Βιασμοί, αίμα και μια Κιβωτός στα βράχια – Τα γεγονότα που σόκαραν το πανελλήνιο

Το 2022 ήταν γεμάτο με αποκαλύψεις, σκάνδαλα, εγκλήματα και αποχωρισμούς

Must Read

Λίγο προτού εκπνεύσει το 2022, αυτό που μπορεί με βεβαιότητα να ειπωθεί είναι πως ήταν ένα έτος γεμάτο με αποκαλύψεις, σκάνδαλα, εγκλήματα και αποχωρισμούς.

Η ανασκόπηση της χρονιάς παρουσιάζει αδιαμφισβήτητα μία αντικρουόμενη εικόνα, αφού η «επιστροφή στην κανονικότητα» βάφτηκε με αίμα, σόκαρε το πανελλήνιο και προκάλεσε ερωτήματα. Ρούλα Πισπιρίγκου, Ηλίας Μίχος και πατέρας Αντώνιος είναι μερικά μόνο από τα ονόματα που συζητήθηκαν και προκάλεσαν οργή και απελπισία στον κόσμο, για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η κοινωνία.

Το 2022 δεν άρχισε με αισιόδοξα μηνύματα. Τα πρώτα 24ωρα του νέου έτους η 24χρονη Γεωργία Μπίκα κατήγγειλε πως παρέα πλουσιόπαιδων τη νάρκωσε και τη βίασε σε δωμάτιο γνωστού ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης.

Λίγες ημέρες αργότερα, το βράδυ της 13ης Ιανουαρίου, ο Τζώρτζης Μονογυιός, αδερφός της βουλευτού Κατερίνας Μονογυιού, έχασε τη ζωή του σε τροχαίο στο ύψος της Βούλας.

Την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο άφησε και ο 31χρονος ηθοποιός Πάνος Νάτσης, τα ξημερώματα της 29ης Ιανουαρίου, όταν η μηχανή του συγκρούστηκε με φορτηγό.

Λίγη ώρα αφότου μπήκε η 1η Φεβρουαρίου ο 19χρονος Αλκης Καμπανός άφησε την τελευταία του πνοή από ακατάσχετη αιμορραγία. «Σας παρακαλώ, μη με χτυπάτε άλλο» είπε ο άτυχος νέος όταν αδίστακτοι χούλιγκαν του επιτέθηκαν με αφορμή οπαδικές διαφορές. Ο Αλκης ξεψύχησε στον δρόμο, λίγα μέτρα από το γήπεδο του Αρη, στη 1 τα ξημερώματα. Περίπου δύο εβδομάδες μετά αποτροπιασμό προκάλεσε στη χώρα η υπόθεση ενός 7χρονου, που σκοτώθηκε από τα χέρια της Ελληνίδας μάνας του και του Πολωνού συντρόφου της, στην Κυψέλη! Τα δύο τέρατα έκρυβαν το πτώμα του μικρού αγοριού επί πέντε χρόνια στη βεράντα του σπιτιού τους!

Είχε μπει ο Μάρτιος όταν η κοινή γνώμη άρχισε να… λιντσάρει τη Ρούλα Πισπιρίγκου για τους… ξαφνικούς θανάτους των τριών παιδιών της, Ιριδας, Μαλένας και Τζωρτζίνας. Η οργή του πανελληνίου ήταν διάχυτη και όλοι έκαναν λόγο για τη σύγχρονη «Μήδεια». Το μεσημέρι της 30ής Μαρτίου η 33χρονη συνελήφθη δυνάμει εντάλματος που εκδόθηκε εναντίον της για τον θάνατο της Τζωρτζίνας.

Ωστόσο, η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν ήταν η μόνη που προκάλεσε την οργή και την αγανάκτηση του πληθυσμού, αφού το μακελειό της Ανδραβίδας άφησε τους πάντες «μουδιασμένους». Ενα 10χρονο παιδί βρήκε αιμόφυρτους μέσα στο σπίτι του τη μητέρα, τον πατριό και τα δύο αδέλφια του, με τραύματα από μαχαίρι! Η οικογένεια Κλότσι από την Αλβανία βρήκε τραγικό θάνατο από τα χέρια του 60χρονου Διονύση Β., γιου της ιδιοκτήτριας του διαμερίσματος όπου έμεναν.

Βουβό δράμα

Οι αποκαλύψεις για την υπόθεση της Πάτρας μονοπώλησαν το ενδιαφέρον της χώρας -και όχι μόνο- τον Απρίλιο. Εκείνες τις ημέρες η «Espresso», με αποκλειστικό ρεπορτάζ της, φέρνει στο φως το βουβό δράμα της Ντίνας Κώνστα, που φιλοξενούνταν με άνοια σε ίδρυμα στα βόρεια προάστια της Αθήνας ξεχασμένη από όλους!

Το «αθόρυβο» φινάλε του εθνικού θρύλου του πορνό δεν θα μπορούσε να περάσει στα ψιλά γράμματα για τη χώρα. Στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του Κώστα Γκουσγκούνη, στις 6 Μαΐου, σε ηλικία 92 ετών, όλοι σίγησαν και ευχήθηκαν καλό παράδεισο. Από τη γειτονιά των αγγέλων τραγουδάει πλέον και ο Δάκης, που άφησε την τελευταία του πνοή στις 29 Μαΐου. Λίγες ημέρες νωρίτερα το οκτάωρο «σόου» και η προσπάθεια θυματοποίησης από την πλευρά του συζυγοκτόνου Μπάμπη Αναγνωστόπουλου στο δικαστήριο δεν κατάφερε να πείσει κανέναν.

