Εύφλεκτη η κατάσταση και στην Αθήνα: Χημικά και μολότοφ στα Εξάρχεια – Πορεία διαμαρτυρίας στην Ερμού!

Must Read

Η καταδίωξη του 16χρονου Ρομά από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που είχε ως κατάληξη τον σοβαρό τραυματισμό του ανήλικου από τα πυρά των διωκτών του, στάθηκε αφορμή να ξεσπάσουν επεισόδια και στα Εξάρχεια, κοντά, μάλιστα, στο σημείο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Από νωρίς στο σημείο είχαν μαζευτεί μέλη φορέων και συλλογικοτήτων, καθώς νωρίτερα στους γύρω δρόμους είχε πραγματοποιηθεί πορεία για τα συμπλήρωση 14 χρόνων από τη δολοφονία του αδικοχαμένου μαθητή, μία μόλις ημέρα πριν από τη «μαύρη» επέτειο.

Ομάδα κουκουλοφόρων που συμμετείχε στην πορεία άρχισαν να φωνάζουν προς τα ΜΑΤ, που ήταν παραταγμένα στη συμβολή των οδών Διδότου και Ζωοδόχου Πηγής και τους γύρω δρόμους, ενώ σύντομα ακολούθησε «βροχή» από μολότοφ, πέτρες και άλλα αντικείμενα προς τους αστυνομικούς, με τα ΜΑΤ να «απαντούν» με μαζική χρήση κρότου – λάμψης και χημικών. Οι νεαροί έβαλαν κατόπιν φωτιά σε κάδους σκουπιδιών, για να δημιουργήσουν οδοφράγματα.

Δεν υπήρξαν αναφορές για τραυματισμούς ή προσαγωγές.

https://youtu.be/_d-2jpcRZ60

Νωρίτερα το βράδυ πραγματοποιήθηκε πορεία και στο Σύνταγμα, με κατεύθυνση από την πλατεία προς το Μοναστηράκι, μέσω της οδού Ερμού, από δεκάδες άτομα κάθε ηλικίας που διαμαρτύρονταν για τον πυροβολισμό του 16χρονου από αστυνομικό της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στη Θεσσαλονίκη.

Σημειώνεται πως τα μέτρα ασφαλείας στην Αθήνα αύριο Τρίτη, ανήμερα της επετείου της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, θα είναι «δρακόντεια», καθώς, υπό το φόβο νέων επεισοδίων, αστυνομικοί θα αναπτυχθούν σε κομβικά σημεία της πρωτεύουσας, ενώ αυξημένα μέτρα προστασίας θα ληφθούν στα Α.Τ. των Εξαρχείων και της Ομόνοιας.




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Πούτιν γιόρτασε τη νίκη του σε μια κατάμεστη Κόκκινη Πλατεία μιλώντας για μια «Νέα Ρωσία»

Ο εορτασμός της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, ήταν η καλύτερη αφορμή για...

More Articles Like This