Γενικός ξεσηκωμός για το θάνατο του 16χρονου Ρομά – Κρότου λάμψης και δακρυγόνα στην πορεία της Αθήνας

Χιλιάδες πολίτες στους δρόμους

Must Read

Πετροπόλεμος και ρίψη δακρυγόνων και κρότου-λάμψης αυτή την ώρα στο κέντρο της Αθήνας, κατά τη διάρκεια επεισοδίων που ακολούθησαν τη μεγάλη πορεία που διοργανώθηκε από συλλογικότητες και αντιεξουσιαστές για την ανθρωποκτονία του 16χρονου Ρομά Κώστα Φραγκούλη, ο οποίος ανακοινώθηκε σήμερα πως υπέκυψε στα τραύματά του, μετά τον πυροβολισμό του από αστυνομικό.

Χιλιάδες πολίτες -περίπου 2.000, σύμφωνα με τη ΓΑΔΑ- συγκεντρώθηκαν λίγο μετά τις 19:00 στα Προπύλαια, από όπου ξεκίνησε η πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους της πρωτεύουσας, απαντώντας στα καλέσματα για πορείες σε όλη τη χώρα, που ακολούθησαν της ανακοίνωσης του νοσοκομείου. Λίγο μετά τις 20:00 κι ενώ η πορεία βρισκόταν σε εξέλιξη, σημειώθηκε ένταση στην οδό Πανεπιστημίου, με τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν από νωρίς στην περιοχή, να ρίχνουν κρότου – λάμψης και δακρυγόνα στους διαδηλωτές.

https://youtu.be/MYuuImVYJlM

https://youtu.be/U6NbjAUXK_Y

Διμοιρίες ΜΑΤ βρίσκονται σε επιφυλακή στην πλατεία Κοραή, ενώ άλλες ακολουθούν δεξιά και αριστερά από τους διαδηλωτές. Επί ποδός είναι και το όχημα εκτόξευσης νερού (η περίφημη «Αύρα»), ενώ διμοιρίες ΜΑΤ «παραμονεύουν» και στην πλατεία Συντάγματος. Λόγω της πορείας, παραμένει κλειστός ο σταθμός του μετρό «Πανεπιστήμιο», αλλά και οι οδοί Πανεπιστημίου και Σταδίου.

https://youtu.be/S1kA9BYFwTE

https://youtu.be/yAwIx34wn4Y

Στη Θεσσαλονίκη, η προγραμματισμένη πορεία που ξεκίνησε αργά το απόγευμα στο Άγαλμα του Ε. Βενιζέλου, και στην οποία συμμετείχαν περίπου 300 άτομα, ολοκληρώθηκε χωρίς απρόοπτα.

Πέτρες και κροτίδες στην Πάτρα

Νωρίτερα το απόγευμα, λίγο πριν το τέλος της πορείας διαμαρτυρίας στην Πάτρα, ομάδα αντιεξουσιαστών εκτόξευσε πέτρες και κροτίδες προς τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες αντέδρασαν με ρίψη δακρυγόνων. Για κάμποση ώρα έμεινε κλειστή η οδός Κορίνθου και άνοιξε μόλις ηρέμησαν τα πνεύματα.

Τα άτομα που προκάλεσαν τα επεισόδια, βρήκαν προσωρινά καταφύγιο στο πρώην παράρτημα του Πανεπιστημίου Πατρών, στο κέντρο της πόλης, με τις αστυνομικές δυνάμεις να προχωρούν σε μια προσαγωγή.

Στην Πάτρα πραγματοποίησε πορεία διαμαρτυρίας και το ΠΑΜΕ, ενώ κάλεσμα αντιεξουσιαστών υπήρξε και στα Χανιά της Κρήτης, για σήμερα στις επτά το απόγευμα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This