιβάσει την αναφορά των βουλευτών του ΚΙΝΑΛ στη Βουλή για την μη τιμολόγηση των φαρμάκων από τον Κουρουμπλή όταν ήταν υπουργός Υγείας, απάντησε πως όχι.

Πρόεδρος: Εσείς με τέτοιες αναφορές θα τις στέλνατε στη Βουλή κατευθείαν;

Δημητρίου: Όχι γιατί δεν ήταν ρητή καταγγελία

Πρόεδρος: Γιατί δεν κατήγγειλαν ευθέως για υπουργό;

Δημητρίου: Αυτό δεν το ξέρω τη λειτουργία του κοινοβουλίου δεν την ξέρω. Ίσως δεν ήταν πεπεισμένοι για κάποιο αδίκημα. Ίσως τη στείλαν για να ψαχτεί.

«Γιατί η Τουλουπάκη κατηγορείται ότι δεν έστειλε την αναφορά των βουλευτών του ΚΙΝΑΛ στη Βουλή ενώ η κα Ράικου είναι στο απυρόβλητο; Η Ράικου δεν ενημέρωσε καθόλου την Τουλουπάκη», σημείωσε τέλος η Ξένη Δημητρίου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This