Καταδικάστηκε ως ψευδομάρτυρας και συκοφάντης ο Μανιαδάκης! Στουρνάρας-Γεωργιάδης του «έβαλαν πλάτη»

Ποινή φυλάκισης 20 μηνών με αναστολή του επέβαλλε το δικαστήριο μετά τη μήνυση του Σαλμά

Must Read

Ένοχος για ψευδή καταμήνυση, ψευδή κατάθεση και συκοφαντική δυσφήμηση κρίθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών ο Νίκος Μανιαδάκης, μετά τη μήνυση που είχε καταθέσει σε βάρος του ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς.

Το δικαστήριο επέβαλλε ποινή φυλάκισης είκοσι μηνών με αναστολή στον πρώην προστατευόμενο μάρτυρα για την υπόθεση της Novartis.

Το δικαστήριο απέρριψε τους ισχυρισμούς του Μανιαδάκη ότι δήθεν κατέθεσε έχοντας δεχτεί πιέσεις από την τότε εισαγγελέα διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και τους επίκουρους τότε εισαγγελείς Χρήστου Τζούρα και Στέλιου Μανώλη, ισχυρισμός πάνω στον οποίο η κυβέρνηση έστησε το αφήγημα για ότι το σκάνδαλο της Novartis ήταν… σκευωρία.

Σαλμάς: «Είπα από την αρχή ότι θα φροντίσω να βγει η κουκούλα του»

Μετά την απόφαση του δικαστηρίου ο κ. Σαλμάς δήλωσε: «Είπα από την αρχή ότι θα φροντίσω να βγει η κουκούλα του προστατευόμενου μάρτυρα που με συκοφάντησε και το έπραξα. Είπα ότι θα τιμωρηθεί και το πήγα μέχρι τέλους. Το είπα και το έκανα γιατί δεν με κρατάει κανένας και για τίποτα» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Σαλμάς μετά την απόφαση του δικαστηρίου και «μετά την αρχειοθέτηση της υπόθεσης για εμένα πριν 2 χρόνια και με τη σημερινή καταδίκη του συκοφάντη μου Νίκου Μανιαδάκη κλείνει για εμένα οριστικά το κεφάλαιο Novartis».

Άδωνις-Στουρνάρας έστειλαν ένορκες βεβαιώσεις για το… ήθος του

Την ίδια ώρα, όπως αποκαλύπτει το Documento, o υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, «έβαλαν πλάτη» στον ψευδομάρτυρα Μανιαδάκη στέλνοντας ένορκες βεβαιώσεις προκειμένου να τις χρησιμοποιήσει στο Δικαστήριο για την υπεράσπισή του.

Μάλιστα, οι ίδιοι τον αποθέωσαν στις επιστολές τους κάνοντας λόγο για «ήθος», «ακεραιότητα» και… «άρτιο χαρακτήρα» του Μανιαδάκη! Μάλιστα ο Στουρνάρας ανέφερε ότι τον γνωρίζει από τα χρόνια που ήταν φοιτητής και ότι συνεργάστηκε μαζί του στο Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών αλλά και στο υπουργείο Οικονομικών.

Εδώ, αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι ο Κώστας Βαξεβάνης είχε καταθέσει στην ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου ηχογραφηµένο υλικό και γραπτά µηνύµατα στα οποία ο Νίκος Μανιαδάκης αποκάλυπτε ότι ως προστατευόµενος µάρτυρας στην υπόθεση Novartis είχε επαφές με το Γιάννη Στουρνάρα. Όπως δήλωνε ο ίδιος, ο Στουρνάρας τον κάλεσε στο γραφείο του και τον είχε απειλήσει για όσα είχε καταθέσει εναντίον του, αλλά και άλλων προσώπων.  Στην ίδια συνομιλία ο Μανιαδάκης αποκάλυπτε πως παρότι ήταν προστατευόµενος µάρτυρας, είχε συχνές επαφές µε τον Αδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος την περίοδο εκείνη ήταν ελεγχόµενος για τη Novartis. Μετά τις απειλές ο Ν. Μανιαδάκης άλλαξε στάση και κατήγγειλε ότι πιέστηκε από τους εισαγγελείς και τον Κώστα Βαξεβάνη για να καταθέσει κατά των ερευνώµενων πολιτικών προσώπων.

Ωστόσο, με βούλευμα του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου απαλλάχθηκαν οι δημοσιογράφοι που είχε επιχειρήσει να κυνηγήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη επειδή αποκάλυψαν το σκάνδαλο της Novartis. 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This