«Ποδαρικό» με αυξήσεις ακόμα και 35% σε βασικά τρόφιμα το 2023

Ποια είδη πρώτης ανάγκης θα μετατραπούν σε είδη... πολυτελείας!

Must Read

Αυξήσεις σοκ έως και 35% καταφτάνουν μέσα στον μήνα. Νέα καταιγίδα ανατιμήσεων περιμένει τους καταναλωτές, κάτι το οποίο θα αποτελέσει ένα επιπρόσθετο βάρος στις πλάτες χιλιάδων νοικοκυριών στη χώρα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι αυξήσεις τιμών αναμένεται να αγγίξουν ακόμη και το 35% σε κάποια προϊόντα, ενώ κατά μέσο όρο θα κυμανθούν κοντά στο 12%-13%. Ήδη οι εταιρείες εταιρείες έχουν αποστείλει στις αλυσίδες σούπερ μάρκετ νέα τιμολόγια με ανατιμήσεις για πολλές κατηγορίες προϊόντων. Συγκεκριμένα,  αυξήσεις έρχονται στα σιτηρά έως και 19%, τα κρέατα 17%, τα ψάρια και τα αυγά. Παράλληλα, την «ανηφόρα» στις τιμές θα πάρουν τα λαχανικά, τα γλυκά, οι καφέδες αλλά και οι χυμοί. Επιπλέον, σημαντική άνοδο τιμής φαίνεται και στο ελαιόλαδο, καθώς εάν κάποιος δει την τιμή του παραδοσιακού τενεκέ του 15λιτρου, ο οποίος για παράδειγμα σε άλλες περιοχές το πουλούσαν από 50 έως 70 ευρώ, σε άλλες 55 ευρώ, τώρα, ξεκινάει από τη βόρεια Ελλάδα από 70 ευρώ και άλλου 75 ευρώ! Όποιος αγοράσει λάδι απ΄την καινούρια παραγωγή, δεν θα το πάρει 55 ευρώ αλλά 70 και 75 ευρώ.

Απίστευτες ανατιμήσεις σε είδη πρώτης ανάγκης

  • λαχανικά, κονσέρβες γύρω στο 19%
  • σάλτσες πάσης φύσεως 25-30%
  • το ρύζι θα αυξηθεί 15%
  • Μαρμελάδες, αναψυκτικά, γιαούρτια 10%
  • Βρεφικό γάλα και παιδικές τροφές θα αυξηθούν 8-10%
  • Αύξηση στο μέλι 6-7%
  • Καφές εσπρέσο θα ανέβει πάνω από 7%
  • Φασόλια αύξηση πάνω από 7%

 






Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This