Αλέξης Κούγιας: «Η σφαίρα χτύπησε τον 16χρονο λόγω του ελιγμού που έκανε»- «Ο εντολέας μου δεν ήθελε ούτε να τον τραυματίσει»

Must Read

Στην κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο 34χρονος αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομά Κώστα Φραγκούλη τα ξημερώματα της Δευτέρας μετά από καταδίωξη αναφέρθηκε ο δικήγορος που έχει αναλάβει την υπεράσπισή του, Αλέξης Κούγιας. 

«Ο εντολέας μου και δράστης του εγκλήματος σε καμία περίπτωση ούτε καν ήθελε να τραυματίσει και πολύ περισσότερο να αφαιρέσει τη ζωή του 16χρονου παιδιού», υποστήιξε ο κ. Κούγιας σε τηλεοπτική του συνέντευξη στην τηλεόραση της ΕΡΤ.

Όπως τόνισε ο 34χρονος αυτή τη στιγμή «είναι συντετριμμένος, δεν είναι εγκληματίας» ενώ ανέφερε πως έχει μεγάλη σημασία να γίνει καλά ο 16χρονος και να επιστρέψει στην οικογένειά του.

Δείτε επίσης: Ποιες οι ποινές που αντιμετωπίζει ο αστυνομικός που πυροβόλησε στο κεφάλι τον 16χρονο Ρομά

Σύμφωνα με τον κ. Κούγια, ο 34χρονος «ως συνεπιβάτης της μηχανής, προσπάθησε μετά από καταδίωξη πολλών χιλιομέτρων, να αποτρέψει το θύμα να διαφύγει». Οι αστυνομικοί, όπως είπε, δεν γνώριζαν ποιος βρίσκεται πίσω από το τιμόνι. Θα μπορούσε, όπως ανέφερε, να είναι κάποιος επικίνδυνος εγκληματίας.

Σχολιάζοντας το περιστατικό το χαρακτήρισε ως…απρόοπτο και σημείωσε πως «οι άνθρωποι που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της αντιμετώπισης της εγκληματικότητας βρίσκονται συχνά μπροστά σε απρόοπτα».

Ο κ. Κούγιας θέλησε να παρουσιάσει και την άλλη όψη του νομίσματος λέγοντας πως «τι θα λέγαμε αν από τον επικίνδυνο ελιγμό έχανε την ζωή του ο αστυνομικός;».Ο ίδιος είπε πως οι αστυνομικοί δεν θα μπορούσαν απλά να πατήσουν γκάζι και να φύγουν γιατί δεν θα έκαναν τη δουλειά τους.

Όσο για τους πυροβολισμούς είπε πως ο εντοπισμός της δεύτερης σφαίρας αποδεικνύει τον ισχυρισμό του αστυνομικού, ότι, δηλαδή, δεν πυροβόλησε προς το αυτοκίνητο. Όσο για τον πρώτο πυροβολισμό είπε πως αντί η σφαίρα να πάει στα λάστιχα ή στον αέρα χτύπησε τον 16χρονο καθώς έκανε ελιγμό με το όχημά του.

Δείτε επίσης: Ο Κούγιας ανέλαβε την υπεράσπιση του αστυνομικού που πυροβόλησε τον 16χρονο στο κεφάλι

Υπενθυμίζεται πως ο Αλέξης Κούγιας ανέλαβε τελικά την υπεράσπιση του 34χρονου, ο οποίος διώκεται για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο γιατί του το ζήτησε η οικογένειά του.

«Ευχόμενος, πρώτα απ’ όλα, να σωθεί η ζωή του 16χρονου θύματος και να γυρίσει υγιές στους γονείς του και στα αδέλφια του και με υψηλό αίσθημα υπερασπιστικής ευθύνης, γνωστοποιώ ότι μετά τη μελέτη της δικογραφίας αλλά και κυρίως της εν γένει προσωπικότητας του κου κατηγορουμένου και του οικογενειακού του περιβάλλοντος, με κορυφαίο γεγονός το ότι είναι πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, ηλικίας 5 και 7 ετών και προστάτης μιας πολυπληθούς οικογενείας, της οποίας είναι το απόλυτο στήριγμα, γνωστοποιώ ότι αποδέχτηκα την έκκληση της οικογένειάς του και των συνδικαλιστικών φορέων των αστυνομικών στη Θεσσαλονίκη και αναλαμβάνω την υπεράσπισή του, μαζί με τον συνάδελφο Θεσσαλονίκης, κο Τερζούδη.

Θα προσπαθήσουμε με τον εκλεκτό συνάδελφο να βοηθήσουμε τον κο Ανακριτή που διεξάγει την ανάκριση και τον ή την εισαγγελική λειτουργό που θα γνωμοδοτήσουν για την ποινική του μεταχείριση, να εκδώσουν μια δίκαιη απόφαση», ανέφερε σε ανακοίνωσή του.

 

 




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This