«Φως» στα αίτια θανάτου του Βασίλη Τόπαλου ρίχνει η ιατροδικαστική εξέταση

Συγκλονίζει η μητέρα του 16χρονου πυγμάχου - Απίστευτες καταγγελίες από τη γιαγιά του

Must Read

Απαντήσεις στα αναπάντητα ερωτήματα για τους λόγους αλλά και τις συνθήκες όπου «έφυγε» από τη ζωή, ο άτυχος 16χρονος πυγμάχος, αναμένεται να δώσει η εξέταση του ιατροδικαστή που θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Τετάρτη 4/1. Η εξόδιος ακολουθία του Βασίλη Τόπαλου θα γίνει αύριο, Πέμπτη 5/1, στις 14:30.

Από το πόρισμα της έκθεσης του ιατροδικαστή θα διαπιστωθεί εάν τελικά o 16χρονος τραυματίστηκε από την πτώση του στην τουαλέτα του γυμναστηρίου ή τραυματίστηκε από προηγούμενα χτυπήματα στο κεφάλι κατά την διάρκεια αγώνα σπάρινγκ. Παράλληλα, τη διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης για τα αίτια θανάτου του 16χρονου πυγμάχου ζήτησε από τον αθλητικό εισαγγελέα η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, αρμόδια για θέματα αθλητικής βίας.

 






O άτυχος αθλητής νοσηλευόταν από τις 16 Δεκεμβρίου σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση στο Τζάνειο νοσοκομείο, μετά από τραυματισμό στο κεφάλι σε γυμναστήριο, όπου έκανε προπόνηση. «Δεν περιγράφεται αυτό το πράγμα. Όταν επέστρεψε από την Ιταλία, όταν επέστρεψε με το χρυσό το μετάλλιο. Όταν ακούστηκε ο εθνικός μας ύμνος στην Ιταλία το παιδί μου δάκρυσε, συγκινήθηκε, το έχω και σε βίντεο. Και μου έλεγε: “Μαμά, εμείς εκεί πάνω δίνουμε την ψυχή μας για τη σημαία μας. Γιατί εκεί πάνω δεν ήμουν Βασίλης, ήμουν Ελλάδα“» δήλωσε η μητέρα του Βασίλη Τόπαλου.

 






Οι τρομακτικές καταγγελίες της γιαγιάς του πυγμάχου

Η γιαγιά του πρωταθλητή Ευρώπης στην πυγμαχία ανέφερε ότι, έμαθαν πως ο 16χρονος έκανε σπάρινγκ, προπόνηση δηλαδή, με έναν 20χρονο που ανήκε σε μεγαλύτερη κατηγορία από τον ίδιο, αφού ζύγιζε 10 κιλά περισσότερο. «Λιποθύμησε, φαίνεται, και έπεσε και χτύπησε βαριά το κεφάλι του. Το μωρό μας βρέθηκε στην εντατική. Εκεί έπεσε σε κώμα 17 μέρες και πέθανε. Εμείς μάθαμε ότι έγινε σπάρινγκ, τον βάλανε με έναν 20χρονο κάπου 70 κιλά και το δικό μας ήταν 60 κιλά και 16 ετών. Αυτό ξέρουμε» είπε χαρακτηριστικά.

Η ανακοίνωση του Τζάνειου

«O ασθενής Τ.Β., διακομίσθηκε με το Ε.Κ.Α.Β. στο τμήμα επειγόντων περιστατικών, την 16/12/2022 σε κωματώδη κατάσταση, μετά από αναφερόμενη πτώση. Διασωληνώθηκε και υπεβλήθη σε κλινικό και απεικονιστικό έλεγχο, ο οποίος ανέδειξε βαρύτατη κρανιοεγκεφαλική κάκωση. Χειρουργήθηκε επειγόντως για αφαίρεση οξέος υποσκληριδίου αιματώματος και στη συνέχεια διακομίσθηκε διασωληνωμένος, ώρα 18:40 μ.μ. στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου, σε βαριά κλινική κατάσταση και ετέθη άμεσα σε έντονη αποιδηματική αγωγή για τον έλεγχο του εκτεταμένου εγκεφαλικού οιδήματος. Παρά την εντατική φαρμακευτική αγωγή και την υποστήριξη όλων των ζωτικών του λειτουργιών, ο ασθενής δεν παρουσίασε κλινική και απεικονιστική βελτίωση κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του. Η κλινική του εικόνα και ο απεικονιστικός έλεγχος παρουσίαζε συνεχή επιδείνωση και τελικώς ο ασθενής κατέληξε στις 02/01/2023 και ώρα 14:16 μ.μ.».

 

Διαβάστε ακόμα:

Βασίλης Τόπαλος: Η επίσημη ανακοίνωση του «Τζάνειου» για το θάνατο του 16χρονου πρωταθλητή πυγμαχίας

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This