Πληροφορίες Πάντζου για σχέση του αστυνομικού που πυροβόλησε τον 16χρονο με τη Χρυσή Αυγή

Must Read

Να υπάρξει επίσημη πληροφόρηση για το αν ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομά Κώστα Φραγκούλη μετά από καταδίωξη στη Θεσσαλονίκη επειδή έφυγε χωρίς να πληρώσει 20 ευρώ στο βενζινάδικο, έχει σχέση με τη Χρυσή Αυγή, ζήτησε ο  πρόεδρος της ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ Βασίλης Πάντζος.

Μιλώντας στον ANT1, o πρόεδρος της Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά ανέφερε: «Ακούγονται διάφορα, ότι ο συγκεκριμένος αστυνομικός είναι μέλος της Χρυσής Αυγής. Μπορεί κάποιος επίσημα να μας πει αν ο συγκεκριμένος αστυνομικός ανήκει σε κάποιο κόμμα και σε ποιο;».

Ο ίδιος τόνισε ότι δεν μπορεί ακόμα να κάνει λόγο για ρατσιστικά κίνητρα από πλευράς του αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ γιατί η έρευνα για την υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη, ωστόσο σημείωσε ότι πρόκειται για «εγκληματική πράξη», την ώρα μάλιστα που ο ένστολος είχε παραβιάσει όλους τους κανόνες που προβλέπονται για την καταδίωξη.

«Κοινή λογική, κανένας άνθρωπος δεν ξυπνάει το πρωί να πάει να σκοτώσει έναν άνθρωπο. Εδώ όμως μιλάμε για ένα γεγονός, κλοπή βενζίνης, πλημμέλημα, παραβατική πράξη… πήγε να βάλει βενζίνη και δεν πλήρωσε. Την ίδια στιγμή, οι αστυνομικοί πίνουν καφέ στο ίδιο βενζινάδικο. Ενημερώνονται εκείνη την στιγμή. Γνωρίζουν ότι η παράβαση είναι για 20 ευρώ. Θα μπορούσαν να λειτουργήσουν πολύ πιο ψύχραιμα, να βρουν άλλο τρόπο να σταματήσουν το ανήλικο παιδί και το όχημα, να μην κάνουν χρήση όπλου, να μην υπάρχει καταδίωξη, να κινδυνεύσουν κι άλλες ζωές. Θα έπρεπε να επικρατήσει αυτή η λογική … για να κάνουν χρήση (όπλου) οι αστυνομικοί, πρέπει να πάρουν από ανώτερους εντολή, πάνω σε καταδίωξη» ανέφερε ο κ. Πάντζος.

Βολές προς το νοσοκομείο

Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι το Ιπποκράτειο νοσοκομείο στο οποίο νοσηλεύεται ο 16χρονος σε κρίσιμη κατάσταση, δεν έχει προχωρήσει μέχρι στιγμής σε ιατρικό ανακοινωθέν για την κατάσταση της υγείας του: «Είναι αδικαιολόγητη η στάση του νοσοκομείου και των γιατρών, θα έπρεπε να ανακοινώσουν δημόσια και επίσημα την κατάσταση της υγείας του Κώστα Φραγκούλη».

Για τα επεισόδια και τις καταστροφές που προκάλεσαν οι Ρομά

Αναφορικά με τις ζημιές και τα επεισόδια που έχουν προκαλέσει οι Ρομά σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα αλλά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, ο ίδιος ανέφερε: «κάθε φορά όταν υπάρχουν τέτοια συμβάντα μας ανησυχεί το να μην ξεφύγει η κατάσταση, να διασφαλίσουμε την κοινωνική ειρήνη. Καταδικάζουμε κάθε φορά από την πλευρά μας κάθε άνομη κατάσταση. Έχουν δικαίωμα οι Ρομά να διαμαρτυρηθούν και να εκφραστούν, με νόμιμο, ειρηνικό τρόπο. Θα πρέπει οι γονείς των Ελλήνων τσιγγάνων να κοιτάξουν, να φροντίσουν τα ανήλικα παιδιά τους, που βγαίνουν στους δρόμους, που πετάνε πέτρες ή έχουν άλλες συμπεριφορές. Αυτή η κατάσταση δεν βοηθάει, δεν θέλουμε να θρηνήσουμε άλλα θύματα. Οι αθώοι πολίτες δεν μας φταίνε σε τίποτα» είπε και πρόσθεσε:

«Δύο είναι οι λόγοι που υπάρχει αγανάκτηση και οργή. Ο ένας, ότι τέτοια περιστατικά επαναλαμβάνονται τα τελευταία χρόνια με παρόμοια χαρακτηριστικά. Ο άλλος, ότι μέσα από τα ΜΜΕ, τα κοινωνικά δίκτυα, άνθρωποι “εγγράμματοι” και υποτίθεται “μορφωμένοι” εκφράζουν κακία, ρητορική του μίσους, απανθρωπιά, που δείχνει το επίπεδο παιδείας τους».




Δείτε επίσης:

Δικηγόρος οικογένειας 16χρονου: «Δεν υπήρξε βολή προειδοποίησης, ο αστυνομικός γνώριζε ότι είναι Ρομά»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This