Θεσσαλονίκη: Επίθεση με μπογιές και απειλητικά συνθήματα στο γραφείο του ιατρού του 16χρονου Ρομά

Άμεση ήταν η αντίδραση του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης

Must Read

Μεγάλη ήταν η αναταραχή που προκλήθηκε στον χώρο που στεγάζεται το γραφείο του παιδιάτρου του 16χρονου Ρομά Κώστα Φραγκούλη, Δημήτρη Ζαφειρίου καθώς μέλη της Ελευθεριακής Πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν επίθεση πετώντας μαύρες μπογιές στην πόρτα της εισόδου και γράφοντας απειλητικά συνθήματα στους τοίχους όπως «Η οργή μας θα σας πνίξει».

Ο κ. Ζαφειρίου είναι επικεφαλής της Α’ παιδιατρικής κλινικής του Ιπποκρατείου νοσοκομείου, στην οποία νοσηλεύεται ο 16χρονος Ρομά. 

Τον λόγο της επίθεσης εξηγούν τα μέλη της Πρωτοβουλίας σε ανακοίνωσή τους.

Όπως γράφουν «ο Δημήτρης Ζαφειρίου ήταν αυτός που έσπευσε την ίδια κιόλας μέρα του πυροβολισμού, λίγες μόλις ώρες, αφότου το παιδί είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο, να κατηγορήσει την οικογένεια του παιδιού, τους Ρομά και τους αλληλέγγυους που βρίσκονταν έξω από το νοσοκομείο και πραγματοποιούσαν συγκρούσεις με τις δυνάμεις των κρατικών δολοφόνων.

Στη συνέχεια κατηγορούν τον ιατρό ότι απέκρυψε τα ιατρικά δεδομένα του παιδιού ακόμα και από τους γονείς του, σε μια προσπάθεια να συγκαλύψει την δολοφονία, όπως αναφέρουν.

Το περιστατικό της επίθεσης προκάλεσε την κινητοποίηση του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης το οποίο συνεδρίασε εκτάκτως και εξέδωσε ομόφωνα ανακοίνωση με την οποία στέκεται στο πλευρό του συναδέλφου.

Όσα αναφέρει η ανακοίνωση:

«Η αξία της ανθρώπινης ζωής είναι υπεράνω κοινωνικών και κομματικών αντιπαραθέσεων. Το ίδιο ισχύει και για την ιατρική επιστήμη. Για το λόγο αυτό κάθε προσπάθεια εμπλοκής των γιατρών από τρίτους κατά τη διάρκεια της άσκησης των καθηκόντων τους, σε αυτές τις αντιπαραθέσεις, είναι καταδικαστέα, πόσο δε μάλλον όταν αυτές οδηγούν σε έκνομες πράξεις αυτοδικίας.

Ο καθηγητής παιδιατρικής κ. Ζαφειρίου, υπηρετεί τον όρκο του Ιπποκράτη με συνέπεια εδώ και δεκαετίες.

Προσφέρει τις ιατρικές του υπηρεσίες σε όλα τα παιδιά που το έχουν ανάγκη χωρίς διακρίσεις. Αυτή δε η προσφορά του αναγνωρίζεται από όλα τα μέλη της ιατρικής κοινότητας στην πόλη μας και όχι μόνο.  Ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης είναι δίπλα στον συνάδελφο και σε όλους τους συναδέλφους που καθημερινά στέκονται στο ύψος των περιστάσεων προκειμένου να διασφαλίσουν το δικαίωμα όλων ανεξαιρέτως στην περίθαλψη και τη ζωή. Οι απειλές σε βάρος των γιατρών δεν θα περάσουν.

Ταυτόχρονα θέλουμε να ευχηθούμε περαστικά σε όλους τους ασθενείς που δίνουν τον αγώνα για τη ζωή τους στα νοσοκομεία της πόλης μας έχοντας στο πλάι τους θεράποντες γιατρούς τους οι οποίοι αγωνίζονται και εκείνοι μαζί τους ώστε αυτή η μάχη να έχει αίσιο αποτέλεσμα».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This