Ένοχος για την 19χρονη στην Ηλιούπολη ο αστυνομικός, αθώος για τους βιασμούς – Ένταση και δακρυγόνα στο δικαστήριο

Επεισόδια μέσα στο δικαστήριο - Τα ΜΑΤ έβγαλαν έξω το κοινό που εξαγριώθηκε με την απόφαση

Must Read

Ένταση και σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν μέσα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας όπου εκδικαζόταν η υπόθεση του αστυνομικού που κατηγορείται για κακοποίηση και εκπόρνευση της 19χρονης κοπέλας στην Ηλιούπολη.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο αποφάσισε την αθώωση του 40χρονου για σωματεμπορία  για την 25χρονη κοπέλα με πλειοψηφία 6-1 ενώ κρίθηκε ένοχος για σωματεμπορία με 4-3 για την 19χρονη.

Ο αστυνομικός αθωώθηκε για το αδίκημα του βιασμού κατ´ εξακολούθηση της 19χρονης ενώ αθωώθηκε και τα αδικήματα που αφορούν παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών και οπλοφορία-οπλοχρησία.

Επιπλέον, αθώος με ψήφους 6-1 κρίθηκε και ο πατέρας της κοπέλας, ενώ κρίθηκε ένοχος για το αδίκημα της οπλοκατοχής. Ένοχος κρίθηκε ο τρίτος κατηγορούμενος με ψήφους 5-2. Αθώοι ο 5ος και ο 6ος κατηγορούμενος για όλα.

Όταν ανακοινώθηκε η απόφαση, στη δικαστική αίθουσα επικράτησε ένταση και οργή, με το κοινό να φωνάζει «ντροπή σας σκουπίδια». Δυνάμεις των ΜΑΤ μπήκαν στην αίθουσα και τους έβγαλαν έξω με τη βία.

Εξαιτίας των οργισμένων αντιδράσεων η έδρα αναγκάστηκε να αποχωρήσει, πριν ολοκληρωθεί η ανάγνωση της απόφασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δικηγόρος του αστυνομικού στην αγόρευσή του, φέρεται να χαρακτήρισε το θύμα «πορνοστάρ» με «σκάρτη ψυχή», υποστηρίζοντας ότι όλα όσα έγιναν ήταν επιλογή της.

Υπενθυμίζεται ότι, εκτός από την 20χρονη, τον αστυνομικό είχε καταγγείλει και μια 25χρονη. Οι δικηγόροι των θυμάτων είχαν δηλώσει στις 5 Δεκεμβρίου ότι αρνούνται να καταθέσουν στο δικαστήριο, γιατί δέχονται απειλές.

Η απαλλακτική πρόταση του εισαγγελέα – «Μπορούσε να πάρει άλλο δρόμο στη ζωή της»

Υπενθυμίζεται ότι προχθές, ο εισαγγελικός λειτουργός πρότεινε απαλλαγή του αστυνομικού από τις κατηγορίες. Μάλιστα είπε πως η 20χρονη «μπορούσε να πράξει διαφορετικά και να πάρει άλλο δρόμο στη ζωή της», υπονοώντας ότι ήταν δική της επιλογή να μπει σε μια σχέση που την οδήγησε στην εκπόρνευση αλλά και στα πλατό των ταινιών πορνό όπου την οδηγούσε ο 40χρονος για να γίνει πορνοστάρ.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, οι βαρύτατες κατηγορίες για μαστροπεία και βιασμό δεν αποδείχθηκαν ούτε για τον αστυνομικό ούτε για τον πατέρα της και πως το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπων δεν θεμελιώνεται. «Χρειαζόμασταν πλήρεις αποδείξεις και δεν τις είχαμε. Οι άνθρωποι δεν καταδικάζονται με ιδεοληψίες» είπε χαρακτηριστικά ο εισαγγελικός λειτουργός.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη συμμετοχή της κοπέλας στις ερωτικές ταινίες, καθώς η ίδια είχε καταθέσει ότι την υποχρέωσε ο πρώην αστυνομικός να τις γυρίσει. Ωστόσο, όπως ανέφερε ο εισαγγελέας, από τα βίντεο προκύπτει ότι ήταν «μία σχέση που την απολάμβαναν μαζί». Επιπλέον στηριζόμενος στην κατάθεση του μάρτυρα και γνωστού παραγωγού ερωτικών ταινιών Δημήτρη Σειρηνάκη ο εισαγγελέας είπε ότι η νεαρή «ήταν σε θέση να διαπραγματεύεται μόνη της τα ποσά τα οποία εισέπραττε από τις αισθησιακές ταινίες στις οποίες έπαιρνε μέρος», αλλά και πως «προτάθηκε ακόμα και για βραβείο για τη συμμετοχή της στις ταινίες αυτές».

