Βασίλης Τόπαλος: Η επίσημη ανακοίνωση του «Τζάνειου» για το θάνατο του 16χρονου πρωταθλητή πυγμαχίας

Παρέμβαση Άρειου Πάγου για την αναζήτηση τυχόν ποινικών ευθυνών

Must Read

Σε μια λεπτομερή ανακοίνωση, η διεύθυνση του «Τζάνειου» νοσοκομείου, όπου νοσηλευόταν ο Βασίλης Τόπαλος, ο οποίος και κατέληξε χτες Δευτέρα, μετά τον μοιραίο, όπως αποδείχτηκε, τραυματισμό του στο κεφάλι, προβαίνει σε διευκρινίσεις για τη ραγδαία επιδείνωση της υγείας του, μετά τη διακομιδή του στα Επείγοντα σε κωματώδη κατάσταση.

Ο 16χρονος πρωταθλητής Ευρώπης στην πυγμαχία, τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης του προπόνησης το πρωί της Παρασκευής 16 Δεκεμβρίου, σε γυμναστήριο στην Καλλιθέα, με την Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας να συλλέγει έκτοτε στοιχεία, με στόχο να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου.

Η ανακοίνωση του «Τζάνειου» έχει ως εξής: «Ο ασθενής Τ.Β., διακομίσθηκε με το Ε.Κ.Α.Β. στο τμήμα επειγόντων περιστατικών, την 16/12/2022 σε κωματώδη κατάσταση, μετά από αναφερόμενη πτώση. Διασωληνώθηκε και υπεβλήθη σε κλινικό και απεικονιστικό έλεγχο, ο οποίος ανέδειξε βαρύτατη κρανιοεγκεφαλική κάκωση. Χειρουργήθηκε επειγόντως για αφαίρεση οξέος υποσκληριδίου αιματώματος και στη συνέχεια διακομίσθηκε διασωληνωμένος, ώρα 18:40μ.μ. στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου, σε βαριά κλινική κατάσταση και ετέθη άμεσα σε έντονη αποιδηματική αγωγή για τον έλεγχο του εκτεταμένου εγκεφαλικού οιδήματος. Παρά την εντατική φαρμακευτική αγωγή και την υποστήριξη όλων των ζωτικών του λειτουργιών, ο ασθενής δεν παρουσίασε κλινική και απεικονιστική βελτίωση κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του. Η κλινική του εικόνα και ο απεικονιστικός έλεγχος παρουσίαζε συνεχή επιδείνωση και τελικώς ο ασθενής κατέληξε στις 02/01/2023 και ώρα 14:16 μμ.»

Παρέμβαση Αρείου Πάγου για το θάνατο του 16χρονου

Στο μεταξύ, όπως αναφέραμε νωρίτερα, η υπόθεση του θανάτου του 16χρονου πρωτοπυγμάχου Βασίλη Τόπαλου, οδηγείται, πλέον, σε ανώτατο δικαστικό επίπεδο, με την αθλητική υπερεισαγγελέα Βιργινία Σακελλαροπούλου να δίνει εντολή να δοθεί απόλυτη προτεραιότητα στη δικογραφία που έχει σχηματισθεί και να διερευνηθούν όλα τα ενδεχόμενα.

Ειδικότερα, όπως αποκάλυψε το dikisports.blogspot.com, η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζήτησε από τον αθλητικό εισαγγελέα Αθηνών Κώστα Σπυρόπουλο να ασκηθούν διώξεις προς πάσα κατεύθυνση και να αποδοθούν άμεσα ευθύνες για το θανατηφόρο συμβάν με την προπόνηση του 16χρονου πρωταθλητή Ευρώπης.

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This