Δίκη για το Μάτι: Καταθέτει η γυναίκα που έχασε όλη την οικογένειά της στη φονική πυρκαγιά

Η κατάθεση της στον ανακριτή ήταν συγκλονιστική

Must Read

Ιδιαίτερα συναισθηματικά φορτισμένη αναμένεται να είναι και η σημερινή ημέρα της δίκης για τη φονική πυρκαγιά, καθώς μία τραγική φιγούρα, η Βαρβάρα Βουκάκη, θα καταθέσει για όσα έζησε στη μοιραία φωτιά. Πρόκειται για τη γυναίκα που έχασε το σύζυγο και τα δύο ανήλικα παιδιά της στο Μάτι, τον Ιούλιο του 2018.

Η Βαρβάρα Βουκάκη είναι η σύζυγος του Γρηγόρη Φύτρου, που έχασε τη ζωή του μαζί με τα δυο παιδιά τους κατά τη διάρκεια της φονικής πυρκαγιάς. Η γυναίκα ήταν στη δουλειά της εκείνο το απόγευμα όταν έμαθε για την πυρκαγιά. Ο σύζυγος και τα δυο παιδιά της, η Εβίτα και ο Αντρέας της, βρίσκονταν στο εξοχικό της οικογένειας στο Μάτι. Στις 18.40 η κυρία Βουκάκη βρισκόταν στο αυτοκίνητό της προσπαθώντας να φτάσει προς την οικογένεια της. «Πού να έρθεις; Πού να μας βρεις; Καιγόμαστε δεν το καταλαβαίνεις;» της απάντησε ο σύζυγός της, μιλώντας μαζί της για τελευταία φορά. «Συνέχισα να πηγαίνω προς το σπίτι όταν λίγο πριν από την Αγία Μαρίνα, συνάντησα δύο αστυνομικούς και δε με άφησαν να περάσω. Κατέβηκα και τους είπα ότι ψάχνω τα παιδιά μου και τον άντρα μου, ότι καίγεται το σπίτι μου να με αφήσουν να περάσω, αλλιώς θα περάσω από πάνω τους. Παντού υπήρχε σκοτάδι και μαυρίλα, όλα καμένα. Η αποκάλυψη του Ιωάννη. Ήξερα ότι ο Γρηγόρης ήταν μαχητής και θα έκανε τα πάντα για να σώσει τα παιδιά. Πήγα στο Κόκκινο Λιμανάκι. Φώναζα τα ονόματά τους. Πατούσα σε αποκαΐδια γύρω μου. Ήταν καμένα αυτοκίνητα και σε κάποια ήταν μέσα καμένοι άνθρωποι. Το καουτσούκ από τις σαγιονάρες που φορούσα είχε καεί. Δεν ήξερα που πατούσα. Παντού μύριζε καμένη σάρκα» είχε πει στην κατάθεσή της στον ανακριτή.

Η Βαρβάρα Βουκάκη περιέγραψε πως δεν εγκατέλειψε την προσπάθεια, και έφτασε στο Λιμεναρχείο, για να εντοπίσει την οικογένεια της. «Μπήκα στο γραφείο του Διευθυντή του Λιμενικού, έδωσα και τα τρία ονόματα. Μετά από λίγο, με δυσκολία μία αξιωματικός του Λιμενικού μου είπε ότι έχουν ενημέρωση για ένα κοριτσάκι. Ζήτησα να μου δείξουν φωτογραφία και πράγματι αναγνώρισα την Εβίτα μου. Πάγωσα. Ήξερα ότι το νήμα της ζωής του παιδιού μου είχε κοπεί. Συνέχισα να ελπίζω για τον Ανδρέα και τον Γρηγόρη μου». Το πιο τραγικό ήταν, όπως εξήγησε η ίδια ότι, η μικρούλα Εβίτα θα μπορούσε να είχε σωθεί, αν είχαν κινηθεί άμεσα οι αρμόδιοι φορείς. Το κοριτσάκι δεν κάηκε, αλλά έπεσε στη θάλασσα στην προσπάθειά της να γλιτώσει από τις φλόγες, τραυματίστηκε αλλά δεν διακομίστηκε εγκαίρως στο Νοσοκομείο.

«Με ενημέρωσαν ότι υπάρχει ένα οικόπεδο, το λεγόμενο «οικόπεδο του θανάτου» στο οποίο είχαν βρεθεί νεκρά 26 άτομα. Κατευθύνθηκα προς τα εκεί. Όταν έφτασα σε εκείνο το σημείο στο οποίο είχα φτάσει πρώτη μαζί με ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, κατάλαβα ότι εκεί θα βρίσκονταν ο σύζυγος μου και ο γιος μου με το δεδομένο ότι λίγο πιο πάνω είχα δει παρατημένο το αυτοκίνητο του συζύγου μου. Δε με άφηνε κάνεις να περάσω. Μετά ήρθε και η αστυνομία. Εγώ ήμουν στην καγκελόπορτα, επέμενα να μπω μέσα αλλά μου έλεγαν ότι είναι όλοι καμένοι και υπάρχουν μόνο στάχτες. Όταν έμαθα ότι έχει περισυλλεγεί από το οικόπεδο ένας άντρας ο οποίος έφερε ένα τατουάζ με τα ονόματα των παιδιών μας, βεβαιώθηκα ότι είναι νεκρός και ο Γρηγόρης. Όταν τον είδα στο νεκροτομείο ήταν καμένος τελείως. Έδωσα DNA και μετά από 2-3 ημέρες ταυτοποιήθηκε με την Εβίτα και το Γρηγόρη. Μέχρι και την τελευταία στιγμή ήλπιζα ότι μπορεί ο Αντρέας να είναι ζωντανός και αγνοούμενος. Δυστυχώς με το δικό μου DNA ταυτοποιήθηκε και το δεύτερο παιδί μου ο Αντρέας ο οποίος ήταν πολύ λιγότερο καμένος από τον Γρηγόρη και ήταν με ανοιχτά μάτια. Το πρόσωπο του ήταν αναγνωρίσιμο» είπε η συντετριμμένη γυναίκα.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Έρχεται τσουνάμι κακουργημάτων για το σκάνδαλο των e-mail!

Με τη συνηθισμένη τακτική της, σαν να μη συμβαίνει τίποτα, εξακολουθεί να αντιμετωπίζει η Νέα Δημοκρατία το σκάνδαλο της...

More Articles Like This