Ληστεία με Rolex στο κέντρο της Αθήνας: Σε πόσο χρόνο έδρασαν οι κουκουλοφόροι – Ποιο ήταν το λάθος τους

Must Read

Επαγγελματικά και με απίστευτη ταχύτητα έδρασαν χθες το πρωί στο κέντρο της Αθήνας οι ληστές που μπήκαν σε κατάστημα με πανάκριβα ρολόγια και έφυγαν με λεία κουβαλώντας με μεγάλη λεία πολλών χιλιάδων ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ρολόγια που έκλεψαν ήταν 23 και χρειάστηκε χρόνος μόλις 2 λεπτών για να τα αρπάξουν και να γίνουν καπνός. Οι κινήσεις τους ήταν κάτι παραπάνω από γρήγορες, γεγονός που τους καθιστά κάτι παραπάνω από επαγγελματίες.

Ωστόσο, η βιασύνη τους ίσως να τους στοιχίσει καθώς άφησαν πίσω τους ένα σφυρί, αυτό με το οποίο έσπασαν τις βιτρίνες του καταστήματος,  πιθανότατα δίνοντας έτσι στο πιάτο ένα στοιχείο στην Ελληνική Αστυνομία προκειμένου να φτάσει πιο κοντά στα ίχνη τους.



 

 

 

 

Η αξία των πανάκριβων ρολογιών εκτιμάται περίπου στα 200.000 ευρώ, ωστόσο, περισσότερα για την αξία τους θα γίνουν γνωστά μετά από την επίσκεψη ειδικού εκτιμητή στο κατάστημα, στην «καρδιά» της Αθήνας.

Μιλώντας χθες στο MEGA, o κοσμηματοπώλης Νίκος Καρτσωνάλης, ανέφερε πως τα ρολόγια κοστίζουν πάνω από 5000 ευρώ το ένα. 

Όπως έγινε γνωστό από την πρώτη στιγμή τα ρολόγια έχουν πάνω τους ένα σειριακό αριθμό, που τα κάνει μοναδικά, γεγονός που σημαίνει πως δεν μπορούν να πουληθούν εύκολα.

«Κάθε φορά που ένας πελάτης πηγαίνει σε ένα κατάστημα ρολογιών να πουλήσει κάτι, ο έμπορος επικοινωνεί με την επίσημη αντιπροσωπεία που έχει μια βάση δεδομένων με όλους τους σειριακούς αριθμούς των ρολογιών, τι μοντέλο είναι, τι χρονολογίας. Γνωρίζει αν έχει κάποιο θέμα, κάποιο πρόβλημα. Έτσι, σε περίπτωση που είναι κλεμμένο, ο κάτοχός του συλλαμβάνεται», ανέφερε ο κ. Καρτσωνάκης.

 

 





 

 

 

Τους «Ροζ Πάνθηρες» φαίνεται να υποψιάζονται οι αστυνομικές αρχές για την ένοπλη ληστεία στο κατάστημα της Rolex, στο κέντρο της Αθήνας, το πρωί της Τρίτης.

Οι δράστες αφού βρήκαν ευκαιρία την ώρα που έβγαινε ένας πελάτης από το κατάστημα, χτύπησαν τον υπάλληλο σεκιούριτι και αφού απείλησαν με όπλο τους υπαλλήλους του καταστήματος, άρπαξαν 20 ρολόγια της γνωστής ελβετικής εταιρείας. Έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, οι ληστές έσπασαν με σφυρί τις τζαμαρίες, «βούτηξαν» τα πανάκριβα ρολόγια και έγιναν «καπνός». Όλα αυτά, σε ώρα αιχμής, στο πιο πολυσύχναστο σημείο της Αθήνας.

Οι αστυνομικοί έχουν συλλέξει υλικό από κάμερες ασφαλείας του καταστήματος, όπως επίσης και από γειτονικά καταστήματα.




 




Οι Αστυνομικοί υποψιάζονται ότι πίσω από την κινηματογραφική ληστεία κρύβονται οι «Ροζ Πάνθηρες», συμμορίες που δρουν στην Ευρώπη και σε όλον τον κόσμο, «χτυπώντας» κοσμηματοπωλεία. Οι συγκεκριμένοι ληστές γνωρίζουν που να διοχετεύσουν τη λεία τους.

Υπενθυμίζεται ότι το 2018 είχε γίνει ξανά ληστεία, στο κατάστημα της Rolex στην οδό Βουκουρεστίου, στο Κολωνάκι. Ο Μολδαβός ληστής ο οποίος συνελήφθη μετά από χρόνια, είχε αρπάξει 38 ρολόγια αξίας μισού εκατομμυρίου ευρώ.

Σημειώνεται ότι η λεία των ληστών από το κατάστημα στην Κολοκοτρώνη ξεπερνά τις 300.000 ευρώ.

Η ΕΛ.ΑΣ. αναμένεται να ενημερώσει την Ιντερπόλ προκειμένου να στείλει σήμα σε όλες τις χώρες και να σημάνει συναγερμός σε περίπτωση που εντοπιστεί κάποιο από τα ρολόγια.




Δείτε επίσης:

Έτσι έστησαν την κινηματογραφική ληστεία στη Rolex στο κέντρο της Αθήνας – Τι λένε αυτόπτες μάρτυρες

«Ροζ Πάνθηρες» πίσω από την ένοπλη ληστεία; Πόσο κοστίζουν τα Rolex που έκλεψαν 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This