Πολλές συζητήσεις προκάλεσε η τολμηρή απόφαση με την έγκριση του Δήμου Θεσσαλονίκης να πραγματοποιηθεί για παιδάκια νηπιαγωγείου εργαστήρι μαθημάτων αποδοχής από… τρανς άτομα. Το φωτογραφικό στιγμιότυπο αποτύπωσε τρανς άτομα με γυναικεία ρούχα και περούκες να κάνουν «μάθημα» σε νήπια τις τελευταίες ημέρες του Ιουνίου.

Ανάλογα ερωτήματα αλλά και έντονες αντιδράσεις προκάλεσαν στα μέσα Ιουλίου και τα… gay βαφτίσια με τις ευλογίες του μητροπολίτη Αμερικής Ελπιδοφόρου. Ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας Ευάγγελος Μπούσης και ο Σκανδιναβός σύντροφός του Peter Dundas βάφτισαν τα δίδυμα παιδιά τους, δίχως η Μητρόπολη Βουλιαγμένης να γνωρίζει την ιδιαιτερότητα του μυστηρίου. Λίγες ημέρες αργότερα έκπληξη προκάλεσε η αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη, με αναστολή μέχρι το Εφετείο.

Το πρωί της Τρίτης 2 Αυγούστου η 17χρονη Νικολέττα εντοπίστηκε νεκρή στο δωμάτιό της, σε διαμέρισμα επί της οδού Αραχώβης, στο Περιστέρι. Ο Πακιστανός σύντροφός της συνελήφθη λίγα 24ωρα αργότερα και ομολόγησε τον βασανιστικό θάνατό της. Ηταν η τρίτη γυναικοκτονία μέσα σε λίγες ώρες! Προτού καλά καλά προλάβει να συνέλθει το πανελλήνιο από το σοκ, ψευτοεξορκιστές της πλατείας Αριστοτέλους, που εκμεταλλεύονταν τον κόσμο για να αρπάξουν χρήματα, έφεραν νέο κύμα οργής. Η αυτοαποκαλούμενη «Εκκλησία των Εθνών», με επικεφαλής τον Χαράλαμπο Τσακωνίδη, θησαύριζε στις πλάτες των θυμάτων της.

Τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου ο εισαγγελέας Γιώργος Νούλης «έδειξε» τον δρόμο για το εδώλιο του κατηγορουμένου στη Ρούλα Πισπιρίγκου. Ο εισαγγελικός λειτουργός ζήτησε την παραπομπή της σε δίκη για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας, αλλά και την εξακολούθηση της προσωρινής κράτησής της στις Φυλακές Κορυδαλλού. Εκείνες τις ημέρες η χώρα παρακολουθεί και τη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη.

Η σύζυγός του Ελπίδα Νίνου υποστηρίζει ότι «κάποιοι θέλουν τον άντρα μου στον τάφο», παρουσιάζοντάς τον από θύτη… θύμα! Ολη η χώρα βυθίζεται στη θλίψη στις 18 Σεπτεμβρίου, ημέρα που η γυναίκα-σύμβολο του ελληνικού κινηματογράφου Μάρθα Καραγιάννη αφήνει την τελευταία της πνοή.

Δεν πρόλαβε να μπει ο Οκτώβριος και μία από τις πιο πολυσυζητημένες υποθέσεις της χρονιάς, εκείνη του Κολωνού, ήρθε στο προσκήνιο. Η πρωτοφανής υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης και εκπόρνευσης της 12χρονης από τον Ηλία Μίχο και η ατέρμονη λίστα των «πελατών» εξακολουθούν να προκαλούν αποτροπιασμό στο πανελλήνιο. Η φρίκη που βίωσε το ανήλικο κορίτσι στα χέρια των βιαστών του δεν έχει τέλος, αφού μέχρι και σήμερα οι εξελίξεις διαδέχονται η μία την άλλη.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, τον Νοέμβριο «έσκασε» η υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου»! Οι καταγγελίες παιδιών για κακοποιητικές συμπεριφορές, παραμέληση και ξυλοδαρμούς πήραν μορφή «χιονοστιβάδας», με την κοινή γνώμη να παρακολουθεί σαστισμένη και μουδιασμένη τα έκτροπα που καταλογίζονται στον πατέρα Αντώνιο και στα στελέχη της ΜΚΟ.

Ο πατήρ… αφέντης μονοπώλησε το ενδιαφέρον και την οργή του κόσμου και τον Δεκέμβριο, αφού οι αποκαλύψεις ήταν καταιγιστικές όχι μόνο για τα όργια που λάμβαναν χώρα στις δομές της «Κιβωτού» ανά τη χώρα, αλλά και για τον πακτωλό χρημάτων που βρέθηκε στα σπίτια του πατρός Αντωνίου και της πρεσβυτέρας.

Ωστόσο, ο τελευταίος μήνας του χρόνου έμελλε να είναι βαμμένος με αίμα και επεισόδια. Ξημερώματα της 5ης Δεκεμβρίου ο 16χρονος Ρομά Κώστας Φραγκούλης έβαλε πετρέλαιο αξίας 20 ευρώ σε πρατήριο καυσίμων της Θεσσαλονίκης και έφυγε χωρίς να πληρώσει.

Ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και ένας από τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ τον πυροβόλησε στο κεφάλι, με αποτέλεσμα μερικά 24ωρα αργότερα να καταλήξει. Η υπόθεση προκάλεσε τις οργισμένες αντιδράσεις των Ρομά ανά την επικράτεια, με αλλεπάλληλα επεισόδια, αλλά και εκτόξευση απειλών από τους συγγενείς του 16χρονου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This