Mόνο ηλεκτρονικά θα συνταγογραφούνται τα φάρμακα σε έλλειψη – Γενόσημα για τα παιδικά σκευάσματα

Μετά τον σάλο έκαναν πίσω για τις αυξήσεις τιμών που θα επιβαρύνουν τους πολίτες

Must Read

Συνέντευξη Τύπου για το πρόβλημα της έλλειψης φαρμάκων που έχει προκαλέσει πανικό στους πολίτες, παραχώρησαν ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ο πρόεδρος του ΕΟΦ, Δημήτρης Φιλίππου και ο πρόεδρος του ΙΦΕΤ, Γιάννης Σωτηρίου.

Ο Θάνος Πλεύρης, μετά την ανακοίνωση των μέτρων που σύμφωνα με τους φαρμακοποιούς θεωρούνται «μέτρα-ασπιρίνες» δεν δίνουν ουσιαστική λύση στο πρόβλημα, επανέλαβε τους γνωστούς ισχυρισμούς περί παγκοσμίου… προβλήματος που προέκυψε από την πανδημία και την ενεργειακή κρίση.

Ο ίδιος ανέφερε ότι τα νοσοκομεία και τα φαρμακεία ΕΟΠΥΥ δεν αντιμετωπίζουν ελλείψεις και ότι το πρόβλημα αφορά ιδιωτικά φαρμακεία. Διαβεβαίωσε μάλιστα ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για την επάρκεια στην ελληνική αγορά.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Θάνου Πλεύρη, τα συνταγογραφούμενα που είναι σε έλλειψη, θα συνταγογραφούνται μόνο ηλεκτρονικά. «Θέλω να καταστήσω σαφές πως το συγκεκριμένο μέτρο δεν αφορά μη συνταγογραφούμενα φάρμακα», υπογράμμισε.

Πώς θα αντιμετωπιστεί η έλλειψη σε παιδικά σκευάσματα

Για αντιβιώσεις, αντιπυρετικά και «παιδικά φάρμακα» ο Πλεύρης ανέφερε ότι θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα «με την υποκατάσταση από γενόσημα φάρμακα, όπου υπάρχουν. Έχουμε την επάρκεια στα ελληνικά γενόσημα».

Μάλιστα, μετά τον σάλο που προκάλεσαν χθες οι δηλώσεις Πλεύρη-Γκάγκα για αυξήσεις που θα επιβαρύνουν τους πολίτες, φαίνεται ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, αναδίπλωσε… ενόψει εκλογών.

Ο Πλεύρης έκανε λόγο για «πολύ φτηνά φάρμακα του 1-3 ευρώ που είναι κοστολογικά ασύμφορα και κινδυνεύουν να αποσυρθούν με αποτέλεσμα ο πολίτης να πάει σε υποκατάσταση και να πάρει θεραπείες 60-70 ευρώ, σε αυτά τα πολύ φτηνά θα υπάρξει διόρθωση τιμών την οποία δεν επωμίζεται ο πολίτης γιατί ως γενόσημα φάρμακα δεν έχουν συμμετοχή». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «οι τυχόν αυξήσεις μερικών λεπτών ή ευρώ δεν θα μεταφερθούν στον πολίτη».

Επιπλέον, αναφορικά με  τις παράνομες εξαγωγές, ανακοινώθηκε ότι διευρύνθηκε η λίστα με τα φάρμακα που απαγορεύτηκε να φεύγουν από τη χώρα και αυξήθηκαν οι έλεγχοι στις φαρμακαποθήκες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This