Θεσσαλονίκη: Ρομά και αντιεξουσιαστές σπέρνουν το χάος, διαμαρτυρόμενοι για τον τραυματισμό του 16χρονου από αστυνομικό

Ραγδαίες εξελίξεις με τον δράστη - Διατάχθηκε ΕΔΕ σε βάρος του και τέθηκε σε διαθεσιμότητα

Must Read

Σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν αργά το απόγευμα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης από μέλη συλλογικοτήτων του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου, τα οποία πραγματοποίησαν συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας, με αφορμή τον πυροβολισμό του 16χρονου Ρομά στο κεφάλι από αστυνομικό της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., σήμερα τα ξημερώματα.

Πριν καν ξεκινήσει η πορεία, ομάδα ατόμων πέταξαν κροτίδες, πέτρες και άλλα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονταν συγκεντρωμένες στο ύψος της Καμάρας, με τις τελευταίες να απαντούν με χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου – λάμψης.

Οι θερμόαιμοι διαδηλωτές προχώρησαν, κατόπιν, κατά μήκος της οδού Τσιμισκή, όπου άρχισαν να «ξεσπούν» σε βιτρίνες καταστημάτων.

Κατά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, οι διαδηλωτές εμφανίστηκαν να κρατούν πανό με συνθήματα κατά της αστυνομικής βίας, σε ένα εκ των οποίων απεικονίζεται ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, η επέτειος δολοφονίας του οποίου είναι αύριο, 6 Δεκεμβρίου.

Σημειώνεται πως, κατά τη διάρκεια των εκτεταμένων επεισοδίων που σημειώθηκαν, η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε έξι προσαγωγές.

«Κόλαση» και έξω από το «Ιπποκράτειο»

Νέες αναταραχές, εξάλλου, σημειώθηκαν νωρίτερα και έξω από το «Ιπποκράτειο» νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση ο 16χρονος, θύμα της αιματηρής καταδίωξης, με τους δεκάδες Ρομά, που συγκεντρώθηκαν από νωρίς στο σημείο, να εκφράζουν εκ νέου την οργή τους κατά των αστυνομικών, φωνάζοντας υβριστικά συνθήματα εναντίον τους και καίγοντας κάδους σκουπιδιών.

https://youtu.be/kA5AmZaaxRg

Μάλιστα, λίγοι πριν τις 19.30 αναποδογύρισαν και βανδάλισαν ένα Ι.Χ., σταθμευμένο κοντά στην πύλη του νοσοκομείου, επί της οδού Κωνσταντινουπόλεως. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ παρακολουθούσαν τα όσα συμβαίνουν «διακριτικά» και από απόσταση, καθώς η όλη κατάσταση είναι ήδη έκρυθμη.

https://youtu.be/jM2Mrnin_5E

Νέα ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης σε βάρος του αστυνομικού της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομά, κατά τη διάρκεια της σημερινής αιματηρής καταδίωξης στη Θεσσαλονίκη, διατάχθηκε από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, σύμφωνα με νεα ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. Παράλληλα, ο 34χρονος αστυφύλακας που συνελήφθη κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

«Σε συνέχεια του από 05-12-2022 Δελτίου Τύπου σχετικά με σύλληψη αστυνομικού για περιστατικό τραυματισμού ημεδαπού που έλαβε χώρα σήμερα Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022, στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, ανακοινώνεται ότι, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης σε βάρος του, ενώ παράλληλα τέθηκε σε διαθεσιμότητα», αναφέρει η εν λόγω ανακοίνωση.

Τη στιγμή που ο 16χρονος Ρομά απομακρύνεται με το αγροτικό όχημά του από το βενζινάδικο χωρίς να πληρώσει έχει «αποτυπώσει» κάμερα ασφαλείας, με το βίντεο-ντοκουμέντο που ήρθε στο φως να δείχνει τον υπάλληλο του πρατηρίου να σπεύδει στο εσωτερικό του, όπου εκείνη την ώρα έτυχε να βρίσκονται εκεί αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και να τους ενημερώνει για το συμβάν. Ανάμεσα τους ήταν και ο 34χρονος αστυνομικός, ο οποίος, λίγη ώρα αργότερα, πυροβόλησε δις προς το όχημα του ανήλικο οδηγού, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει στο κεφάλι.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This