Και άλλη εταιρεία Χειμάρα. Αυτή πήρε 900.000 από το Δημόσιο!

Τι λέει ο Πολάκης για την «Smarts IKE»

Must Read

Νέες αποκαλύψεις για τον βουλευτή Φθιώτιδας της ΝΔ Θέμη Χειμάρα από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης καταγγέλλει ότι εταιρεία στην οποία είναι αφανής μέτοχος (ήταν ιδρυτής, διαχειριστής και μέτοχος) πήρε 902.000 ευρώ από το Δημόσιο από το 2019 και μετά. Η εταιρεία ονομάζεται Smarts IKE, ιδρύθηκε το 2013 και ήταν εταιρεία πληροφορικής. Από το 2013 που ιδρύθηκε είχε συνάψει 14 συμβάσεις με δημόσιους φορείς συνολικού ύψους 175.000 ευρώ. Από το 2019 και μετά, δηλαδή επί ΝΔ, πήρε 44 έργα από το Δημόσιο, συνολικού ύψους 902.000 ευρώ.

Μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για εικονική μεταβίβαση της εταιρείας καθώς τα 65.000 ευρώ που πήρε ο Θ. Χειμάρας δεν δηλώθηκαν πουθενά. Συγκεκριμένα ο Π. Πολάκης σε ανάρτησή του αναφέρει: «Τον Ιούλιο του 2019 μεταβίβασε (εικονικά, σύμφωνα με τις ενδείξεις και τις πληροφορίες μας) το μερίδιο που είχε στην εταιρεία “Smarts IKE” στους συνεταίρους του αντί τιμήματος 65.847 ευρώ.

Πρόκειται για εταιρεία υπηρεσιών πληροφορικής με έδρα τη Λαμία, στην οποία ο Θ. Χειμάρας μετείχε από την ίδρυσή της το 2013 ως εταίρος και διαχειριστής. Από τη σύστασή της και μέχρι τις εκλογές του 2019 η “Smarts IKE” είχε συνάψει 14 συμβάσεις με δημόσιους φορείς (με κάποιους Δήμους κλπ ΕΚΤΟΣ Φθιώτιδας), συνολικού ύψους 174.845 ευρώ. Μετά τις εκλογές και μέσα σε 3 μόλις χρόνια κυβέρνησης Μητσοτάκη, η “Smarts IKE” πήρε 44 έργα από το Δημόσιο, συνολικού ύψους 902.000€! Τα 41 με απευθείας ανάθεση και τα 3 με κλειστή διαδικασία…

Οι 29 από τις 44 συμβάσεις, συνολικού ύψους 679.372€, είναι με τους Δήμους Λαμίας, Αμφίκλειας και Αθηναίων, καθώς και τις Περιφέρειες Αττικής και Στερεάς Ελλάδας!! Γνωρίζοντας λοιπόν ο Χειμάρας από τον Ιούλιο του 2019 ότι χάρη στη δική του μεσολάβηση και παρέμβαση ΘΑ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΟΥΝ οι συμβάσεις της “Smarts ΙΚΕ” με το Δημόσιο και ΘΑ ΥΠΕΡΔΕΚΑΠΛΑΣΙΑΣΤΟΥΝ τα έσοδά της (από 175χιλ. τα προηγούμενα 6 χρόνια εκτινάχθηκαν στα 900χιλ. σε 3 μόλις χρόνια…), μεθόδευσε την τυπική αποχώρησή του από την εταιρεία για να μην έχει πρόβλημα με το Σύνταγμα (κατά τ’ άλλα, δεν ήξερε για το ασυμβίβαστο…), παραμένοντας προφανώς αφανής εταίρος στα ΚΕΡΔΗ!

Γι’ αυτό και ΔΕΝ καταβλήθηκε ποτέ σε κάποιον τραπεζικό λογαριασμό του το (δήθεν) τίμημα των 65.847€ από την δήθεν πώληση του μεριδίου του!! Γι’ αυτό και η εταιρεία εμφανίζει μετά το 2019 αδικαιολόγητη υπεραύξηση των εξόδων διοίκησης/διάθεσης και των παροχών στους τρεις εργαζομένους της, που όσοι γνωρίζουν από εταιρείες, καταλαβαίνουν τι μπορεί να κρύβεται από πίσω…».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This