Ελεύθερος με περιοριστικό όρο ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο Κώστα Φραγκούλη

Must Read

Ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα θα αφεθεί τελικά ο αστυνομικός ο οποίος πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομά Κώστα Φραγκούλη κατά τη διάρκεια καταδίωξης στην Θεσσαλονίκη. 

Ο 34χρονος βρέθηκε νωρίτερα στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης το οποίο θα αποφάσιζε αν θα προφυλακιζόταν ή θα παρέμενε ελεύθερος. Αυτή η διαδικασία έγινε γιατί μετά την αρχική απολογία του υπήρξε διαφωνία μεταξύ ανακριτή και εισαγγελέα με τον τελευταίο να ζητάει την προφυλάκιση του.

Τελικά το δικαστικό συμβούλιο αποφάνθηκε υπέρ του ανακριτή. Η απόφαση λήφθηκε με βάση τη δικογραφία που σχηματίστηκε πριν φύγει από τη ζωή ο 16χρονος.Μετά την απόφαση, η δικογραφία θα επιστρέψει στον ανακριτή ο οποίος θα ζητήσει να αλλάξει η κατηγορία για τον αστυνομικό μετά τον θάνατο του 16χρονου. Ο κατηγορούμενος θα δώσει νέα συμπληρωματική απολογία.

Σύμφωνα με το grtimes.gr, στην απολογία του ο 34χρονος υποστήριξε ότι βρισκόταν σε άμυνα και ότι πυροβόλησε στοχεύοντας στο αυτοκίνητό και όχι στον οδηγό.



Να σημειωθεί πως η αστυνομία βρίσκεται σε αυξημένη επιφυλακή και σήμερα εν αναμονή της απόφασης για τον 34χρονο αστυνομικό. Ο λόγος είναι ότι σε περίπτωση που δεν προφυλακιστεί ενδέχεται να ξεσπάσουν επεισόδια και να δημιουργηθεί ένταση σε αρκετές περιοχές της χώρας, ανάλογη ή και μεγαλύτερη από αυτή που είχε δημιουργηθεί όταν ο 16χρονος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο και όταν τελικά έφυγε από την ζωή.



 

Την περασμένη Πέμπτη, σκηνές αρχαίας τραγωδίας εκτυλίχθηκαν στην κηδεία του 16χρονου, στην Θεσσαλονίκη. Το πλήθος που συγκεντρώθηκε ήταν μεγάλο και ήρθαν Ρομά από όλη την Ελλάδα οι οποίοι αποχαιρέτησαν τον ανήλικο με χορούς και τραγούδια.

Από την πρώτη στιγμή που συνέβη το τραγικό περιστατικό οι Ρομά ζητούν δικαιοσύνη για το παιδί. Μάλιστα, έχουν υπάρξει και περιπτώσεις που ορισμένοι αναφέρουν πως σε περίπτωση που ο αστυνομικός δεν έχει την κατάλληλη ποινική μεταχείριση θα πάρουν το νόμο στα χέρια τους. Από την άλλη πλευρά, οι εκπρόσωποι των Συλλόγων των Ρομά απευθύνουν συνεχώς εκκλήσεις για ηρεμία και ψυχραιμία.

Η πλευρά του αστυνομικού, συγκεκριμένα ο συνήγορος του Αλέξης Κούγιας έχει τονίσει ότι ο ένστολος δεν ήθελε να πυροβολήσει και όταν το έκανε αντί η σφαίρα να πάει χαμηλά, εκεί που είχε στοχεύσει, χτύπησε τον 16χρονο λόγω του ανώμαλου εδάφους που είχε ως αποτέλεσμα η μοτοσικλέτα να αναπηδήσει.

«Ο εντολέας μου βρισκόταν σε νόμιμη άμυνα υπέρ τρίτου και πυροβόλησε χαμηλά γιατί κινδύνευε η ζωή των συναδέλφων του», είπε.  «Είχε περίστροφο με 13 σφαίρες, έριξε μόνο δύο σφαίρες, ενώ θα μπορούσε να ρίξει όλες τις σφαίρες», συμπλήρωσε σε δηλώσεις του.

Μάλιστα, δεν δίστασε να πει πως αν ζούσε ο 16χρονος θα αντιμετώπιζε  ποινική δίωξη για δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως εις βάρος των δύο αστυνομικών, το οποίο θεωρείται κακούργημα και επισύρει ποινή από 5 έως 15 χρόνια.

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Θρήνος χωρίς τέλος στην κηδεία του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη – Ήρθαν Ρομά από όλη την Ελλάδα

Με τραπ, τσιφτετέλι και ένα πακέτο τσιγάρα αποχαιρέτησαν τον 16χρονο Κώστα Φραγκούλη







Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This