SOS εκπέμπει η Πορτογαλία: Μια νεκρή από τις πλημμύρες που προκλήθηκαν από τις σφοδρές βροχοπτώσεις

Έκκληση από τις αρμόδιες αρχές να μην βγαίνουν οι κάτοικοι από τα σπίτια τους

Must Read

Σε κατάσταση συναγερμού έχει τεθεί η Πορτογαλία και ειδικά ορισμένες περιοχές όπως η Λισαβόνα λόγω των σφοδρών βροχοπτώσεων που πέφτουν εδώ και λίγες μέρες και είχαν ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της μια γυναίκα.

Η πορτογαλική μετεωρολογική υπηρεσία (IPMA) κήρυξε τη Λισαβόνα, τη γειτονική της περιφέρεια Σανταρέμ, όπως και την περιφέρεια Αλγκάρβε (νότια), σε κατάσταση «κόκκινου» συναγερμού για έντονα καιρικά φαινόμενα, καθώς οι σφοδρές βροχοπτώσεις και οι ισχυροί άνεμοι αναμένεται να συνεχιστούν ως και αύριο Παρασκευή.

https://www.youtube.com/watch?v=tjc12FUOfz8

Στην πορτογαλική πρωτεύουσα, η Πολιτική Προστασία έκανε λόγο για εκατοντάδες συμβάντα: πλημμύρισαν δρόμοι, σιδηροδρομικοί σταθμοί, θέατρο, ακόμη και νοσοκομείο. Οι αρχές αναγκάστηκαν να κλείσουν δρόμους και σήραγγες.

Οπτικό υλικό που μεταφορτώθηκε σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης εικονίζει μέρος του αεροδρομίου της Λισαβόνας πλημμυρισμένο· δύο πτήσεις εξετράπησαν σε άλλα αεροδρόμια. Μια εκπρόσωπος του αεροδρομίου διαβεβαίωσε πάντως αργότερα ότι η λειτουργία του αποκαταστάθηκε πλήρως.

Ο Αντρέ Φερνάντες, στέλεχος της Πολιτικής Προστασίας, δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι 55χρονη γυναίκα έχασε τη ζωή της όταν πλημμύρισε υπόγειο στην Αλζές, κοντά στη Λισαβόνα. Ο σύζυγός της, που βρισκόταν επίσης στο υπόγειο, διασώθηκε.

«Απευθύνουμε έκκληση στους πολίτες να μη βγαίνουν από τα σπίτια τους όσο σημειώνονται ισχυρές βροχοπτώσεις», είπε ο κ. Φερνάντες, προσθέτοντας πως όσοι ζουν σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο πρέπει να βρουν «καταφύγιο» σε πιο ασφαλείς τοποθεσίες.

Ο δήμος της Λισαβόνας επίσης παρότρυνε τους κατοίκους της να παραμείνουν στα σπίτια τους. Ο δήμαρχος Κάρλος Μοέδας επισκέφθηκε ορισμένες από τις πλημμυρισμένες περιοχές.

Επισήμανε πως σχεδιαζόμενο έργο για την κατασκευή σήραγγας απορροής ομβρίων υδάτων μήκους πέντε χιλιομέτρων είναι απόλυτα απαραίτητο και θα αρχίσει το συντομότερο.

Οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής «είναι φρικτές» και «πρέπει να προετοιμαστούμε», εξήγησε ο κ. Μοέδας.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This