Πατέρας 15χρονου κατηγορούμενου για ομαδικό βιασμό στο Ίλιον: «Ζητάμε συγνώμη, το παιδί είναι χάλια»

«Οι κατηγορούμενοι είναι από καλές οικογένειες», τόνισε

Must Read

«Χαμένοι» και μη μπορώντας να πιστέψουν ακόμα αυτό που έχει συμβεί με τα παιδιά τους είναι οι γονείς των ανήλικων που κατηγορούνται για τον ομαδικό βιασμό του 15χρονου στο Ίλιον. Ανάμεσα σε αυτούς και ο πατέρας ενός 15χρονου κατηγορούμενου, ο οποίος μίλησε στo ΟPEN και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος».

Αρχικά ζήτησε συγνώμη από την οικογένεια του παιδιού αλλά και τον ίδιο καθώς βίωσε μια κόλαση.

Όσο για τα δικά του συναισθήματα αλλά και αυτά των υπόλοιπων γονέων ανέφερε:

«Νιώθουμε ένα σοκ γι’ αυτό που συμβαίνει στα παιδιά μας και στο παιδί της οικογένειας».

Και πρόσθεσε: «Μπορώ να σας πω κι εγώ ότι ψάχνω να βρω βαθύτερες αιτίες γιατί έχει συμβεί αυτό. Γνώριζα πολλά από τα παιδιά κι ότι είναι από καλές οικογένειες, δεν πήγε το μυαλό μας, ειλικρινά».

Ο ίδιος τόνισε ότι τα παιδιά δεν είναι από κατεστραμμένες, όπως παρουσιάζονται, αλλά από καλές οικογένειες. «Ήμασταν πάνω από τα παιδιά μας», ανέφερε.

Ο πατέρας του κατηγορούμενου παιδιού ξεκαθάρισε ότι οι ανήλικοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την κακοποιητική συμπεριφορά.

Ωστόσο, εξέφρασε την ανησυχία του για την ποινή που τους επιβλήθηκε.

«Ανησυχούμε για το αν η τιμωρία που έλαβαν τα παιδιά είναι ανάλογη των πράξεών του ή αν ήταν για τον παραδειγματισμό για την αύξησή της παιδική εγκληματικότητας» σημείωσε.

Ο γιος του, όπως είπε, είναι σε άθλια ψυχολογική κατάσταση και έχει μετανιώσει για τις πράξεις τους.

«Παρότι συζητάμε για την ποινή που έχει λάβει, συζητάμε και για το πως μπορούμε να διορθώσουμε το μέλλον, να μπορέσει να επανενταχθεί», είπε.



Στις αρχές του νέου έτους, και συγκεκριμένα στις 9 Ιανουαρίου 2023, αναμένεται να απολογηθεί ο 8ος κατηγορούμενος για την υπόθεση βιασμού του 15χρονου μαθητή στο Ίλιον. Πρόκειται για ένα συνομήλικό του που δεν είχε εντοπιστεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Ο 15χρονος είναι αλβανικής καταγωγής, και δεν είχε εντοπιστεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Πρόκειται για το άτομο που φέρεται να ήταν εκείνο που «οργάνωνε» τους ομαδικούς βιασμούς.

Στην απολογία του, ο 15χρονος μαθητής με υποστήριξε ότι ήταν παρών στον τελευταίο περιστατικό κακοποίησης του συνομήλικου του στις 19 Νοεμβρίου, το οποίο έχει καταγραφεί σε νέο βίντεο και ότι προσπάθησε να το σταματήσει. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο καταγγέλλων τόν είχε υποδείξει ως ένα από τα άτομα που συμμετείχαν ενεργά στον βιασμό του. Παράλληλα φέρεται να τον είχε κατονομάσει ως το πρόσωπο που μοίραζε τα βίντεο, με τις αποτρόπαιες πράξεις τους, ενώ ένα από αυτά προσπάθησε να το εξαφανίσει.

Σε ότι αφορά τα τέσσερα ανήλικα κορίτσια που εμπλέκονται στη φρικιαστική υπόθεση, ο κ.Μπαλάσκας ήταν ιδιαίτερα αιχμηρός και μίλησε για συλλήψεις προσεχώς:

«Ευελπιστούμε μέχρι την Πρωτοχρονιά, ή μέχρι τις πρώτες ημέρες του 2023 να συλλάβουμε και τις τέσσερις κοπέλες, οι οποίες έπιναν τη μπύρα τους, έκαναν το μαυράκι τους γελούσαν και παρατηρούσαν όταν ένα παιδάκι το βίαζαν και με πράγματα και όχι μόνο φυσικά. Εμείς κάναμε τις συλλήψεις, από κει και πέρα είναι θέμα της δικαιοσύνης».

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, στις 10 Ιανουαρίου οι τρεις από τις τέσσερις ανήλικες θα βρεθούν ενώπιον του Εισαγγελέα, ενώ σε ότι αφορά την τέταρτη, είναι γνωστό μόνο το μικρό της όνομα.



Δείτε επίσης:

Βίντεο με τους ανήλικους βιαστές: Μαχαίρια, ναρκωτικά και ακροβατικά την ώρα του μαθήματος

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This