Έρχεται υπουργική απόφαση για το χάος στις επιστρεπτέες!

Τι πρέπει να ξέρουν οι επιχειρήσεις

Must Read

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να εκδοθεί η υπουργική απόφαση για την επιστρεπτέα προκαταβολή και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν σε χιλιάδες επιχειρήσεις, αρκετές από τις οποίες δεν φέρουν καμία ευθύνη.

Πρόκειται για:

1) Περιπτώσεις όπου η απόλυση συνταξιοδότησης δεν χαρακτηρίζεται σωστά στο σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ», με αποτέλεσμα να θεωρείται ότι δεν υπάρχει το κριτήριο διατήρησης του αριθμού των εργαζομένων

2) Προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με τη μη οριακή συμμόρφωση με το κριτήριο διατήρησης του αριθμού των εργαζομένων. Η απόφαση θα ορίζει ότι «εφόσον η διαφορά του μέσου όρου εργαζομένων κατά τους μήνες υποχρέωσης διατήρησης διαφέρει τουλάχιστον κατά μία ή δύο μονάδες»

3) Εκ παραδρομής δήλωση της σύμβασης του εργαζόμενου στο σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» ως αορίστου χρόνου, ενώ ήταν ορισμένου

4) Απορρίψεις λόγω μη υποβολής δικαιολογητικών, ενώ είναι σε περιοχή που αναζητείται αυτεπάγγελτα (όπως τα Πρωτοδικεία Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Πειραιά, Χαλκίδας)

5) Επιχειρήσεις που εκ παραδρομής στην αίτηση χορήγησης στο σχετικό πεδίο χαρακτηρίστηκαν ως μεσαίες οντότητες, ενώ είναι μικρές, με αποτέλεσμα να ζητείται και υπεύθυνη δήλωση λογιστή, ενώ από τις διασταυρώσεις αποδεικνύεται πως οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις είναι μικρές οντότητες

6) Περιπτώσεις που δεν λαμβάνονται υπόψη εμπρόθεσμες φορολογικές δηλώσεις φορολογικού έτους 2019, σε περιπτώσεις θανάτου του συζύγου (δικαιούχος της επιστρεπτέας η σύζυγος) που, σύμφωνα με τον νόμο, υποβλήθηκαν εμπρόθεσμα χειρόγραφα στη ΔΟΥ, αλλά εκκαθαρίστηκαν στο 2022.

7) Έχει ληφθεί υπόψη η προειδοποίηση απόλυσης από την «ΕΡΓΑΝΗ», και όχι η ημερομηνία απόλυσης

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This