ΥΠΕΞ και ιταλικό ΥΠΕΞ καταδικάζουν την εμπρηστική επίθεση σε όχημα Ιταλίδας διπλωμάτη στου Παπάγου

Κάνουν λόγο για απαράδεκτη και άνανδρη επίθεση - Δήλωσε έκανε και η Ιταλίδα πρωθυπουργός

Must Read

Την εμπρηστική επίθεση που έγινε νωρίτερα σήμερα το πρωί σε όχημα διπλωμάτη της Ιταλικής πρεσβείας στου Παπάγου καταδίκασαν τόσο το ελληνικό όσο και το ιταλικό Υπουργείο Εξωτερικών. 

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τη χθεσινή επίθεση εναντίον οχήματος που ανήκει σε μέλος του διπλωματικού προσωπικού της Ιταλικής Πρεσβείας στην Αθήνα», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών, σε ανακοίνωσή του.

Δείτε επίσης: Παπάγου: Εμπρηστική επίθεση τα ξημερώματα σε όχημα Ιταλού διπλωμάτη

«Απαράδεκτες και καταδικαστέες ενέργειες, όπως η ανωτέρω, δεν πρόκειται να διαταράξουν επ΄ ουδενί τις άριστες σχέσεις και τους διαχρονικούς δεσμούς φιλίας μεταξύ της Ελλάδας και της εταίρου και συμμάχου Ιταλίας», προσθέτει.

Από την πλευρά του, σε δική του ανακοίνωση το ιταλικό Υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει: «Το ιταλικό υπουργείο εξωτερικών καταδικάζει την άνανδρη εμπρηστική επίθεση με στόχο το αυτοκίνητο και την κατοικία της διπλωμάτη Σουζάνα Σλάιν, στην Αθήνα». Εκφράζεται, παράλληλα, «μέγιστη αλληλεγγύη στην συνάδελφο και στο δυναμικό της ιταλικής πρεσβείας, εν αναμονή των ερευνών των αρχών, επί της σοβαρής εγκληματογόνου επίθεσης».

Παράλληλα, ο Ιταλός υπουργός εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι, μέσω του Twitter ανέφερε τα εξής :«Επίθεση κατά της πρώτης συμβούλου της πρεσβείας της Ιταλίας στην Ελλάδα. Τηλεφώνησα στην Σουζάνα Σλάιν για να της εκφράσω την αλληλεγγύη μου. Σήμερα θα μεταβώ στην Αθήνα, για να συναντήσω τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και θα επισκεφθώ την ιταλική πρεσβεία».

Γραπτή δήλωση για την επίθεση έκανε και η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι.

«Εκφράζω την αλληλεγγύη και την εγγύτητά μου, την προσωπική και της ιταλικής κυβέρνησης, στην πρώτη σύμβουλο της πρεσβείας της Ιταλίας στην Αθήνα, Σουζάνα Σλάιν, όπως και την βαθιά ανησυχία για την επίθεση που δέχθηκε, πιθανόν αναρχικής προέλευσης. Παρακολουθώ το όλο θέμα με μέγιστη προσοχή και μέσω του υπουργού εξωτερικών, Αντόνιο Ταγιάνι, ο οποίος σήμερα πραγματοποιεί επίσκεψη στην Αθήνα».

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This