Βαρύ πένθος στον Αλιάκμονα: Ραγίζει καρδιές ο παππούς της 29χρονης – «Η μητέρα είναι ένα πονεμένο πλάσμα» λέει ο δικηγόρος της

Αύριο απολογείται η σύγχρονη «Μήδεια», η οποία αρνείται τις κατηγορίες

Must Read

Ανάστατη παραμένει η πόλη της Βέροιας από την υπόθεση φρίκης, με ένα μωρό μόλις 11 μηνών να βρίσκεται νεκρό στο φράγμα του Αλιάκμονα. Η κατηγορούμενη μητέρα του αναμένεται να απολογηθεί, αύριο, Τετάρτη 4/1, αν και η ίδια αρνείται τις κατηγορίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα αντιμετώπιζε χρόνια ψυχολογικά προβλήματα και είχε νοσηλευθεί επανειλημμένως. Ο Εισαγγελέας Βέροιας της άσκησε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

«Η κατηγορούμενη μητέρα είναι ένα πονεμένο πλάσμα» 

Η 29χρονη μητέρα υποστηρίζει από την πρώτη στιγμή ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει το μωρό της. Ο δικηγόρος που την εκπροσωπεί τονίζει πως δεν έχει ομολογήσει τη δολοφονία στο φράγμα του Αλιάκμονα, έξω από τη Βέροια. Τονίζει πως είναι άλλο πράγμα η ανθρωποκτονία από δόλο και άλλο το «αφήνω έναν άνθρωπο αβοήθητο να καταλήξει εκεί». Σε κάθε περίπτωση η πελάτισσά του, αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.




Ο δικηγόρος της 29χρονης Αντώνης Μπιδέρης μίλησε για την ίδια ως ένα «πονεμένο πλάσμα, έναν άνθρωπο ο οποίος δεν είχε συνειδητοποιήσει μέχρι χθες αργά την έκβαση του συμβάντος». «Ρωτούσε και ξαναρωτούσε, ήθελε να δει το παιδί της. Ρωτούσε και ξαναρωτούσε αν είναι στη ζωή ή αν έχει καταλήξει. Και βεβαίως σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει αποδοχή της κατηγορίας. Αντιθέτως την έχει αρνηθεί. Έχει αρνηθεί την κατηγορία της ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και από δόλο» είπε ο δικηγόρος και συνέχισε: «Είμαστε στο δρόμο προς την ανάκριση. Αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστεί να μπούμε σε βάθος δικογραφίας και σήμερα θα ανασυρθούν κάποια έγγραφα. Πιθανότατα αν υπάρχει δυνατότητα θα τη συσχετίσουμε αν υπάρχουν, όπως ακούω από το ρεπορτάζ άλλες δικογραφίες οι οποίες μπορεί να συσχετίζονται. Θεωρώ ότι ίσως θα πρέπει οι δικαστές και σίγουρα ο εξαιρετικά έμπειρος ανακριτής της Βέροιας να σταθεί και σε γεγονότα που αφορούν τον καταλογισμό ή όχι της όποιας άδικης πράξης θα καταλήξει το δικαστήριο ότι έχει τελεστεί. Ο ρόλος της υπεράσπισης δεν είναι να αθωώσει έναν άνθρωπο ο οποίος έχει διαπράξει ό,τι έχει διαπράξει. Ο ρόλος μας είναι να διασφαλίσουμε μια δίκαιη δίκη και να δικαστεί κάθε άνθρωπος για την άδικη πράξη που πιθανότατα έχει τελέσει και στον βαθμό που του καταλογίζεται». Ερωτηθείς για το αν η 29χρονη είχε χρειαστεί να έχει μια ψυχιατρική υποστήριξη, φαρμακευτική ή ενδεχομένως και νοσηλεία, δήλωσε: «Δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω. Ωστόσο, αν κάτι τέτοιο συντρέχει, σίγουρα θα είναι η βασική γραμμή της υπεράσπισης στο σημείο του καταλογισμού της όποιας πράξης. Ήταν τόσο σοκαρισμένη που στην πρώτη συνάντηση προσπάθησα να έχω τα γεγονότα όπως τα βίωσε, ήτοι τι έχει συμβεί και το τι μπορεί να μου περιγράψει σχετικά με τη στιγμή του γεγονότος που της καταλογίζουν.

 


Το σπαρακτικό κλάμα του παππού της μητέρας 

«Έπαιρνε την αγωγή της, δεν ξαναπήγαμε στην κλινική. Είχε νοσηλευτεί πολλές φορές, εδώ και 14 χρόνια. Όταν έπαιρνε την αγωγή της ήταν μια χαρά, όταν δεν την έπαιρνε, ξαναγυρνούσε στην κλινική. Και να ζητούσε βοήθεια εδώ, τι θα γινόταν… Εμείς εδώ δεν έχουμε την ταχύτητα της Αθήνας. Άσε με να πάω να ανάψω το κερί του» είπε ο παππούς της 29χρονης και ξέσπασε σε κλάματα.
 

 

 




Διαβάστε ακόμα:

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες της φρίκης στη Βέροια: Τι «κρύβεται» πίσω από την αποτρόπαια πράξη της 29χρονης

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This