Διάλογοι-φωτιά στο κύκλωμα κοκαΐνης: Ο «αρχηγός» κουμπάρος και ο πασίγνωστος τραγουδιστής

Οι κωδικές ονομασίες για την κοκαΐνη

Must Read

Μεγάλο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών, το βράδυ της Τρίτης. Μάλιστα στην υπόθεση εμπλέκεται και πασίγνωστος τραγουδιστής, ο οποίος εμφανίζεται ως «πελάτης» αλλά κουμπάρος του αρχηγού της σπείρας.

Η ΕΛ.ΑΣ. μετά από επιχείρηση σε Ελληνικό και Βάρη, συνέλαβε τον κουμπάρο του τραγουδιστή, ο οποίος έκρυβε στο σπίτι του ποσότητες κοκαΐνης, τις οποίες στη συνέχεια διακινούσε σε όλη την Αττική. Μάλιστα, «κομβικό» ρόλο είχε και η σύντροφός του, η οποία όχι μόνο έκρυβε ναρκωτικά στο σπίτι της, αλλά είχε και το δικό της πελατολόγιο.

Συνολικά συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, σε Βάρη και Ηλιούπολη. Σε βάρος των τεσσάρων συλληφθέντων και εννέα ακόμη ατόμων σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά και τα όπλα. Επιπλέον, μέλη του κυκλώματος κατηγορούνται για πλαστογραφία και απάτη.

Διάλογοι-«φωτιά»

Παράλληλα, διάλογοι που έρχονται στο φως της δημοσιότητας «καίνε» τον γνωστό τραγουδιστή, ο οποίος αγόραζε κοκαΐνη από το κύκλωμα που έκανε delivery στα σπίτια των πελατών.

Σύμφωνα με το διαβιβαστικό της Ασφάλειας, διαπιστώνεται ότι οι εμπλεκόμενοι είχαν κωδικές ονομασίες για τα ναρκωτικά, όπως «στίχοι», «ρεφρέν», «λεπτά», «ψωμάκι» κ.α.

«Αρχηγός: έλα.

Τραγουδιστής: πότε θα έρθεις;

Αρχηγός: σε μισή ώρα περίπου θα είμαι σπίτι σου.

Τραγουδιστής: άντε μπράβο ναι είναι, δεν είναι ο ίδιος ακριβώς, ο είναι άλλος ο «φίλος» μας ε;

Αρχηγός: αυτό το τελευταίο Δε σου άρεσε;

Τραγουδιστής: Ωωω καλά θα τα πούμε έλα θα τα πούμε.

Αρχηγός: Περίμενε ρε έχω και το τελευταίο ακούς;

Τραγουδιστής: Ναι ναι το προτελευταίο θέλω.

Αρχηγός: Και το προηγούμενο.

Τραγουδιστής: Έλα, έλα θα τα πούμε.

Αρχηγός: Όταν ήρθα στο σπίτι δε μου είπες, ο τελευταίος «στίχος».

Τραγουδιστής: Ε ναι εντάξει δεν θα σου πω σου λέω θα σου πω.

Αρχηγός: Έχω δύο στίχους (κοκαϊνη)

Τραγουδιστής:, γεια, γεια.

Αρχηγός: Και τι άλλο να κάνω (γέλια).

Τραγουδιστής: Άλλαξε το «ρεφρέν» έλα γεια.

Αρχηγός: Γεια»

Σε άλλο σημείο μιλούν την ποιότητα των ναρκωτικών:

«Αρχηγός: Αυτό που σου έδωσα δεν ήταν σε καλή κατάσταση;

Τραγουδιστής: Ε;

Αρχηγός: Μ’ αυτό που σου δωσα

Τραγουδιστής: Όχι όχι μ’ αυτήν».

Άλλο σημείο ο τραγουδιστής αναφέρει ότι η ποσότητα που είχε ο αχηγός κουμπάρος του δεν ήταν αρκετή

«Αρχηγός: Έχω συνεννοηθεί με τον Ηλία.

Τραγουδιστής: Με τον Ηλία;

Αρχηγός: Έχω συνεννοηθεί. Γύρισα να τακτοποιηθώ και γυρίζω.

Τραγουδιστής: Δηλαδή είσαι σπίτι ακόμα;

Αρχηγός: όχι παιδί μου. Ήρθα εγώ. Ήρθα αλλά δεν επαρκούσαν οι «στίχοι».

Τραγουδιστής: Α.

Αρχηγός: Και ξανά έφυγα και θα ξανάρθω.

