Novartis: Η Γιάννα Παπαδάκου διέψευσε όλα όσα είχε ισχυριστεί η Ελένη Ράικου

«Ήταν απρόθυμη να ψάξει για πολιτικά πρόσωπα», είπε μεταξύ άλλων η δημοσιογράφος

Must Read

Στο Ειδικό Δικαστήριο περί ευθύνης Υπουργών όπου δικάζεται ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, ολοκληρώθηκε ο κύκλος της ανάγνωσης των εγγράφων και ξεκίνησε η κατάθεση της δημοσιογράφου Γιάννας Παπαδάκου.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, η κ. Παπαδάκου διέψευσε όλα όσα έχει ισχυριστεί και κατέθεσε για εκείνη η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Ράϊκου, η οποία είχε διατελέσει στη θέση αυτή πριν την Ελένη Τουλουπάκη.

Ειδικότερα, η μάρτυρας ανέφερε ότι η κ. Ράικου ήταν πολύ καλή δημοσιογραφική πηγή της, πήγαινε στο γραφείο της, είχε την άνεση να πηγαίνει στο γραφείο της και προσέθεσε: «Μου είχε δώσει το ελεύθερο».

Ακόμη, ανέφερε ότι η κ. Ράικου ήταν απρόθυμη να ψάξει για πολιτικά πρόσωπα και απέδωσε την παραίτησή της στο γεγονός ότι υπήρχαν στοιχεία για τρία τραπεζικά εμβάσματα ύψους 4.500 ευρώ στον κοινό λογαριασμό με τον σύζυγό της, από την Novartis και από μια άλλη συνεργαζόμενη φαρμακοβιομηχανία.

Σε σχετική ερώτηση της προέδρου του δικαστηρίου, η κ. Παπαδάκου επισήμανε ότι «και φυσικά δεν με είχε στείλει στην κυρία Ράικου ο κ. Παπαγγελόπουλος».

Επίσης, η μάρτυς ανέφερε ότι η κυρία Ράκου στράφηκε σε βάρος του κ. Παπαγγελόπουλου, επειδή δεν θα ανανέωνε τη θητεία της στην εισαγγελία Διαφθοράς.

Η δίκη συνεχίζεται την 9η Ιανουαρίου 2023 με την κατάθεση της κ. Παπαδάκου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This