Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος: «Τα δικαιώματά μας δεν τα διαπραγματευόμαστε, το θέμα είναι πολύ σοβαρό»

Must Read

Αναφορά, στο νέο μπαράζ προκλήσεων από την Άγκυρα έκανε, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή νωρίτερα σήμερα το πρωί ο διεθνολόγος, Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος.

«Το θέμα είναι πολύ σοβαρό, έχουμε ένα δεύτερο casus belli μετά το casus belli του 1995. Μέχρι κσι πέρσι όταν οι τούρκοι αναφέρονταν στα 12 ναυτικά μίλια, αναφέρονταν αποκλειστικά στο Αιγαίο. Τώρα αναβαθμίζουν τις απειλές τους, πάνε στην Μεσόγειο, και πάνε στο σύνολο της Μεσογείου» είπε αρχικά και συνέχισε:

«Έχουν ενοχληθεί γιατί ξέρουν ότι σταδιακά η Ελλάδα αποδομεί το τουρκολιβυκό μνημόνιο, το οποίο λόγω των δικών μας κινήσεων, με τις έρευνες που διεξάγουμε με την ExxonMobil, με τις κινήσεις που έκανε η Αίγυπτος υποστηρικτικά και την μονομερή οριοθέτηση της ΑΟΖ με τη Λιβύη, υιοθετώντας τις δικές μας προσεγγίσεις».

Όπως εξήγησε ο κ. Δεσποτόπουλος, όλα αυτά έχουν κάνει το τουρκολιβυκό μνημόνιο «κουρελόχαρτο». «Αυτά έχουν ενοχλήσει τους τούρκους. Στην πραγματικότητα, έχουμε επέκταση του casus belli του 1995, είναι πολύ σοβαρό το θέμα. Διαπραγμάτευση δεν κάνεις γι’ αυτά τα θέματα. Εμείς έχουμε με το μέρος μας τη σύμβαση για το Δίκαιο της θάλασσας, που είναι ένα μεγάλο όπλο. Μας δίνει δικαίωμα. Τα δικαιώματά μας δεν τα διαπραγματευόμαστε», συμπλήρωσε και κατέληξε λέγοντας:

«Εάν επεκτείνουμε τα χωρικά ύδατά μας στα 12 ναυτικά μίλια στη Μεσόγειο θα έχουμε αντίδραση από την Τουρκία αλλά δεν νομίζω ότι θα φτάσει στον πόλεμο».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This