Δικηγόρος 14χρονης στην Κόρινθο: «Είναι ανεπίτρεπτο αυτό που συνέβη στο σχολείο και δεν έγινε αντιληπτό»

Τι είπε για την απόπειρα βιασμού σε βάρος της ανήλικης από τους συμμαθητές της

Must Read

Η προφυλάκιση δυο εκ των πέντε μαθητών ηλικίας 13 έως 15 ετών που κατηγορούνται για την απόπειρα ομαδικού βιασμού της 14χρονης μαθήτριας σε σχολείο της Κορίνθου, έχει προκαλέσει ανησυχία και προβληματισμό στην τοπική κοινότητα και ιδίως στους γονείς.

Οι υπόλοιποι τρεις μαθητές έχουν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, που σύμφωνα με πληροφορίες θα αφορούν στην εμφάνιση τους σε Αστυνομικό Τμήμα και εξετάζεται και η αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος.

Δείτε ακόμη: Απόπειρα βιασμού 14χρονης στην Κόρινθο: Προφυλακίστηκαν δύο μαθητές – Οι άλλοι τρεις αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους

Ο Ανδρέας Βαγγόπουλος, δικηγόρος της οικογένειας της 14χρονης μίλησε νωρίτερα σήμερα το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή τονίζοντας πως η κράτηση αφορά σε παιδιά που έχουν συμπληρώσει τον 15ο έτος της ηλικίας. «Στους υπόλοιπους έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι» είπε αρχικά και συνέχισε:

«Σε κάθε περίπτωση θεωρώ σημαντική την απόφαση της δικαιοσύνης να επιβληθεί περιορισμός σε κατάστημα κράτησης νέων, υπάρχει ένα μήνυμα προς την ελληνική κοινωνία». Σύμφωνα με πληροφορίες του δικηγόρου, η ανήλικη έχει εξεταστεί από παιδοψυχολόγο και παιδοψυχίατρο καθώς και από ιατροδικαστή στην Κόρινθο. Σε ό,τι αφορά στην ευθύνη που φέρει το σχολείο ο δικηγόρος ανέφερε: «Είναι ανεπίτρεπτο αυτό που έγινε μέσα στο σχολείο και δεν έγινε αντιληπτό, γιατί αν είχε γίνει αντιληπτό θα είχε αποτραπεί».

Ο δικηγόρος υπογράμμισε επίσης ότι στους εμπλεκόμενους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη και για απειλή.

Δείτε ακόμη: Συμμαθήτρια 14χρονης στην Κόρινθο: «Πήγαν να της κατεβάσουν το παντελόνι, δεν είναι σε θέση να μιλήσει»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This