Δυστύχημα με Έλληνες στο Βουκουρέστι: «Συγγνώμη, δεν το προέβλεψα» λέει ο οδηγός του μοιραίου λεωφορείου

Επιστροφή στην Ελλάδα για ακόμα 15 επιβάτες

Must Read

Αντιμέτωπος με κατηγορίες όπως ανθρωποκτονία εξ αμελείας και σωματικές βλάβες βρίσκεται ο οδηγός του μοιραίου λεωφορείου με τους 47 Έλληνες στο Βουκουρέστι το οποίο προσέκρουσε σε μεταλλική αψίδα με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο ένας επιβάτης και δύο τραυματίες να είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Συγγνώμη για τα όσα συνέβησαν ζήτησε ο οδηγός του λεωφορείου που μετέφερε τους Έλληνες στην Ρουμανία. Όπως υποστήριξε ο δικηγόρος του, ακολούθησε την ένδειξη του GPS και γι αυτό τελευταία στιγμή άλλαξε και λωρίδα για να ακολουθήσει το δρόμο για το τούνελ. Δεν προέβλεψε πως θα γινόταν ότι έγινε, καθώς είχαν περάσει από πολλά τούνελ στο ταξίδι και δεν υπήρχε κάποιο πρόβλημα. Ο ίδιος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, περιέγραψε τις δραματικές στιγμές που ακολούθησαν μετά το τρομακτικό τροχαίο. «Δυστυχώς πήρα την απόφαση να κατευθυνθώ προς το τούνελ. Δεν υπήρχε σήμανση ότι απαγορευόταν. Ήταν η κακιά η ώρα. Μετά την πρόσκρουση δεν πιστέψαμε ότι θα βγει κανείς ζωντανός. Άκουσα παντού φωνές και κλάματα, ήμουν σοκαρισμένος και δεν μπορούσα να αντιδράσω. Δυστυχώς ήμουν στο τιμόνι εγώ, θα μπορούσα να είναι κάποιος άλλος. Αν δεν ήταν τόσο βαριά η μεταλλική μπάρα, δεν θα παθαίναμε τίποτα, θα ήμασταν ζωντανοί και θα περπατούσαμε στο Βουκουρέστι. Είμαι έτοιμος να παρουσιαστώ στη Δικαιοσύνη, όποτε με φωνάξουν, δεν μπορώ κάτι άλλο να κάνω», σημείωσε ο οδηγός μέσω του δικηγόρου του.

 




Στη δημοσιότητα ήρθε βίντεο από τη στιγμή του τροχαίου δυστυχήματος ενός τουριστικού λεωφορείου στη Ρουμανία. Στο συγκεκριμένο βίντεο που μεταδόθηκε από ρουμανικό τηλεοπτικό δίκτυο, φαίνεται το λεωφορείο να προσπαθεί να περάσει την προστατευτική αψίδα πριν από το τούνελ και περίπου στη μέση να «κολλάει». Όπως φαίνεται στο βίντεο, επίσης, η αψίδα «θερίζει» το επάνω τμήμα του λεωφορείου, το οποίο ακινητοποιεί ο οδηγός του.

 

Οι δύο Έλληνες που επέβαιναν στο τουριστικό λεωφορείο συνεχίζουν να νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Μάλιστα, άλλα οκτώ άτομα βρίσκονται σε τρία νοσοκομεία του Βουκουρεστίου και πέντε άνθρωποι έχουν λάβει εξιτήριο και επιστρέφουν στη χώρα μας. Παράλληλα, κατά τις ρουμανικές Αρχές, για το τροχαίο δυστύχημα ενδέχεται να ευθύνεται η ρύθμιση που επέλεξε ο οδηγός του λεωφορείου στο GPS.Ο οδηγός του οχήματος ίσως να επέλεξε ρύθμιση στο GPS για κίνηση για αυτοκίνητο και όχι για λεωφορείο, επομένως – κατά πάσα πιθανότητα – και να ακολουθούσε διαφορετική διαδρομή, το οποίο είχε προορισμό το Παλάτι του Κοινοβουλίου.

 


Αρκετά ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα, με την έρευνα των αρχών να είναι σε εξέλιξη. Κάτι που είχε γίνει από την αρχή γνωστό είναι πως ο οδηγός ήταν στο τιμόνι για πολλές ώρες συνεχόμενες, κάτι που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να γίνεται. Αυτό σύμφωνα με ειδικούς έχει ως αποτέλεσμα να θολώνει η όραση του οδηγού και να επιβραδύνονται τα αντανακλαστικά του.

 

 



Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This