Εφαρμόζουν την συνταγή της «σκευωρίας» για τις υποκλοπές!

Προκλητικό άρθρο του Ηλία Κανέλλη στα Νέα, η αρμόδια εισαγγελέας δηλώνει «άγνοια» για τις αποκαλύψεις!

Must Read

Αφού το «έργο» δούλεψε, γιατί να μην το ξανακάνουν; Μήπως πιστεύετε ότι τα κάθε λογής λαμόγια που εμπλέκονται σε υποθέσεις κατάχρησης δημοσίου χρήματος, ή  αλλοίωση του πολιτεύματος ενδιαφέρονται για την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό;

Το σκάνδαλο Novartis και ο τρόπος που ξέπλυναν τους πρωταγωνιστές άλλωστε, έχει αμαύρωσει την εικόνα της Ελλάδας παγκοσμίως, πολύ πριν το σκάνδαλο Καϊλή. Δεν είναι τυχαίο ότι βρισκόμαστε στις πρώτες θέσεις της διαφθοράς σε ολόκληρο τον δυτικό κόσμο τα τελευταία δύο χρόνια.

Όλος ο κόσμος το θεωρεί τεράστιο σκάνδαλο. Οι Ηνωμένες Πολιτείες εισέπραξαν μία κολοσσιαία αποζημίωση για ένα σκάνδαλο που αφορούσε το ελληνικό δημόσιο χρήμα. Το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους το αναγνώρισε ως τεράστιο σκάνδαλο με πρωτοφανή ζημιά στα δημόσια ταμεία. Στην Ελλάδα όμως, το θύμα των πρακτικών της φαρμακευτικής, το σκάνδαλο βαφτίστηκε ως σκευωρία, ακόμα και η εισαγγελέας κατά της διαφθοράς σέρνεται στα δικαστήρια, ενώ ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί κυκλοφορούν ελεύθεροι! Ακόμα και τώρα που η ίδια η κυβέρνηση παραδέχεται το σκάνδαλο και ζητά αποζημίωση εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ από την φαρμακευτική, ο Φρουζής κυκλοφορεί ελεύθερος και ωραίος!

Το εάν η εικόνα της Ελλάδας έχει πέσει στα Τάρταρα έπειτα από το σκάνδαλο των υποκλοπών και τώρα το σκάνδαλο Καϊλή, φαίνεται ότι δεν ενοχλεί κανέναν. Το χειρότερο; Με την αποκάλυψη που θα διαβάσετε, δεν φαίνεται να ενοχλεί ούτε την ελληνική δικαιοσύνη που θα έπρεπε να είναι ο θεματοφύλακας της Δημοκρατίας, του Δημοσίου ταμείου και της πατρίδας.

Την ώρα που στο Βέλγιο αποδεικνύεται πώς λειτουργεί κανονικά η Δικαιοσύνη σε ένα Ευρωπαϊκό κράτος, στην Ελλάδα, η Εισαγγελία της Αθήνας που ερευνά την υπόθεση των υποκλοπών, ομολογεί ότι δεν ενημερώθηκε καν για το δημοσίευμα με τα αποδεικτικά στοιχεία από την παρακολούθηση του Υπουργού Κωστή Χατζηδάκη με τον κωδικό 5046c  μέσω την ΕΥΠ.  Στις Βρυξέλλες, μέσα σε μια βδομάδα μετά από αντίστοιχο δημοσίευμα για το Κατάρ-gate, έγινε έρευνα, βρέθηκε μαύρο χρήμα, συνελήφθη η Καϊλή και προφυλακίστηκε ενώ κατασχέθηκαν τα περιουσιακά της στοιχεία. Εδώ όμως, οι εγχώριες Αρχές «αγνοούν» (προφανώς επειδή θέλουν) τα πιο κρίσιμα στοιχεία που αποδεικνύουν τις υποκλοπές.

Η Εισαγγελέας δεν ψάχνει συγκεκριμένα στοιχεία υποκλοπών γιατί δεν γνώριζε όσα δημοσιεύτηκαν για Χατζηδάκη

Η είδηση προέκυψε το πρωί, όταν ο εκδότης του Documento, επισκέφθηκε την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, με τους δικηγόρους του Γιάννη Μαντζουράνη και Βαγγέλη Γεωργακόπουλο, για να ενημερώσει για πληροφορίες που διαρρέουν και εμφανίζουν την Δικαιοσύνη για μια ακόμη φορά εργαλειοποιημένη και χρησιμοποιούμενη.

