Οργή κατά Μητσοτάκη: Τα 600 ευρώ στους αστυνομικούς και η αποποίηση ευθυνών μετά τον θάνατο του 11χρονου στις Σέρρες

Αντιδράσεις μετά τον πυροβολισμό του 16χρονου Ρομά από αστυνομικό - Αναλγησία του Πρωθυπουργού στη δήλωση για τον θάνατο του 11χρονου στις Σέρρες - Χαμός στο Twitter

Must Read

«Με δεδομένη την 24ωρη αυξημένη αστυνόμευση, την επιτυχή αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών, χορηγούμε εφάπαξ ενίσχυση σε όλους τους ενστόλους της ΕΛ.ΑΣ και του Λιμενικού. Όλο το προσωπικό θα λάβει το Δεκέμβριο και 600 ευρώ ανά υπάλληλο», ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Τρίπολη και άναψε το… φιτίλι των αντιδράσεων.

Μόλις λίγες ώρες πέρασαν από τη στιγμή που έγινε γνωστό ότι ένας αστυνομικός της Ομάδας ΔΙΑΣ πυροβόλησε στο κεφάλι έναν 16χρονο Ρομά στη Θεσσαλονίκη, μετά από καταδίωξη επειδή ο ανήλικος έφυγε από βενζινάδικο χωρίς να πληρώσει το πετρέλαιο αξίας 20 ευρώ που έβαλε.




Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25 Μιχάλης Κριθαρίδης, έκανε ένα δηκτικό σχόλιο για τα 600 ευρώ του Πρωθυπουργού στους ένστολους και μίλησε για πρόκληση:

«Την ημέρα που ένας ακόμα ένστολος πυροβολεί εν ψυχρώ έναν ακόμα άοπλο-ανήλικο Ρομά που χαροπαλεύει, ο Πρωθυπουργός ανακοινώνει εφάπαξ ενίσχυση 600 ευρώ για αστυνομικούς. Η απόφαση αυτή του κ. Μητσοτάκη δεν είναι απλώς εκτός τόπου και χρόνου, συνιστά πρόκληση για την κοινωνία».

https://twitter.com/m_kritharidis25/status/1599848966505762816?t=XwKTYI8tH-4xbsDQ4hzLag&s=19

Ο πυροβολισμός του 16χρονου Ρομά, ο οποίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση –χαροπαλεύει για την ακρίβεια- στη ΜΕΘ του Ιπποκράτειου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, προκάλεσε και έκρηξη οργής σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα και Πάτρα, από ομοεθνείς του συγγενείς, αλλά και άλλους πολίτες.




Αναλγησία του Πρωθυπουργού στη δήλωση για τον θάνατο του 11χρονου στις Σέρρες

Την ημέρα που ένα παιδί 11 ετών έχασε τη ζωή του μέσα στο σχολείο του στις Σέρρες, η πρώτη πρόκληση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ήρθε με τη δήλωση ότι… δεν είναι αρμόδια η Κυβέρνηση για τη συντήρηση των σχολείων.




«Παρότι η συντήρηση των σχολείων δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες της κυβέρνησης θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας να αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που πρέπει», είπε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός, ο οποίος αντί να αρκεστεί στο συλλυπητήριο μήνυμα, έσπευσε να αποποιηθεί όλων των ευθυνών για την τραγωδία, λες και δεν είναι η Κυβέρνηση αυτή που χρηματοδοτεί Δήμους και Περιφέρειες.

Οι πτώσεις σοβάδων, αλλά και άλλων υλικών, οι συνεχείς ζημιές και η άθλια κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα περισσότερα σχολικά κτήρια, είναι άμεσο αποτέλεσμα της υποχρηματοδότησης και της αδιαφορίας και αντί να απολογηθεί, ή έστω να σωπάσει, ο Πρωθυπουργός με τη δήλωσή του φαίνεται σαν να κάνει… και χάρη που θα ασχοληθεί η Κυβέρνησή του για την απόδοση ευθυνών!

Ενδεικτική είναι η ανακοίνωση του ΚΚΕ για το θέμα:

«Το τραγικό περιστατικό σε σχολείο των Σερρών, με τον θάνατο ενός μαθητή και τον τραυματισμό άλλων δύο, δεν είναι “ατύχημα”, είναι έγκλημα.
Είναι το αποτέλεσμα της εγκληματικής πολιτικής που έχει αφήσει σχολεία, μαθητές και εκπαιδευτικούς στο “έλεος” της υποβάθμισης, της υποχρηματοδότησης, των διάφορων “υπεύθυνο – ανεύθυνων” παραγόντων των δήμων και των υπουργείων, των ελλείψεων ακόμη και σε στοιχειώδεις κανόνες προστασίας κι ασφάλειας, όπως το να μην γίνονται εργασίες σε καυστήρα σε μέρα κι ώρα λειτουργίας του σχολείου!
Η κυβέρνηση και η δημοτική αρχή οφείλουν να δώσουν εδώ και τώρα εξηγήσεις. Η ευθύνη τους είναι δεδομένη και δεν μπορεί να κρυφτεί.
Δεν θα συμβιβαστούμε με το έγκλημα! Τα σχολεία των παιδιών μας πρέπει να σωθούν από τη βαρβαρότητα».

Στο Twitter

Και στο Twitter όμως, δεν «υποδέχθηκαν» πολύ θετικά το διπλό… χτύπημα του Κυριάκου Μητσοτάκη:

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συναγερμός στην Πυροσβεστική: Νεκροί δύο άνδρες μετά από φωτιά σε Σπάρτη και Κομοτηνή

Συναγερμός σήμανε τα ξημερώματα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε Σπάρτη και Κομοτηνή, με αποτέλεσμα να χάσουν την...

More Articles Like This