Στο «στόχαστρο» του Βουρλιώτη η πρεσβυτέρα – «Άνοιξαν οι ουρανοί», πνίγεται από μαρτυρίες και καταγγελίες η «Κιβωτός»

Πρώην εργαζόμενος για π.Αντώνιο: «Δεν βλέπει κανέναν από τους ενήλικες, η μόνη επαφή που έχει είναι με τους εφήβους» - Τους τελευταίους μήνες η «Κιβωτός» έχει απορρίψει 25 προτάσεις αναδοχής

Must Read

Ο έλεγχος των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης της Σταματίας Γεωργαντή, μέχρι πρότινος προέδρου του ΔΣ της ΜΚΟ «Κιβωτός του Κόσμου» και συζύγου του πατέρα Αντώνιου Παπανικολάου, τίθεται στις προτεραιότητες της Αρχής για το Ξέπλυμα Χρήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο επικεφαλής της Αρχής, επίτιμος Αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης, έδωσε εντολή να διενεργηθεί εξονυχιστικός έλεγχος στις δηλώσεις «πόθεν έσχες» της πρεσβυτέρας, παράλληλα με τον γενικευμένο οικονομικό έλεγχο που πραγματοποιεί ήδη η Αρχή για τα οικονομικά πεπραγμένα της Κιβωτού.

Η εντολή του κ. Βουρλιώτη είναι να ελεγχθούν άμεσα οι δηλώσεις της υπόχρεης σε υποβολή «πόθεν έσχες», λόγω της θέσεως που κατείχε στον ΜΚΟ, ώστε να να διαπιστωθεί αν σε αυτές περιλαμβάνονται όλα τα οικονομικά στοιχεία που διαθέτει η ίδια ή αν έχει αποκρύψει ακίνητα ή οποιαδήποτε άλλα υλικά και μη περιουσιακά στοιχεία.

Μέσω του ελέγχου στα «πόθεν έσχες» της κ.Γεωργαντή, η Αρχή ουσιαστικά εισέρχεται και στα οικονομικά του ιερέα συζύγου της, καθώς η πρεσβυτέρα υποχρεούται από τον νόμο να δηλώνει, πλην των δικών της περιουσιακών στοιχείων και όσα κατέχουν ο σύζυγός της και πρώτου βαθμού συγγενικά της πρόσωπα.




Η «καταιγίδα» των μαρτυριών «πνίγει» την «Κιβωτό»

Ένας από τους ανθρώπους που γνωρίζει εδώ και 24 χρόνια τον πατέρα Αντώνιο και την Πρεσβυτέρα, μίλησε στην εκπομπή «Super Κατερίνα» για τη χλιδάτη ζωή τους, τα πολυτελή αυτοκίνητα του ιδρυτή της ΜΚΟ, τα ακριβά εστιατόρια, το αλαζονικό τους ύφος και την ξαφνική αλλαγή συμπεριφοράς τους, όταν απέκτησαν πολλά χρήματα.

«Απρόσιτο» και «υπερόπτη» χαρακτήρισε τον πατέρα Αντώνιο ο συγκεκριμένος άνθρωπος, σκιαγραφώντας τον χαρακτήρα του.




Επίσης, στην εκπομπή μίλησε και ένας πρώην παιδαγωγός, ο οποίος εργάστηκε για ένα διάστημα στην «Κιβωτό του Κόσμου» και κατόπιν παραιτήθηκε. Μετέφερε τα όσα είδε εκεί και χαρακτήρισε «αλαζόνα» τον π.Αντώνιο, προσθέτοντας πως «δεν βλέπει κανέναν από τους ενήλικες, η μόνη επαφή που έχει είναι τους εφήβους …  τους κοιτούσε λίγο διαφορετικά από ότι θα κοιτούσε ένας δάσκαλος το παιδί του».

Ο πρώην εργαζόμενος δούλεψε για περίπου δύο μήνες στη δομή προ πενταετίας και αποχώρησε επειδή όπως είπε «ήταν άθλιες οι συνθήκες». Επεσήμανε πως για οτιδήποτε αφορούσε τα παιδιά έπρεπε να δώσει έγκριση ο πάτερ Αντώνιος και όχι οι παιδαγωγοί, οι οποίοι όπως είπε ήταν υποχείρια του ιδρυτή της ΜΚΟ και πως ήταν παλιοί τρόφιμοι, ή νεαροί που μόλις είχαν βγει από το πανεπιστήμιο.




Ο πρώην εργαζόμενος είπε ακόμα ότι περίμενε το ξέσπασμα ενός σκανδάλου: «Ένιωσα ότι θα βρω τον μπελά μου και ότι θα γίνει κάποιο σκάνδαλο. Το περίμενα όλα αυτά τα χρόνια ότι θα ξεσπάσει κάποιο σκάνδαλο. Σκέφτηκα ότι αν ξεσπάσει κάποιο σκάνδαλο, αυτός ο άνθρωπος έχει γνωριμίες με πολιτικούς, θα τη γλιτώσει και θα την πληρώσουν οι κατώτεροι».

Σε ότι αφορά το θέμα της αναδοχής, ο άνδρας είπε πως είναι εγκεκριμένος ανάδοχος γονέας από τους κοινωνικούς λειτουργούς και την Περιφέρεια Αττικής και πως από το καλοκαίρι και μετά η «Κιβωτός» του Κολωνού έχει απορρίψει 25 προτάσεις αναδοχής χωρίς επαρκή αιτιολογία και παρά τις εγκρίσεις των ανάδοχων γονέων.

«Προφανώς δεν θέλουν να φύγουν τα παιδιά από κει και να πάνε σε οικογένειες γιατί μετά δεν θα έχει η ΜΚΟ λόγο ύπαρξης», σχολιάζει ο πρώην εργαζόμενος.




Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This