Βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις φέρει ο 16χρονος Κώστας Φραγκούλης – Ξεσπάει ξάδερφος του θύματος

«Αν δεν ήταν Ρομά, δεν θα τον πυροβολούσαν» ανέφερε-Προανήγγειλε ότι οι Ρομά θα πάρουν το νόμο στα χέρια τους αν δεν τιμωρηθεί ο αστυνομικός

Must Read

Με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις εξαιτίας του τραύματος από την σφαίρα που δέχτηκε συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στην εντατική του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης ο 16χρονος Ρομά Κώστας Φραγκούλης που πυροβολήθηκε από αστυνομικό κατά τη διάρκεια καταδίωξης, τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Το παραπάνω συμπέρασμα για την κατάσταση της υγείας του διαπιστώθηκε μετά την ιατροδικαστική εξέταση στην οποία υποβλήθηκε ύστερα από εισαγγελική εντολή στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τα ευρήματα, διαπιστώθηκε μόνο πύλη εισόδου της σφαίρας. 

Αξίζει να αναφερθεί πως έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό το γεγονός πως μέχρι τώρα δεν έχει εκδοθεί ιατρικό ανακοινωθέν για την κατάσταση της υγείας του 16χρονου.

Δείτε επίσης: «Πυρά» από την ΟΕΝΓΕ για το «σκοτάδι» γύρω από την κατάσταση της υγείας του 16χρονου

«Θα πάρουμε το νόμο στα χέρια μας»

Ξέσπασε για το περιστατικό το οποίο έχει φέρει τον 16χρονο ένα βήμα πριν το θάνατο ένας από τους συγγενείς του.

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN ξάδερφός του υποστηρίζει ότι πυροβόλησαν τον 16χρονο επειδή είναι Ρομά.

«Έτσι ακριβώς. Επειδή ήταν Ρομά. Αν δείτε το βίντεο που κυκλοφορεί, το παιδί δεν απείλησε κανέναν. Το είδε το παιδί, ο υπάλληλος, ότι ήταν παιδάκι, 16χρονος», τόνισε.

Ο ίδιος προανήγγειλε ότι η ένταση που έχει δημιουργηθεί σε πολλές περιοχές της Ελλάδας από Ρομά αναμένεται να πάρει ακόμα μεγαλύτερη έκταση σε περίπτωση που δεν τιμωρηθεί ο αστυνομικός.

Δείτε επίσης: Αλέξης Κούγιας: «Η σφαίρα χτύπησε τον 16χρονο λόγω του ελιγμού που έκανε»- «Ο εντολέας μου δεν ήθελε ούτε να τον τραυματίσει»

«Εμείς ζητάμε το αυτονόητο. Ζητάμε ο δολοφόνος να τιμωρηθεί από την ελληνική Δικαιοσύνη. Δεν είδατε τίποτα ακόμα εάν δεν τιμωρηθεί ο αστυνομικός, θα πάρουμε τον νόμο στα χέρια μας γιατί έχουμε νιώσει πολύ ρατσισμό», τόνισε.

Όπως είπε ο ξάδερφος του 16χρονου, η ζωή του κρέμεται από μία κλωστή. Παράλληλα, σε άσχημη κατάσταση βρίσκονται οι γονείς του όσο και η γυναίκα του.

«Για να τους πάμε στα δικαστήρια κάναμε υπερπροσπάθεια γιατί δεν είχαν τη δύναμη οι άνθρωποι», ανέφερε για τους γονείς του 16χρονου.

Και πρόσθεσε: «η γυναίκα του είναι στη χειρότερη κατάσταση απ’ όλους. Δεν μιλάει με κανέναν, είναι κλεισμένη, δεν μπορεί να την παρηγορήσει τίποτα. Κλαίει πάνω στο παιδάκι της γιατί ξέρει τι θα αντιμετωπίσουμε».

Ο ίδιος μίλησε και για το τι έγινε τα ξημερώματα της Δευτέρας.

«Το παιδί έπινε με τους φίλους του και νόμιζε ότι είχε λεφτά πάνω του και λέει παιδιά πάω να βάλω πετρέλαιο στο αυτοκίνητο και έρχομαι».

Δείτε επίσης: Η επικοινωνία της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. με το κέντρο επιχειρήσεων μετά την καταδίωξη – Απέκρυψαν τον πυροβολισμό του 16χρονου;

Ο ίδιος θεωρεί πως ο πυροβολισμός δεν ήταν ατύχημα και επανέλαβε πως έγινε επειδή το παιδί ήταν Ρομά.

«Πήγαν να το σκοτώσουν το παιδί για 20 ευρώ, για 20 ευρώ έριξαν μια σφαίρα στο κεφάλι», κατέληξε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This