«Μπαμπά δεν έχω κάνει τίποτα» – Τι είπε ένας εκ των συλληφθέντων για τη φρίκη στο Ίλιον

«Λυπάμαι, λυπάμαι, λυπάμαι», σχολίασε ο πατέρας του ανήλικου κατηγορούμενου - Οι αρχές αναζητούν ακόμα έξι ανήλικους

Must Read

Με τη βοήθεια ειδικών ψυχολόγων της αστυνομίας, αλλά και τη στήριξη της οικογένειάς του, ο 15χρονος που έπεσε θύμα κακοποίησης και βιασμού από συνομήλικούς του στο Ίλιον, παλεύει να σταθεί ξανά στα πόδια του, να συνέλθει και να προσπαθήσει να αφήσει πίσω του τα όσα του συνέβησαν.

Τρεις από τους έξι ανήλικους που συνελήφθησαν και κατηγορούνται ότι συμμετείχαν στον ομαδικό βιασμό του, πήραν το δρόμο για τις φυλακές, όπως αποφάσισε το μεσημέρι ο Ανακριτής Ανηλίκων, ενώ άλλοι δύο θα απολογηθούν την Τρίτη.

Ο έκτος κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, επειδή δεν έχει συμπληρώσει ακόμα το 15ο έτος της ηλικίας του. Θα παρακολουθείται από κοινωνικό λειτουργό και θα εμφανίζεται υποχρεωτικά στο ΑΤ της περιοχής του.




Όπως μετέδωσε το Open, οι Αρχές αναζητούν ακόμα έξι ανήλικους, δύο αγόρια και τέσσερα κορίτσια. Τα αγόρια για συμμετοχή στις κακοποιήσεις, ενώ τα κορίτσια (σ.σ. τρεις 15χρονες και μία 14χρονη σύμφωνα με την ΕΡΤ) για κατάθεση, καθώς σύμφωνα με το 15χρονο θύμα, ήταν μπροστά στις κακοποιήσεις του και δεν έκαναν τίποτα για να τις εμποδίσουν.

Βάσει του ρεπορτάζ πάντως, ο δικηγόρος ενός εκ των δύο αγοριών που αναζητούνται, παρουσιάστηκε στις δικαστικές Αρχές και δήλωσε πως ο ανήλικος πελάτης του είναι έτοιμος να συνεργαστεί.




Σύμφωνα με την ΕΡΤ πάντως, για τους έξι ανήλικους που αναζητούνται, θα εκδοθούν εντάλματα σύλληψης. Όπως αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ, το ένα εκ των δύο 15χρονων αγοριών εμφανίστηκε στις Αρχές (σ.σ. πιθανόν μέσω του δικηγόρου του όπως προαναφέραμε), όμως δεν συνελήφθη καθώς είχε λήξει το αυτόφωρο, ενώ το δεύτερο δεν έχει εντοπιστεί και εκτιμάται ότι μπορεί και να έχει φύγει από τη χώρα.

Το θύμα φέρεται να υποστήριξε ότι ο δεύτερος ανήλικος που αναζητείται ήταν αυτός που είχε την ιδέα για τα όσα επακολούθησαν, ενώ τον υπέδειξε ακόμα και ως το άτομο που έστειλε τα βίντεο σε κινητά άλλων μαθητών.

 




Μισή παραδοχή

Στο εγκαταλελειμμένο σπίτι της φρίκης, οι ανήλικοι που κακοποιούσαν τον 15χρονο υποστήριξαν ότι ήταν όλα ένας… πειραματισμός, ένα παιχνίδι.

Ένας εξ αυτών φέρεται να είπε, σύμφωνα με το Star: «Δεν τον βίασα. Όλοι συμμετείχαμε στις πράξεις. Πειραματιζόμασταν ερωτικά. Ο ένας το έκανε στον άλλο. Αμέσως πριν και αμέσως μετά τη σκηνή που έχει καταγραφεί στο βίντεο, ο ….. είχε κάνει το ίδιο σε εμένα».

Επίσης, ένας από τους 15χρονους που προφυλακίστηκε μετά την απολογία του φέρεται να υποστήριξε με τη σειρά του:

«Αρνούμαι την πράξη του βιασμού. Δεν τον έχω αγγίξει. Δύο φίλοι μου με έπεισαν να τραβήξω βίντεο και μετά τους το έδωσα. Δε γνωρίζω τι το έκαναν από εκεί και πέρα. Τη δεύτερη φορά που κατέγραψα την πράξη, το έσβησα κατευθείαν».




Πατέρας ενός εκ των συλληφθέντων: «Είμαι τόσο σοκαρισμένος…»

Στο Star μίλησε ο πατέρας ενός εκ των συλληφθέντων -ο οποίος υποστήριξε ότι δεν έχει εμπλοκή με τον βιασμό, αλλά ήταν παρών στην καταγραφή ενός βίντεο- και μετέφερε τι του είπε ο γιος του για την υπόθεση:

«Μου λέει “μπαμπά, δεν έχω κάνει τίποτα”, πως δεν τον έχει πειράξει καθόλου (τον 15χρονο). Οι άλλοι δεν ξέρω. Είμαι τόσο σοκαρισμένος με αυτό που γίνεται».

Στη συνέχεια, ο άνδρας εξέφρασε τη λύπη του και ευχήθηκε να μην περάσει τα ίδια καμία οικογένεια:

«Αυτό που έχει συμβεί, να μην ξανασυμβεί σε κανένα παιδί. Λυπάμαι, λυπάμαι, λυπάμαι. Όχι, εκατό και χίλια… εκατομμύρια. Δισεκατομμύρια, να μη συμβεί σε καμία οικογένεια, σε όλο τον κόσμο. Εγώ πρώτα από όλα λυπάμαι για το παιδί, αλλά και για τον γιο μου, εντάξει γιος μου είναι».

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This