Πετρέλαιο θέρμανσης: «Ψαλίδι» στην επιδότηση

Η κρατική ενίσχυση θα παραταθεί έως 31 Μαρτίου, όμως δεν θα αντιστοιχεί σε 25 λεπτά το λίτρο, αλλά σε 15 λεπτά!

Must Read

Μπροστά σε ένα νέο εφιάλτη θα βρεθούν από τη νέα χρονιά τα ελληνικά νοικοκυριά, καθώς έρχεται νέα αύξηση στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, στην καρδιά ενός δύσκολου ενεργειακά χειμώνα.

Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι η επιδότηση για το πετρέλαιο θέρμανσης θα παραταθεί για τρεις ακόμα μήνες, ωστόσο το μέτρο θα συνεχιστεί «ψαλιδισμένο». Συγκεκριμένα από την 1η Ιανουαρίου έως τις 31 Μαρτίου 2023 η επιδότηση δεν θα αντιστοιχεί σε 25 λεπτά το λίτρο, αλλά σε 15 λεπτά το λίτρο, που σημαίνει πως οι νέες παραλαβές από την Πρωτοχρονιά θα έχουν 10 λεπτά μεγαλύτερο ποσό φόρου. Η επιδότηση θα συνεχίζει να εμφανίζεται απευθείας στην αντλία. Σημειώνεται πως σήμερα η μέση πανελλαδική τιμή αγγίζει τα 1,122 ευρώ το λίτρο, ενώ στα μέσα Οκτωβρίου, όταν ξεκίνησε η διανομή του, διαμορφωνόταν στα 1,412 ευρώ το λίτρο. Ακόμα και αν οι τιμές παραμείνουν στα σημερινά επίπεδα, η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης θα εκτοξευθεί στα 1,22 ευρώ το λίτρο, μια αύξηση σχεδόν 10% σε σχέση με σήμερα.

Από αύριο το υπουργείο Οικονομικών θα αρχίσει να πιστώνει στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων του επιδόματος θέρμανσης το συνολικό ποσό των 150.000.000 ευρώ. Τα υπόλοιπα 150.000.000 ευρώ του επιδόματος θα καταβληθούν εντός του 2023. Φέτος, ο αριθμός των αιτήσεων άγγιξε τις 1.146.677 και τα νοικοκυριά θα λάβουν από 100 έως 800 ευρώ, ενώ τα ποσά θα φτάνουν έως τα 1.600 ευρώ σε περίπτωση που καταναλωτές επιλέξουν να «γυρίσουν» φέτος στο πετρέλαιο θέρμανσης. Οι παλαιοί δικαιούχοι θα λάβουν ως προκαταβολή ποσό ίσο με αυτό που έλαβαν πέρυσι. Σε περίπτωση που ένας δικαιούχος έλαβε κατά τη χειμερινή περίοδο του 2021-2022 προκαταβολή που υπολειπόταν του ήμισυ της αξίας των επιλέξιμων αγορών των επιδοτούμενων ειδών καυσίμων θέρμανσης ή θερμικής ενέργειας, τότε δεν είναι δικαιούχος προκαταβολής.

Η επόμενη δόση του επιδόματος θέρμανσης έχει προγραμματιστεί ως το τέλος Φεβρουαρίου 2023 για τις αγορές που θα τιμολογηθούν έως τις 31 Ιανουαρίου 2023 και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και τις 15 Φεβρουαρίου 2023. Η τελευταία δόση αναμένεται να δοθεί έως την 28η Απριλίου 2023 για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως την 31η Μαρτίου 2023 και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και τη 15η Απριλίου 2023.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This