«Πήρα τα 347.000 ευρώ από τη θυρίδα για να τα… μετρήσω» λέει η παπαδιά – Άφωνοι οι αστυνομικοί

Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να έχει κρύψει και αλλού χρήματα το ζεύγος

Must Read

Άφωνοι έμειναν οι αξιωματικοί της Οικονομικής Αστυνομίας όταν εντόπισαν 350.000 ευρώ μέσα σε κρύπτη στο διαμέρισμα όπου διαμένουν ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή. Μάλιστα, η έκπληξή τους ήταν ακόμα μεγαλύτερη όταν άκουσαν την παπαδιά να δικαιολογείται λέγοντας ότι πήρε τα χρήματα και τις χρυσές λίρες από τη θυρίδα για να τα… μετρήσει.  

«Πήρα τα 347.000 ευρώ και τις λίρες από τη θυρίδα της τράπεζας στον Κολωνό για να τα… μετρήσω» είπε στους στους αστυνομικούς υποστηρίζοντας μάλιστα ότι αφού τα μετρούσε, στη συνέχεια θα τα κατέθετε σε τραπεζικούς λογαριασμούς της «Κιβωτού του Κόσμου».

Σύμφωνα με πηγές, οι αστυνομικοί δεν είναι σίγουροι αν στη θυρίδα βρισκόταν μόνο το περιεχόμενο που εντοπίστηκε στο διαμέρισμα και δεν αποκλείουν το ζεύγος να έχει κρύψει και σε άλλο σημείο χρήματα. 

Μία ημέρα μετά την εύρεση του αστρονομικού ποσού σε μετρητά σε χρηματοκιβώτιο, κατά την έφοδο των στελεχών της Οικονομικής Αστυνομίας στα σπίτια του ζευγαριού στον Κολωνό, στη Ραφήνα και τη Βραυρώνα, χθες υποβλήθηκε πόρισμα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών προκειμένου να διερευνηθεί περαιτέρω αν τα χρήματα αποτελούν προϊόν υπεξαίρεσης από τα ταμεία της «Κιβωτού».

Στην εισαγγελική Αρχή κατατέθηκαν και οικονομικά στοιχεία που εντοπίστηκαν στα κεντρικά γραφεία και στις δομές φιλοξενίας της «Κιβωτού» σε Αθήνα, Βόλο, Ιωάννινα, Χίο και Καλαμάτα.

Το πόρισμα της Οικονομικής Αστυνομίας διαβιβάστηκε προκειμένου η Εισαγγελία να διατάξει νέα έρευνα μπροστά στο ενδεχόμενο ξεπλύματος «μαύρου» χρήματος και φοροδιαφυγής, καθώς εκτιμάται πως δεν είχαν δηλωθεί στην Εφορία τα 350.000 ευρώ που βρέθηκαν μέσα σε χρηματοκιβώτιο στο σπίτι στον Κολωνό.

Το πιο εντυπωσιακό είναι πως, τρεις ημέρες μετά το άδειασμα της θυρίδας, η πρεσβυτέρα φέρεται ότι κατέθεσε την περασμένη Πέμπτη 24 Νοεμβρίου σε τράπεζα το ποσό των 500.000 ευρώ σε λογαριασμό της «Κιβωτού», αν και είχε ήδη απομακρυνθεί από τη διοίκηση της οργάνωσης. Ενδεχομένως και αυτά τα λεφτά να προέρχονταν από το… άδειασμα της προσωπικής της θυρίδας.

Ολα αυτά τα νέα δεδομένα καλείται να διερευνήσει πλέον ο εισαγγελέας που θα αναλάβει την έρευνα των οικονομικών της «Κιβωτού του Κόσμου», ενώ ήδη διενεργείται έρευνα από δύο εισαγγελείς Ανηλίκων για τις καταγγελίες φιλοξενούμενων παιδιών ως προς τα περιστατικά κακοποίησής τους σε δομές της ΜΚΟ.

Την ίδια ώρα είναι σε εξέλιξη η παράλληλη έρευνα που διενεργείται από την Αρχή για το Ξέπλυμα Βρόμικου Χρήματος, η οποία έχει ήδη δεσμεύσει τους τραπεζικούς λογαριασμούς του ζευγαριού. Πρόκειται για τέσσερις λογαριασμούς σε δύο τράπεζες, οι οποίοι περιέχουν το συνολικό χρηματικό ποσό των 360.000 ευρώ. Από αυτά, τα 130.000 ευρώ ήταν σε τραπεζικό λογαριασμό της πρεσβυτέρας, τα 170.000 ευρώ σε κοινό τραπεζικό λογαριασμό με τον σύζυγό της, ενώ βρέθηκαν και 60.000 ευρώ στο όνομα της 86χρονης μητέρας του ιερέα. Οι άνθρωποι της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρόμικου Χρήματος θα εξετάσουν τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης, δηλαδή το «πόθεν έσχες» της πρεσβυτέρας, η οποία όφειλε να δηλώσει τόσο τις τραπεζικές της καταθέσεις όσο και τα μετρητά που διέθετε. Η Σταματία Γεωργαντή όφειλε να υποβάλει «πόθεν έσχες» λόγω της ιδιότητάς της ως προέδρου της ΜΚΟ, ενώ υπό έρευνα είναι και τα μέλη της οικογένειάς της, δηλαδή ο πατέρας Αντώνιος, τα παιδιά της και άλλα συγγενικά πρόσωπα.

Ας σημειωθεί πως οι καταθέσεις στους τραπεζικούς λογαριασμούς της «Κιβωτού του Κόσμου» ανέρχονται στο αστρονομικό ποσό των 15.000.000 ευρώ!

Τα στελέχη της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρόμικου Χρήματος και της Οικονομικής Αστυνομίας, αλλά και ο εισαγγελέας που θα αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης πρέπει να διακριβώσουν τυχόν αξιόποινες διαδρομές χρημάτων από τα ταμεία της «Κιβωτού» προς τον πατέρα Αντώνιο, την πρεσβυτέρα και άλλα πρόσωπα που ήταν της απολύτου εμπιστοσύνης τους.

Δείτε επίσης:

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This