Όσο υπάρχουν άνθρωποι…

Συσσίτια, μπαζάρ και κάλεσμα στους απλούς πολίτες να κάνουν λίγο πιο εύκολες τις γιορτές σε αυτούς που έχουν ανάγκη

Must Read

Λίγα 24ωρα έμειναν μέχρι την έλευση του 2023 και όλοι οι δρόμοι είναι στολισμένοι, το κλίμα είναι γιορτινό, οι πολίτες κάνουν τα ψώνια της τελευταίας στιγμής για τους δικούς τους ανθρώπους, όμως υπάρχει μερίδα του πληθυσμού που δεν βιώνει τα Χριστούγεννα κατ’ αυτόν τον τρόπο.

  • Από την Ιωάννα Τσέφλιου

Είναι άστεγοι, ευάλωτες οικονομικά οικογένειες, άρρωστα παιδιά, άνθρωποι με εξαρτήσεις. Στο πλευρό τους στέκονται ακόμη μία χρονιά αρκετοί οργανισμοί και σύλλογοι, που θέλουν να βάλουν το δικό τους λιθαράκι ώστε οι άνθρωποι αυτοί να περάσουν τις γιορτές όσο καλύτερα γίνεται.

Η ένωση Μαζί για το Παιδί και φέτος βρίσκεται ενεργά δίπλα στις οικογένειες που έχουν ανάγκη, μέσω ενός προγράμματος σίτισης. Στη δράση αυτή εντάσσονται οικογένειες με ανήλικα παιδιά βάσει εισοδηματικών κριτηρίων. «Στόχος μας είναι να στηρίξουμε 1.061 άτομα, εκ των οποίων 598 ανήλικα παιδιά, τα οποία βρίσκονται στη λίστα αναμονής της κοινωνικής μας υπηρεσίας. Με ένα “κλικ” στην crowdfunding καμπάνια μας ο κόσμος μπορεί να βοηθήσει στην προσπάθειά μας να εξασφαλίσουμε τα απαραίτητα για την αξιοπρεπή διαβίωση οικογενειών με ανήλικα παιδιά» δήλωσε στην «Espresso» η υπεύθυνη Επικοινωνίας της ένωσης Εβίνα Σωτηροπούλου.

Σοβαρές ασθένειες

Δίπλα στα παιδιά που δίνουν τη δική τους μάχη με σοβαρές ασθένειες είναι και το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος), που διοργανώνει έως και τις 31 Δεκεμβρίου μπαζάρ σε διάφορα σημεία της Αθήνας, με προϊόντα από το e-shop του οργανισμού.

Στο ίδιο μοτίβο και η Μέριμνα, με τη Σοκολάτα Αγάπης, που τα τελευταία 27 χρόνια εξειδικεύεται στην παιδιατρική ανακουφιστική φροντίδα και στη συμβουλευτική πένθους για παιδιά και εφήβους. «Η Σοκολάτα Αγάπης είναι μία χριστουγεννιάτικη κασετίνα με τρεις σοκολατογκοφρέτες. Από κάθε αγορά, 0,20 ευρώ προσφέρονται στη Μέριμνα και βοηθάτε παιδιά να λάβουν εξειδικευμένη φροντίδα και τα απαραίτητα φάρμακα έτσι ώστε να ανακουφιστούν από τον πόνο και άλλα συμπτώματα που βιώνουν λόγω της σοβαρής τους ασθένειας» εξήγησε, από την πλευρά της, η Ειρήνη Γκιουλάκου, από το τμήμα Ανθρωπίνων Πόρων της Μέριμνας, και συμπλήρωσε:

«Οι σοκολάτες θα διατίθενται μέχρι το τέλος των γιορτών σε συγκεκριμένα σούπερ μάρκετ. Η ιδέα ήταν της οργάνωσής μας, αλλά ο μηχανισμός πώλησης είναι καθαρά στη δικαιοδοσία της συνεργαζόμενης σοκολατοβιομηχανίας. Ετσι, μετά το πέρας των γιορτών η εν λόγω εταιρία θα μας παραδώσει το ποσό από τις πωλήσεις που έχουν γίνει και το οποίο στη συνέχεια θα διατεθεί στην αγωγή των παιδιών».

Αξιοσημείωτη είναι και η προσπάθεια των ανθρώπων που στελεχώνουν τους συλλόγους του ΚΕΘΕΑ. Φέτος, όπως και κάθε χρόνο, έστησαν μπαζάρ, με σκοπό να βοηθήσουν τους ανθρώπους που έχουν εξαρτήσεις. «Οι συνολικά 14 σύλλογοί μας σε όλη τη χώρα απαρτίζονται από τις οικογένειες των ατόμων που έχουν χτυπήσει την πόρτα του ΚΕΘΕΑ και έχουν πρόβλημα είτε με ναρκωτικά είτε με ποτό ή με τζόγο. Είναι οι γονείς τους, οι σύντροφοί τους, που θέλουν να βάλουν το δικό τους λιθαράκι στην ενημέρωση και την προβολή των προγραμμάτων μας. Στο φετινό μπαζάρ έχουμε δημιουργικές ομάδες που λειτουργούν ψυχοθεραπευτικά, ενώ διατίθενται προς πώληση στολίδια, γλυκά, κοσμήματα και πλεκτά που έχουν φτιάξει τα ίδια τα μέλη» εξήγησε μιλώντας στην «Espresso» ο εκπρόσωπος των συλλόγων οικογένειας του ΚΕΘΕΑ και μέλος του συλλόγου οικογένειας Διάβαση και συμπλήρωσε:

Μάχη με τις εξαρτήσεις

«Το ποσό που συγκεντρώνεται από τον εκάστοτε σύλλογο παραμένει στην δικαιοδοσία του, ως συμπληρωματικό, με σκοπό να βοηθηθούν ποικιλοτρόπως τα άτομα που δίνουν τη δική τους μάχη με τις εξαρτήσεις και να καλυφθούν κάποιες ανάγκες. Φυσικά δεν μπορεί να κατονομαστεί ως η κύρια πηγή εσόδων, γιατί είναι μία ενέργεια καθαρά των μελών των συλλόγων, δηλαδή των οικογενειών των χρηστών, ούτε βέβαια μπορούμε να στηριζόμαστε σε αυτά τα ποσά. Αλλά σε κάθε περίπτωση βοηθάνε στον αγώνα μας».

Τέλος, το Ανοικτό Κέντρο Ημέρας Αστέγων Δήμου Θεσσαλονίκης απευθύνει κάλεσμα στους πολίτες, με σκοπό την υποστήριξη και τη συνεισφορά σε κάθε άστεγο πολίτη. Συγκεκριμένα, σε τρία σημεία της Θεσσαλονίκης συγκεντρώνονται έως και τις 30 Δεκεμβρίου καινούργια, μη μεταχειρισμένα αντικείμενα, τα οποία θα διανεμηθούν στους πιο ευάλωτους κοινωνικά ανθρώπους.

«Τα προτεινόμενα δώρα είναι κασκόλ, σκουφιά, γάντια, παγούρια, ενώ οι πολίτες που το επιθυμούν μπορούν να συνοδεύσουν το δώρο με μία κάρτα με ευχές για εκείνον που θα το παραλάβει» εξήγησε στην «Espresso» η Μαρία Σπανού, κοινωνική λειτουργός από το Ανοικτό Κέντρο Ημέρας, και συμπλήρωσε: «Σχεδιάζουμε η διανομή των δώρων να γίνει οργανωμένα και συντονισμένα μέσα στον Ιανουάριο, ίσως και το πρώτο δεκαήμερο, με τη μορφή μιας δράσης».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This