Σεισμός στην Εύβοια: Νέο σοκαριστικό βίντεο της δόνησης – Πλάνα από καταστήματα και σπίτια

Το εμπόρευμα από ένα μαγαζί «εκσφενδονίζεται» στο πάτωμα!

Must Read

Ένα νέο ανατριχιαστικό βίντεο ήρθε σήμερα το φως της δημοσιότητας το οποίο δείχνει την στιγμή που η γη στην Εύβοια «χορεύει» εξαιτίας της δόνησης των 4.9 Ρίχτερ που σημειώθηκε χθες, στις 2.24 το μεσημέρι, με επίκεντρο τα Ψαχνά και αναστάτωσε τόσο του κατοίκους της περιοχής όσο και του λεκανοπεδίου της Αττικής.

Στο βίντεο το οποίο δημοσίευσε η τοπική ιστοσελίδα eviazoom.gr, μπορούμε να δούμε πλάνα από κάμερες ασφαλείας που είναι τοποθετημένες σε σπίτια και καταστήματα καθώς και στο μπαλκόνι ενός σπιτιού.

Είναι χαρακτηριστικό πως την στιγμή που σημειώνεται η δόνηση το εμπόρευμα σε ένα μαγαζί «εκσφενδονίζεται» από τα ράφια και πέφτει στο πάτωμα ενώ ένας πελάτης που αποχωρεί εκείνη τη στιγμή από το κατάστημα τρέχει πανικόβλητος έξω!

Ο χθεσινός σεισμός έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στους σεισμολόγους οι οποίοι βρίσκονται σε επιφυλακή παρακολουθώντας το φαινόμενο.

Οι κάτοικοι στην Εύβοια πέρασαν τη νύχτα έξω από τα σπίτια τους καθώς εκτός από τα 4.9 Ρίχτερ έχουν σημειωθεί πλήθος μικρότερων σεισμών που έχουν φτάσει τους 70 που τους έχουν αναστατώσει.

Μέχρι αυτή την ώρα η γη κυριολεκτικά χορεύει αλλά χορεύει σε ρυθμούς χελώνας» δήλωσε ο δήμαρχος Δελφών Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Όπως ο ίδιος σημειώνει «υπάρχει ανησυχία στους κατοίκους, αλλά δεν ήταν τέτοια που να τους οδηγήσει να μείνουν έξω από τα σπίτια τους ή να απομακρυνθούν από την περιοχή».

Το σύνολο των υπηρεσιών της πολιτικής προστασίας των δήμων και της περιφέρειας βρίσκεται σε αυξημένη ετοιμότητα, μετά και τη σύσκεψη που έγινε στα Ψαχνά, παρά το γεγονός ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ούτε τραυματισμοί από τον σεισμό αλλά και συγχρόνως δεν έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής σημαντικές ζημιές σε κτίρια.

Μέχρι στιγμής «έχουν εντοπιστεί κάποιες ζημιές σε παλιά και εγκαταλελειμμένα, κυρίως, σπίτια» προσθέτει ο κ. Ψαθάς ενώ 12 μηχανικοί του ΥΠΕΧΩΔΕ με τη βοήθεια 6 μηχανικών των δήμων και 6 μηχανικών της Περιφέρειας και μηχανικών του ΤΕΕ “χτενίζουν” την περιοχή για να εντοπίσουν πιθανές ζημιές.

Πάντως, σύμφωνα με τις πρώτες καταγραφές, που έχουν κάνει οι δήμοι γίνεται λόγος για ρωγμές σε 10 σπίτια τα περισσότερα εκ των οποίων είναι παλιές κατασκευές και από αυτά τρία είναι ακατοίκητα.



 

Δείτε επίσης:

Ρίχτερ ανησυχίας προκαλούν οι σεισμολόγοι: «Περιμένουμε να δούμε και σήμερα πώς θα πάει…»

Αγωνία μετά τον σεισμό των 4,9 Ρίχτερ στην Εύβοια: Τι θα γίνει τις επόμενες 48 ώρες – Σε επιφυλακή οι επιστήμονες

Νύχτα αγωνίας στην Εύβοια μετά τα 4,9 Ρίχτερ – Επιφυλακτικοί οι σεισμολόγοι: «Η φύση θα αποφασίσει αν ήταν ο κύριος σεισμός»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This