Τραγουδιστής: Σε πόση ώρα;

Αρχηγός: Ε, μισή ώρα δεν θα κάνω;».

Ένας ακόμα διάλογος στον οποίο εμπλέκεται ο τραγουδιστής αφορά στο «κάλεσμα» του αρχηγού της συμμορίας προκειμένου να πάρει κοκαΐνη.

«Τραγουδιστής: θα έρθεις μια βολτίτσα προς τα δω να σε δω λίγο;

Αρχηγός: ναι αν με χρειάζεσαι βεβαίως.

Τραγουδιστής: το χθεσινό και θέλω να μου φέρεις και ένα πακέτο τσιγάρα κι αν μπορείς φέρε και 2,2 από εκείνα τα μωβ.

Αρχηγός: Α! Και 1000 εντάξει».

Μάλιστα, ο αρχηγός αναφέρει σε άλλη συνομιλία με μέλος του κυκλώματος ότι ο τραγουδιστής είχε ζητήσει κοκαΐνη αξίας 600 ευρώ.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην κατοχή, αποθήκευση και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν συνολικά 4 άτομα, από τα οποία 3 μέλη του κεντρικού πυρήνα της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και το αρχηγικό. Σε βάρος τους, καθώς και σε βάρος 9 ακόμα ατόμων, σχηματίστηκε δικογραφία –κατά περίπτωση- για εγκληματική οργάνωση, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά και τα όπλα.

Επίσης, μέλη της οργάνωσης κατηγορούνται επιπλέον για πλαστογραφία και απάτη, καθώς στο πλαίσιο της έρευνας προέκυψαν στοιχεία δραστηριοποίησής τους στον τομέα αυτό, μέσω εικονικών επιχειρήσεων και προμήθειας πλαστών ή ακάλυπτων επιταγών.

Όπως προέκυψε, το αρχηγικό μέλος προμηθευόταν ανά τακτά χρονικά διαστήματα από μέλος της οργάνωσης ναρκωτικές ουσίες, τις οποίες στη συνέχεια αποθήκευε στην οικία του στη Βάρη, με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, με αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του.

Επίσης, η σύντροφος του αρχηγικού μέλους, συνεργαζόταν στη διακίνηση των ναρκωτικών, ωστόσο, εκτός από την αποθήκευσή τους, διατηρούσε και δικό της «πελατολόγιο», το οποίο προμήθευε με ναρκωτικά.

Στις τουλάχιστον 750 «συναλλαγές» που διαπιστώθηκε ότι πραγματοποίησαν τα μέλη της οργάνωσης, διακινήθηκαν τουλάχιστον 900 γραμμάρια κοκαΐνης και 500 γραμμάρια κάνναβη, με το μισό γραμμάριο κοκαΐνης να πωλείται τουλάχιστον 35 ευρώ και το γραμμάριο κάνναβης τουλάχιστον 5 ευρώ.

Η αποδόμηση της εγκληματικής οργάνωσης έλαβε χώρα στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε βραδινές ώρες της 27-12-2022, στο Ελληνικό και στη Βάρη, όπου συνελήφθησαν 3 άτομα καθώς και πρώτες πρωινές ώρες της επομένης (28-12-2022) στην Ηλιούπολη, όπου συνελήφθη ακόμη ένα άτομο, «πελάτης» της οργάνωσης.

Μάλιστα για το άτομο που συνελήφθη στην Ηλιούπολη, προέκυψε ότι συνεργαζόταν με το αρχηγικό μέλος στην κατάρτιση και διανομή πλαστών ή ακάλυπτων επιταγών με σκοπό την αποκόμιση παράνομη περιουσιακού οφέλους.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε οικίες και στην κατοχή των κατηγορουμένων βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

  • 0,6- γραμμ. κοκαΐνης,
  • 78.96- γραμμ. ακατέργαστης κάνναβης,
  • 25,93- γραμμ. κάνναβης τύπου σοκολάτα,
  • 2- τρίφτες κάνναβης,
  • 3- αυτοκίνητα,
  • το χρηματικό ποσό των -18.175- ευρώ,
  • καραμπίνα κυνηγετικού τύπου άνευ αδείας,
  • επιταγές και μπλοκ αμφιβόλου γνησιότητας.

Το οικονομικό όφελος που αποκόμισαν τα μέλη της οργάνωσης από την εγκληματικής τους δραστηριότητα υπολογίζεται ότι υπερβαίνει τις 70.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Ανακριτή. Η έρευνα για τη συμμετοχή λοιπών εμπλεκόμενων συνεχίζεται.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This