Φωτιά σε καταυλισμό Ρομά και στις γραμμές του Προαστιακού στον Ασπρόπυργο – Επεισόδια σε Χαλκίδα, Λέσβο και Ρόδο

Όλα δείχνουν πως η αποψινή νύχτα προβλέπεται ιδιαίτερα δύσκολη...

Must Read

Παρά τις προτροπές για ψυχραιμία και αποφυγή εντάσεων, Ρομά σε διάφορες περιοχές της χώρας έχουν αρχίσει από νωρίς να ξεσηκώνονται, με αφορμή την ανακοίνωση του θανάτου του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη.

Σε καταυλισμό Ρομά στον Ασπρόπυργο, καθώς και στις σιδηροδρομικές γραμμές του Προαστιακού ξέσπασε φωτιά αργά το απόγευμα, με αποτέλεσμα τα δρομολόγια 1324 και 1325 της γραμμής Πειραιάς – Κιάτο να γυρνάνε σε προηγούμενους σταθμούς, καθώς δεν μπορούν να φτάσουν στον ομώνυμο σταθμό. Προς το παρόν παραμένει άγνωστο τι θα γίνει με τα επόμενα δρομολόγια της γραμμής, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Hellenic Train.

Υπενθυμίζεται ότι έχουν ήδη διακοπεί εκτάκτως τα ακόλουθα οκτώ δρομολόγια λεωφορείων, 723 Φυλή – Ανω Λιόσια, 733 Αχαρναί – Ανω Λιόσια, 709 Τοπικό Δροσούπολης, 712 Αχαρναί (Εργατικές Πολυκατοικίες) – Ανω Λιόσια (Πανόραμα), 728 Αχαρναί – Αγιος Πέτρος – Αγιος Ιωάννης – Πλάτωμα, 749 Οικισμός Γεννηματά – Σταθμός Προαστιακού, 752 Αχαρναί – Αγος Ιωάννης – Αγιος Πέτρος και 805 Απρόπυργος – Νεόκτιστα, ενώ έχει κλείσει και ο σταθμός του μετρό «Πανεπιστήμιο» από τις 18:00, με εντολή της ΕΛ.ΑΣ. Εν τω μεταξύ, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, διατάχθηκε γενική επιφυλακή όλων των αστυνομικών δυνάμεων σε όλη τη χώρα.

Επεισόδια στη Χαλκίδα

Ρομά συγκεντρώθηκαν και στην περιοχή Καμάρες της Χαλκίδα και άναψαν φωτιές, προκειμένου να προγραμματίσουν πορεία προς το κέντρο της πόλης, αλλά και προς την αστυνομική διεύθυνση Εύβοιας, διαμαρτυρόμενοι για το θάνατο του 16χρονου.

Πληροφορίες αναφέρουν πως περίπου τριάντα άτομα άρχισαν να καίνε λάστιχα και κάδους απορριμμάτων, ενώ, σύμφωνα με το eviathema.gr, λίγο μετά τις 18:00 άγνωστοι έσπασαν ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο, το οποίο βρίσκεται παρκαρισμένο έξω από το περιφερειακό μέγαρο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, διμοιρίες των ΜΑΤ έσπευσαν στο σημείο, ώστε να ενισχύσουν τους συναδέλφους τους, ενώ οι οδοί γύρω από την περιοχή έχουν κλείσει, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Οδοφράγματα και φωτιές στη Ρόδο

Τον περιφερειακό δρόμο έξω από τον καταυλισμό τους στην περιοχή «Καρακόνερο», στην πόλη της Ρόδου, έκλεισαν απόψε δεκάδες Ρομά, κυρίως νεαροί, βάζοντας φωτιά και στήνοντας οδοφράγματα, με αποτέλεσμα στο να σπεύσουν στο σημείο ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και δύο οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου.

Ο δρόμος είναι κλειστός από το ύψος το νεκροταφείου έως και την διασταύρωση με την περιφερειακή Ρόδου – Καλλιθέας για λόγους ασφαλείας, ενώ οι Ρομά που συμμετέχουν στην κινητοποίηση φωνάζουν συνθήματα και ζητούν δικαιοσύνη. Στο σημείο παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. και της Πυροσβεστικής, ενώ ο δρόμος παραμένει κλειστός για την κυκλοφορία των οχημάτων.

Επεισόδια βρίσκονται σε εξέλιξη από αργά το μεσημέρι και στην Παγανή Λέσβου, με ομάδα περίπου 50 Ρομά, κυρίως ανήλικων, να έχουν συγκεντρωθεί στο ύψος του πρώην Κτηνιατρείου και να καίνε λάστιχα, αλλά και να πετούν πέτρες προς δυνάμεις της αστυνομίας που έσπευσαν στο σημείο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This