Πυροβολισμός 16χρονου στην Θεσσαλονίκη: Ανακουφισμένος ο αστυνομικός – Περίμενε την απόφαση με αγωνία

Τι δήλωσαν οι συνηγόροι του, Σωτήρης Τερζούδης και Αλέξης Κούγιας

Must Read

Με ανακούφιση υποδέχθηκε την απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομά Κώστα Φραγκούλη, σε καταδίωξη στην Θεσσαλονίκη. Ο 34χρονος αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα.

Όπως είπε, ο ένας εκ των δύο δικηγόρων του, Σωτήρης Τερζούδης, η απόφαση του Δικαστηρίου έγινε δεκτή από τον κατηγορούμενο «με ανακούφιση» ενώ την περίμενε με μεγάλη αγωνία.

«Από εδώ και πέρα μας περιμένει δύσκολο νομικό έργο», τόνισε σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους.

Όσο για το αν ο αστυνομικός φοβάται ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις των Ρομά μετά την απόφαση με επεισόδια και ένταση είπε πως «έχει εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη. Πιστεύε ότι όταν μιλά η δικαιοσύνη όλοι οι άλλοι πρέπει να σιωπούν».

Δείτε επίσης: Ελεύθερος με περιοριστικό όρο ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο Κώστα Φραγκούλη

Από την πλευρά του ο Αλέξης Κούγιας ανέφερε «εκείνο το οποίο με ευχαριστεί προσωπικά, είναι ότι πρέπει κάποιοι οι οποίοι υποκινούν κινητοποιήσεις ανθρώπων που λειτουργούν συναισθηματικά και δυστυχώς υιοθετούν αυτήν την κινητοποίηση -αν όχι την οργανώνουν- και πολιτικά κόμματα, πρέπει να καταλάβουν ότι οι δικαστές ούτε εκβιάζονται ούτε φοβούνται».

Θέλησε να περάσει ένα μήνυμα «στους προέδρους που εκβίαζαν τη δικαιοσύνη, ότι αν πάρουν τη δικαιοσύνη στα χέρια τους, η δικαιοσύνη τους περιμένει».

Ο ίδιος εξέφρασε την οδύνη του για τον θάνατο του 16χρονου και πρόσθεσε «πραγματικά θα πρέπει να αποτελεί ένα παράδειγμα ώστε στο μέλλον, αντίστοιχα ανώριμα παιδιά, όχι μόνο Ρομά αλλά γενικώς ανώριμα παιδιά, να αρνούνται την εφαρμογή του νόμου. Δε θέλω να πω τίποτα περισσότερο γιατί οι στιγμές είναι δύσκολες».

Δείτε επίσης: Νέος ξεσηκωμός των Ρομά μετά την απόφαση να αφεθεί ελεύθερος ο αστυνομικός που σκότωσε τον 16χρονο

Ο 34χρονος βρέθηκε νωρίτερα στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης το οποίο θα αποφάσιζε αν θα προφυλακιζόταν ή θα παρέμενε ελεύθερος.  Υπήρξε διαφωνία μεταξύ ανακριτή και εισαγγελέα με τον τελευταίο να ζητάει την προφυλάκιση του.

Τελικά το δικαστικό συμβούλιο αποφάνθηκε υπέρ του ανακριτή. Η απόφαση λήφθηκε με βάση τη δικογραφία που σχηματίστηκε πριν φύγει από τη ζωή ο 16χρονος.Μετά την απόφαση, η δικογραφία θα επιστρέψει στον ανακριτή ο οποίος θα ζητήσει να αλλάξει η κατηγορία για τον αστυνομικό μετά τον θάνατο του 16χρονου. Ο κατηγορούμενος θα δώσει νέα συμπληρωματική απολογία.

Σύμφωνα με το grtimes.gr, στην απολογία του ο 34χρονος υποστήριξε ότι βρισκόταν σε άμυνα και ότι πυροβόλησε στοχεύοντας στο αυτοκίνητό και όχι στον οδηγό.




Νέος γύρος αντιδράσεων ετοιμάζεται από τους Ρομά, μετά την απόφαση να μείνει ελεύθερος ο αστυνομικός της Ομάδας ΔΙΑΣ που πυροβόλησε και σκότωσε τον 16χρονο Κώστα Φραγκούλη στη διάρκεια καταδίωξης στα Διαβατά Θεσσαλονίκης.

Στον καταυλισμό Αγία Σοφία, όπου σήμερα οι ομοεθνείς του νεαρού τίμησαν σε κλίμα πένθους και οδύνης τα επταήμερά του, η οργή ξεχειλίζει για τη απόφαση και μετά την έκπληξη που ένιωσαν όλοι μόλις έμαθαν τις εξελίξεις, ακολούθησε ο αναβρασμός, καθώς δεν πίστευαν αυτό που άκουσαν.




Χαρακτήρισαν την απόφαση «απαράδεκτη», ενώ σε εξέλιξη είναι οι συζητήσεις για τα επόμενα βήματα και τις αντιδράσεις τους. Όπως μετέδωσε πάντως το Open, εντός της εβδομάδας, ίσως και αύριο, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το δικαστικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης.




 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This