Ο Κώστας Βαξεβάνης συναντήθηκε με την εισαγγελέα Αγγελική Τριανταφύλλου στην οποία είπε ότι από το Σάββατο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, αποδεχόμενος την παρακολούθηση του Κωστή Χατζηδάκη, προδίκασε ότι αυτή έγινε από «ρυπαρά δίκτυα» που διοχετεύουν τα στοιχεία στο Documento. Σήμερα, στην εφημερίδα τα ΝΕΑ, με άρθρο του ο Ηλίας Κανέλλης, εμφανίζει και πάλι την ΕΥΠ ως πιθανή αθώα των παρακολουθήσεων και καταδεικνύει τον ίδιο και τον Αλέξη Τσίπρα ως κατόχους παράνομου υλικού παράνομης παρακολούθησης. Όλες αυτές οι διαδικασίες επικοινωνιακής προετοιμασίας της κοινής γνώμης οι οποίες συνδυάζονται με το αίτημα της Εισαγγελίας προς την ΕΥΠ για να απαντήσει αν γίνονταν υποκλοπές, είναι ανησυχητικές. «Πέρα από τα δημοσιεύματα» είπε χαρακτηριστικά ο Κώστας Βαξεβάνης, «υπάρχουν πληροφορίες ότι η κυβέρνηση μεθοδεύει μια απάντηση από την ΕΥΠ σύμφωνα με την οποία δεν υπάρχουν στα αρχεία της τέτοιες παρακολουθήσεις. Με την απάντηση αυτή η κυβέρνηση θα μεθοδεύσει μια νέα ¨σκευωρία Novartis” εντάσσοντας πάλι στο βρόμικο παιχνίδι τη Δικαιοσύνη. Γιατί η Εισαγγελία απευθύνει αίτημα να απαντήσει η ΕΥΠ η οποία είναι ουσιαστικά ελεγχόμενη για παράνομες πράξεις και δεν κάνει αίτημα στους παρόχους κινητής τηλεφωνίας για το αν ήταν υπό παρακολούθηση ο αριθμός του Κωστή Χατζηδάκη;»

Στο σημείο αυτό η Εισαγγελέας Τριανταφύλλου διαβεβαίωσε για την ανεξαρτησία της έρευνας και είπε πως δεν μπορεί να κάνει αίτημα στον πάροχο της κινητής τηλεφωνίας γιατί δεν ξέρει ποια τηλέφωνα ήταν σε παρακολούθηση. Ο Κώστας Βαξεβάνης και ο Γιάννης Μαντζουράνης δήλωσαν έκπληκτοι γι’ αυτή την απάντηση, λέγοντας ότι τα τηλέφωνα αυτά έχουν δημοσιευτεί στη εφημερίδα Documento αλλά και στο site της εφημερίδας, με καλυμμένα τα τελευταία ψηφία για ευνόητους λόγους. Άρα στην πραγματικότητα είναι γνωστά αλλά σε κάθε περίπτωση θα μπορούσε να ερωτηθεί η εφημερίδα.

Στο σημείο αυτό η Εισαγγελέας απάντησε ότι δεν έχει δει τα σχετικά δημοσιεύματα. Δηλαδή οι Εισαγγελείς που κάνουν τη σημαντικότερη έρευνα αυτή τη στιγμή στη χώρα, δεν είδαν το δημοσίευμα το οποίο περιείχε τα αποδεικτικά στοιχεία των παρακολουθήσεων που οι ίδιοι ζητούσαν και για τα οποία υπήρξαν δεκάδες άλλα δημοσιεύματα και πολιτικές δηλώσεις.  Τα στοιχεία τα έχει δει όλη η Ελλάδα αλλά όχι η αρμόδια Εισαγγελέας. Οι εισαγγελείς δηλαδή ομολογούν (αν πραγματικά είναι αλήθεια και όχι προσχηματικό) ότι η έρευνα αποτελεί μια τυπική και όχι ουσιαστική διαδικασία κατά την οποία πρέπει να ερευνούν για να περαιώνονται συμβατικές απαιτήσεις.

Ο δικηγόρος Γιάννης Μαντζουράνης, θύμισε στην Εισαγγελέα, ότι στο παρελθόν, όταν η ΕΥΠ βρέθηκε υπό έλεγχο, κλιμάκια της Εισαγγελίας και της Αστυνομίας, έκαναν επιτόπια έρευνα και κατάσχεση εγγράφων. Το ίδιο θα μπορούσε να γίνει σήμερα και για την ΕΥΠ για τους παρόχους αφού πρόκειται για ένα τόσο σοβαρό θέμα που αφορά ακόμη και συνταγματική εκτροπή.

Μπροστά στην αποστομωτική ομολογία της Εισαγγελέως περί μη ενημέρωσής της, ο Κώστας Βαξεβάνης είπε ότι κατά την άποψή του επιβεβαιώνεται ότι επιχειρείται και πάλι η χρήση της Δικαιοσύνης για βρόμικους πολιτικούς σκοπούς και δεν θα επιτρέψει ως πολίτης και δημοσιογράφος, να κατρακυλήσει η χώρα σε μια ακόμη περιπέτεια.

Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος της δημοσιοποίησης όσων προέκυψαν από τη συνάντηση με την Εισαγγελία. Δεν είναι τυχαίο, ότι η έρευνα στις εταιρείες που πιθανολογείται ότι σχετίζονται με το Predator, έγινε την Τρίτη, εννιά μήνες μετά τις πρώτες αποκαλύψεις. Όπως δε δημοσιεύει η Καθημερινή, στις έρευνες αυτές, βρέθηκαν σπασμένες καρέκλες, ενώ ένα από τα κτήρια όχι μόνο δεν είχε ενοίκους, αλλά ήταν υπό ανακατασκευή.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This