Για όσα συνέβησαν το καλοκαίρι του 2021, όταν η κοπέλα διέφυγε από το διαμέρισμα και ζήτησε βοήθεια από υπάλληλο κοντινής καφετέριας, ο εισαγγελέας είπε: «Πράγματι ο κατηγορούμενος παραδέχθηκε ότι χτύπησε την καταγγέλλουσα. Δεν αποδείχθηκε όμως ο βιασμός της, όπως βεβαίωσαν οι ιατροδικαστικές εκθέσεις, ούτε προηγούμενη βία».

Απευθυνόμενος στους ενόρκους ο εισαγγελέας αναρωτήθηκε: «Θα πρέπει να διαλέξετε ανάμεσα σε δύο εκδοχές. Η μία είναι ότι από πολύ μικρή ηλικία, και ούσα ανεπανόρθωτα τραυματισμένη, παρασύρθηκε από άλλους ανθρώπους. Και η άλλη εκδοχή είναι ότι επέλεξε να ακολουθήσει έναν τέτοιο δρόμο. Και η λέξη που πρέπει να δώσουμε σημασία εδώ είναι η έννοια “ευάλωτος”. Και για να το κάνω πιο εύκολο, η τελική κρίση όλων μας θα έρθει αβίαστα αν απαντήσουμε σε μια ερώτηση: μπορούσε να πράξει αλλιώς; Είχε την πραγματική δυνατότητα να ακολουθήσει έναν άλλο δρόμο; Κατά την άποψή μου, την είχε».

Αλλά και για τον πατέρα της 20χρονης, ο οποίος καταγγέλθηκε από την ίδια ότι τη βίαζε από τα 11 χρόνια της, ο εισαγγελέας είπε πως εξετάστηκε από γυναικολόγο το 2018 χωρίς να εντοπιστούν σχετικά ευρήματα και παρότι ο αδελφός της και η μητέρα της τον περιέγραψαν με μελανά χρώματα, τόνισε πως ο κατηγορούμενος πατέρας τούς παρείχε τα πάντα. Χρησιμοποίησε μάλιστα τον χαρακτηρισμό «κουβαλητής» και πως θα μπορούσε να έχει καλύτερη εποπτεία της κόρης του.

Ο ίδιος πρότεινε την ενοχή του πρώην αστυνομικού μόνο για την κατηγορία της σωματικής βλάβης, ενώ για τον πατέρα για την κατοχή μιας μεταλλικής ράβδου. «Θεωρώ ότι δεν προέβη σε καμία γενετήσια πράξη με την κόρη του. Και για το μαχαίρι, είναι ένα κοινό μαχαίρι με λάμα 10 εκ.» τόνισε ο εισαγγελέας.

Υπενθυμίζεται ότι η φρίκη αποκαλύφθηκε όταν η 19χρονη τότε κοπέλα, κατάφερε να ξεφύγει από τα χέρια του κατηγορουμένου και μίλησε σε μία υπάλληλο της καφετέριας απ’ όπου έπαιρνε συχνά καφέ για τον εφιάλτη της. Στη συνέχεια άλλες δύο κοπέλες κατήγγειλαν τον αστυνομικό ότι εξέδιδε και αυτές και τις υποχρέωνε να παίζουν σε ταινίες πορνό.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This